Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Nākamā NHL sezona startēs 8.oktobrī, Ziemas klasikā - Vašingtona pret Čikāgu

Nākamā NHL sezona startēs 8.oktobrī, Ziemas klasikā - Vašingtona pret Čikāgu
"Winter Classic" 2014.gadā
Foto: AFP/Scanpix

Nākamā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona sāksies 8.oktobrī ar četrām spēlēm, to vidū arī aizvadītās sezonas čempiona Losandželosas "Kings" maču. Gadskārtējā "Winter Classic" sacentīsies Čikāgas "Blackhawks" un Vašingtonas "Capitals".

2014./15.gada sezonas regulārā čempionāta pirmajā dienā kopumā tiks aizvadīti četri mači. Aizvadītās sezonas čempions Losandželosas "Kings" "Staples Center" uzņems Sanhosē "Sharks", ar kuru aizvadīja aizraujošu septiņu spēļu sēriju 2014.gada izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Haizivis izvirzījās vadībā sērijā ar 3:0, tomēr "Kings" prata atgūties un uzvarēt četrās spēlēs pēc kārtas, bet pēc tam triumfēja arī visā Stenlija kausa izcīņā.

Pārējās cīņās gaidāmi divi Kanādas komandu dueļi – Toronto "Maple Leafs" pret Monreālas "Canadiens" un Kalgarī "Flames" pret Vankūveras "Canucks", kā arī Bostonas "Bruins" spēkošanās ar Filadelfijas "Flyers".

Divreiz sezonā "Kings" tiksies ar Ņujorkas "Rangers" 2014.gada fināla atkārtojumā. Pirmā spēle notiks 8.janvārī, bet otrais mačs – 24.martā.

Divas dienas sezonā laukumā izies visas 30 komandas. Pirmā reize būs jau 11.oktobrī, bet otrā 15 spēļu diena reizē būs arī regulārā čempionāta noslēguma diena – 11.aprīlī.

Gadskārtējais "Winter Classic" šosezon notiks Vašingtonā, kur 1.janvārī "Capitals" uzņems Čikāgas "Blackhawks". Abām komandām šī būs otrā klasika – 2009.gadā "Blackhawks" ar 4:6 piekāpās Detroitas "Red Wings", savukārt 2011.gadā "Capitals" ar 3:1 uzvarēja Pitsburgas "Penguins".

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2014-06-23 11:46, pirms 10 gadiem
KHL ari vajag ziemas klasiku
, 2014-06-23 11:57, pirms 10 gadiem
jā, jā, kaut kur Austrumsibīrijā, pie Abramoviča čukčām, pie -60C
, 2014-06-23 12:04, pirms 10 gadiem
kalns30 rakstīja: jā, jā, kaut kur Austrumsibīrijā, pie Abramoviča čukčām, pie -60C
Ņeftehimik - Vitjaz. Biļetes būtu izpirktas jau mēnesi iepriekš
, 2014-06-23 12:28, pirms 10 gadiem
Kādā sakarā Vasingtona ir klasiska nhl komanda ?
, 2014-06-23 12:40, pirms 10 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: Kādā sakarā Vasingtona ir klasiska nhl komanda ?
Jautājums neloģisks, piedodiet par tiešumu, protams.
Netiek izceltas kaut kādas komandas, bet gan komandas izspēlē hokeja spēles kā tādas klasisko un pirmatnējo variantu - spēlē atklātā laukumā, tieši tāpēc arī nosaukums "Ziemas Klasika".
, 2014-06-23 12:45, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Jautājums neloģisks, piedodiet par tiešumu, protams.
Netiek izceltas kaut kādas komandas, bet gan komandas izspēlē hokeja spēles kā tādas klasisko un pirmatnējo variantu - spēlē atklātā laukumā, tieši tāpēc arī nosaukums "Ziemas Klasika".
NHL klasika ir Orginal Six komandas, Monreāla, Toronto, Čikaga, Bostona, Ņūjorka un Detroita. Kuras savulaik tiešam spēleja uz atklātiem laukumiem
, 2014-06-23 15:30, pirms 10 gadiem
Can't wait!
, 2014-06-23 19:03, pirms 10 gadiem
Pēdējais Čangals rakstīja: NHL klasika ir Orginal Six komandas, Monreāla, Toronto, Čikaga, Bostona, Ņūjorka un Detroita. Kuras savulaik tiešam spēleja uz atklātiem laukumiem
NHL klasika ir Original Six, par to nevien nešaubās, taču, atkārtošu vēlreiz - spēle nesaucas "NHL Klasika", bet gan "Ziemas Klasika", kurā tiek izceltas hokeja spēles saknes - tas, no kurienes nāk spēle un vēl aizvien tieši šādā formātā tiek spēlēta, t.i., ārā uz atklātiem laukumiem.

Ja nu kas, Original Six komandas NESPĒLĒJA nekādos atklātos laukumos. NHL spēles VISPĀR, izņemot kkādus reklāmas u.c. šova dēļ rīkotus pasākumus, NENOTIKA ATKLĀTOS LAUKUMOS! Pat 17./18. gada sezonā, kurā, tieši dēļ tā, ka vienai komandai (Toronto vai Monreālā, precīzi neatceros vairs) nodega mājas spēļu ARĒNA, viņi nebeidza sezonu.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.