Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Marejs, Saters un Aizermens pretendē uz gada labākā ģenerālmenedžera balvu

Marejs, Saters un Aizermens pretendē uz gada labākā ģenerālmenedžera balvu
NHL regulārā čempionāta uzvarētāju Anaheimas "Ducks" GM Bobs Marejs jau pērn tika atzīts par līgas labāko ģenerālmenedžeri.
Foto: AP/Scanpix

Uz NHL gada labākā ģenerālmenedžera balvu pretendē Bobs Marejs no Anaheimas "Ducks", Glens Saters no Ņujorkas "Rangers" un Stīvs Aizermens no Tampabejas "Lightning".

Gada ģenerālmenedžera balvas finālistus pēc Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas balsojumā noteica kluba ģenerālmenedžeri, līgas vadības pārstāvji un masu mediji. Balvas ieguvējs tiks noskaidrots 24. jūnijā NHL balvu pasniegšanas ceremonijā Lasvegasā.

Boba Mareja "Ducks" komanda otro gadu pēc kārtas uzvarēja regulārajā čempionātā Rietumu konferencē, bet 109 punkti ir otrs labākais rādītājs kluba vēsturē. Izslēgšanas spēlēs "pīles" pirmoreiz kopš 2007. gada ir sasniegušas Rietumu konferences finālu. Pagājušā gada jūnijā Marejs piesaistīja uzbrucēju Raienu Kesleru, bet martā - aizsargu Simonu Desprē. Abi hokejisti pievienojās komandas kodolam, kas tapis ar NHL drafta palīdzību (Raiens Geclafs, Korijs Perijs, Kems Faulers, Hampuss Lindholms, Sami Vatanens, Fredriks Andersens). Marejs uz gada labākā ģenerālmenedžera balvu pretendē jau trešo sezonu pēc kārtas. 2012./2013. gada sezonā viņš balsojumā palika otrais, bet pērn uzvarēja.

Glena Satera "Rangers" uzstādīja kluba rekordu uzvarēto spēļu (53) un izcīnīto punktu (113) skaita ziņā, triumfējot regulārajā čempionātā un iegūstot trešo Prezidenta trofeju kluba vēsturē. Tāpat "Rangers" uzstādīja kluba rekordus izbraukumā gūto uzvaru (28) un izcīnīto punktu (58) skaita ziņā. Veiksmīgs gados jauno spēlētāju (Kevins Heizs, Kriss Kraiders, Raiens Makdonehs, Dereks Stepans), drafta veterānu (Kārls Hāgelins, Henriks Lundkvists, Marks Stāls), maiņas darījumos iegūto hokejistu (Riks Nešs, Deriks Brasārs, Kevins Klains, Martēns Senluī un Kīts Jendls) un brīvo aģentu (Dens Boils un Dens Džirardi) mikslis ļāvis "Rangers" trešo reizi pēdējos četros gados iekļūt konferences finālā. Saters uz gada ģenerālmenedžera balvu pretendē pirmoreiz kopš šī balva tiek pasniegta (2009/2010. gada sezona).

Stīvs Aizermens savā pirmajā darba gadā ar "Lightning" 2010./2011. gada sezonā sasniedza konferences finālu, bet tad uzsāka komandas pārbūvi. Šogad "Lightning" atkal spēlē konferences finālā, bet no 2011. gada komandas palikuši tikai divi spēlētāji - uzbrucējs Stīvens Stemkoss un aizsargs Viktors Hedmans. Sastāvs papildināts ar drafta ieguvumiem (Ņikita Kučerovs, Ondržejs Palāts), brīvajiem aģentiem (Braiens Boils, Valteri Filpula, Tailers Džonsons, Antons Strolmans) un maiņas darījumos iegūtiem spēlētājiem (Bens Bišops, Raiens Kelehens un Džeisons Gerisons). "Lightning" ar 50 uzvarām un 108 punktiem uzstādīja kluba regulārās sezonas rekordus. Tāpat Tampas klubs bija līgas līderis gūto vārtu (262) un mājās izcīnīto uzvaru (32) skaita ziņā. Aizermens uz balvu pretendē otro reizi karjerā. 2010./2011. gada sezonā viņš balsojumā palika otrais.

Izmantotie resursi:
nhl.com

     [+] [-]

, 2015-05-23 14:37, pirms 9 gadiem
A kape nav nosaukts sliktakais? Tims Murejs vai kavinu tur....

     [+] [-]

, 2015-05-23 15:05, pirms 9 gadiem
Tims ir gada dīvainākais menedžeris.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-23 20:14, pirms 9 gadiem
Tims ir labakais, visu dara pareizi.