Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks aizvieto Merzļikinu "Blue Jackets" sastāvā, Bļugeram spēle pret Ovečkinu

Rolands Eliņš

Kivlenieks aizvieto Merzļikinu "Blue Jackets" sastāvā, Bļugeram spēle pret Ovečkinu
Matīss Kivlenieks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt spēles paredzētas Matīsa Kivlenieka un Teodora Bļugera pārstāvētajām komandām. Oficiāli noformēts, ka Kivlenieks būs "Blue Jackets" rezervē pret Čikāgu, kamēr Bļugers un "Penguins" cīnīsies pret Vašingtonas "Capitals". Abas spēles sāksies 2:00 pēc Latvijas laika.

Brīdī, kad "Blue Jackets" atkal savainojuma dēļ palikusi bez Elvja Merzļikina, sākumsastāvā atgriezīsies soms Jonass Korpisalo. No fārmkluba ticis izsaukts Matīss Kivlenieks, kuram līdz ar to vēlreiz netika iespēja uzspēlēt Amerikas Hokeja līgā, un fakts ir tāds, ka savu pirmo oficiālo spēli šosezon Kivlenieks vēl nav aizvadījis. Tagad gan viņam varētu rasties iespēja to darīt Nacionālajā hokeja līgā, jo tiek ziņots Merzļikins šoreiz nespēlēs nedaudz ilgāk nekā pēc iepriekšējās traumas.

Merzļikins oficiāli ievietots savainoto spēlētāju sarakstā, un reizē ar to "Blue Jackets" šovakar izsaukusi Kivlenieku no rezerves sastāva, apstiprinot, ka viņš šonakt būs komandas otrais vārtsargs.

Kolumbusai šī būs pirmā spēle pēc Merzļikina savainojuma, kura dēļ viņš nevarēja pabeigt maču pret "Predators" (2:4). Pirms tam Merzļikins bija palicis sausā pret Nešvilu (3:0), un tā ir vienīgā Kolumbusas uzvara iepriekšējo četru spēļu laikā.

Kolumbusas šodienas pretiniece Čikāga ir uzvarējusi trīs no iepriekšējām četrām spēlēm, taču zaudēja tieši savā iepriekšējā spēlē, kas bija pirms trim dienām. Šī būs abu komandu piektā savstarpējā spēle šosezon, un pagaidām komandas spēlējušas līdzīgi, katrai izcīnot pa divām uzvarām.

Savukārt Teodors Bļugers un "Penguins" gatavojas sezonas piektajai savstarpējai spēlei pret "Capitals", kas būs kārtējā hokeja superzvaigžņu Sidnija Krosbija un Aleksandra Ovečkina tikšanās laukumā. Veiksmīgāk pagaidām klājies Pitsburgai, kas guvusi uzvaras trīs spēlēs no četrām, tiesa, tikai viena spēle beigusies ar trīs vai vairāk vārtu starpību.

Bļugers spēlē "Penguins" trešajā maiņā, taču turpina uzrādīt statistiku, kas atbilst kam augstākam. Viņš sezonas ievadā 16 spēlēs guvis desmit punktus (3+7), turklāt guvis punktus trīs spēlēs pēc kārtas, kamēr pozitīvs lietderības koeficients Latvijas uzbrucējam ir jau piecās spēlēs pēc kārtas.

Spēles pret Vašingtonu Bļugeram bijušas visai veiksmīgas – tieši pret "Capitals" viņš aizvadīja savu pagaidām vienīgo sezonas divpunktu spēli (1+1), bet kopumā četrās spēlēs savācis četrus punktus (2+2), gandrīz pusi no visiem saviem šīs sezonas punktiem.

