Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Misēklis: "Maple Leafs" piecu minūšu mazākuma vietā aizvada septiņas minūtes

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Misēklis: "Maple Leafs" piecu minūšu mazākuma vietā aizvada septiņas minūtes
Maiks Bebkoks
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Toronto "Maple Leafs" galvenais treneris Maiks Bebkoks uzņēmies atbildību par misēkli, kad piecu minūšu vietā viņa vienība mazākumā aizvadīja septiņas minūtes.

Nacionālās hokeja līgas noteikumos teikts, ka, ja spēlētājs tiek izraidīts no mača, viņa piecu minūšu sods uz noraidīto soliņa komandas biedram nav jāizcieš pilnā garumā (protams, komanda mazākumā spēlē visas piecas minūtes). Piemēram, pirmās četras minūtes uz noraidīto soliņa drīkst neatrasties neviens hokejists, bet pēc svilpes spēlētājs ieņem vietu un tur pavada tikai vienu minūti.

Tomēr ir iemesls, kāpēc komandas bieži vien neizvēlas spert šādu soli – ja piecu minūšu mazākums aizrit bez pārtraukumiem un svilpēm, jāturpina spēlēt mazākumā līdz nākamajai pauzei, jo laukumā drīkst atgriezties tikai spēlētājs no noraidīto soliņa, nevis rezervistu soliņa.

Aizvadītajā naktī Toronto "Maple Leafs" izbraukumā ar 5:2 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets", taču sastapās ar neveiklo situāciju. Noslēdzošās trešdaļas ievadā noraidījumu līdz mača beigām nopelnīja aizsargs Romāns Polāks, un Kanādas vienībai tobrīd bija vienu vārtu pārsvars. Piecu minūšu mazākums aizritēja bez pauzēm, un beigās "Maple Leafs" mazākumā aizvadīja sešas minūtes un 54 sekundes.

"Tā bija mana vaina," sacīja galvenais treneris Maiks Bebkoks. "Nemelosim sev: tā bija mana vaina. Vēl ir divi asistenti uz soliņa, divi atrodas video istabā, un vēl ir 15 hokejisti uz rezervistu soliņa, un kopā nevaram atcerēties, ka kādam jābūt uz noraidīto soliņa?"

"Reizēm tā notiek, un pie pirmās iespējas aizsūti spēlētāju uz noraidīto soliņa. Tomēr šoreiz nebija pārtraukumu. Neko nespējām padarīt," norādīja Bebkoks.

Kolumbusas "Blue Jackets" septiņās vairākuma minūtēs izdarīja tikai vienu metienu, tomēr sāncenšu rindās netrūka panikas. "Uz soliņa bijām zaudējuši prātu, mēģinājām panākt, lai spēle tiktu apturēta," norādīja centra uzbrucējs Ostons Metjūzs. Tikmēr vārtsargs Fredriks Andersens atklāja, ka nemaz nav zinājis par šādu noteikumu.

Lai liktu spēli pārtraukt, Ēriks Fērs un Braiens Boils neveiksmīgi mēģināja izdarīt pārmetienu, līdz Boilam izdevās raidīt ripu uz pretinieku rezervistu soliņa, liekot punktu septiņas minūtes ilgušajam amizantajam mazākumam.

"Šobrīd jūtos labāk nekā spēles laikā," teica Bebkoks, kurš divas reizes aizvedis Kanādas izlasi līdz olimpiskajam zeltam. "Ja šāds misēklis maksātu zaudētu spēli, tas būtu briesmīgi. Tāpēc varu apgalvot, ka manas karjeras laikā nekas tāds vairs neatkārtosies. Vairs nekad negaidīšu, lai nosūtītu kādu no spēlētājiem uz noraidīto soliņu."

Izmantotie resursi:
Sports News: World and National Sports...

Slēpts komentārs: M

  +4 [+] [-]

, 2017-03-23 14:38, pirms 7 gadiem
7 minūtēs 1 metiens pa vārtiem. Kauns nav? Tas jau ož pēc labākajām LV izlases un Ģinama tradīcijām!

  +2 [+] [-]

, 2017-03-23 15:05, pirms 7 gadiem
kolhozs abās dīķa pusēs

     [+] [-]

, 2017-03-23 16:07, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 7 minūtēs 1 metiens pa vārtiem. Kauns nav? Tas jau ož pēc labākajām LV izlases un Ģinama tradīcijām!
Nu nevajag tik zemu Latvijas izlasi vērtēt - būtu 2 metieni (viens garām, otrs bloķēts, protams )

  +1 [+] [-]

, 2017-03-23 16:08, pirms 7 gadiem
Vispār jau tur bija tīša ripas izraidīšana beigās

  -1 [+] [-]

, 2017-03-23 17:02, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Vispār jau tur bija tīša ripas izraidīšana beigās
Tas nav sods ja tiek izraidīta uz spēlētāja soliņa.

     [+] [-]

, 2017-03-24 03:57, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: 7 minūtēs 1 metiens pa vārtiem. Kauns nav? Tas jau ož pēc labākajām LV izlases un Ģinama tradīcijām!
Tā pati Kolumbusa kas iemeta 10 pret Canadians Gadās visādi