NHL spēles

KomandasSākumsKomandasSākums
Blue Jackets – Blackhawks2:00Devils – Sabres2:00
Senators-Canadiens2:00Capitals-Penguins2:00
Red Wings – Predators2:30Canucks-Oilers5:00

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 20:41, pirms 3 gadiem
Kivleniekam pirmā iespēja spēlēt varētu būt Februāra nogalē, kad 2 dienās 2 spēles ar Nešvilu. Pret Čikāgu viņš spēlēt varētu tikt tikai tad, ja Korpi būs jānomaina spēles laikā... Pēc tam nākamā reize, kad CBJ jāaizvada 2 spēles 2 dienās būs marta beigās pret Detroitu. Līdz tam, visticamāk Elvis jau būs atpakaļ...

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 20:51, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Kivleniekam pirmā iespēja spēlēt varētu būt Februāra nogalē, kad 2 dienās 2 spēles ar Nešvilu. Pret Čikāgu viņš spēlēt varētu tikt tikai tad, ja Korpi būs jānomaina spēles laikā... Pēc tam nākamā reize, kad CBJ jāaizvada 2 spēles 2 dienās būs marta beigās pret Detroitu. Līdz tam, visticamāk Elvis jau būs atpakaļ...
neticu, ka Korpi visu mēnesi būs vārtos, dos Kivleniekam ik pa brīdim vietu. kādas 4-5 spēles būs noteikti kamēr Elvis traumēts.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 20:58, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: neticu, ka Korpi visu mēnesi būs vārtos, dos Kivleniekam ik pa brīdim vietu. kādas 4-5 spēles būs noteikti kamēr Elvis traumēts.
Edmontona ar visai viduvējo Koskinenu nospēlēja ilgi, pirms Smits atgriezās sastāvā. Rezervistiem tik 1 maču iedeva. Zinot, kā Korpisalo ir spēlējis līdz šim, es te vairāk par darba apjomu, tad par to spēļu skaitu tagad prognozēs nebūtu tik optimistisks, ja nav kaut kādu ārkārtēju situāciju.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 21:22, pirms 3 gadiem
Man tik interise cik tadi Oilers atlauj mest pa saviem vartiem, kada noslodze vorochnikam ? Kad Elvi savainoja, vinsh jau pec 2 periodi bija atvairijis speles normu. Varbut nevar salidzinat abus gadijumus ? Neesmu drosh ja godigi

  -2 [+] [-]

, 2021-02-23 21:48, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Kivleniekam pirmā iespēja spēlēt varētu būt Februāra nogalē, kad 2 dienās 2 spēles ar Nešvilu. Pret Čikāgu viņš spēlēt varētu tikt tikai tad, ja Korpi būs jānomaina spēles laikā... Pēc tam nākamā reize, kad CBJ jāaizvada 2 spēles 2 dienās būs marta beigās pret Detroitu. Līdz tam, visticamāk Elvis jau būs atpakaļ...
Tev tāda varbūtībā, ka Korpisalu būs janomaina mača gaitā, šķiet utopiska?
Ierīs kādas 5 ripas divās trešdaļās, kas ir gana reāli, domā, Tortorella mocīs viņu tālāk, bojājot jau tā ne visai reprezentablo statistiku?

  +2 [+] [-]

, 2021-02-23 21:49, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: Man tik interise cik tadi Oilers atlauj mest pa saviem vartiem, kada noslodze vorochnikam ? Kad Elvi savainoja, vinsh jau pec 2 periodi bija atvairijis speles normu. Varbut nevar salidzinat abus gadijumus ? Neesmu drosh ja godigi
EDM vidēji spēlē ļauj pa saviem vārtiem mest 32.5 metienus, CBJ - 32.3.
Koskinenam 6 mačos no 10 pēc kārtas aizvadītajiem metienu skaits bija virs 30, četros - virs 35 metieniem.

Tāpēc nedomāju, ka te ir tas "salīdzināt nevar". Var. Abas komandas šosezon aizsardzībā ir diezgan vaļīgas un vārtsargiem darba apjoms caurmērā ir ļoti līdzīgs.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 21:55, pirms 3 gadiem
Ok, paldies es noslinkoju paskatities status, tadelj ari rakstiju, ka varbut nevar ( izradaz, ka var! ) bet nu reizem ari loti daudz kas atkarigs no treneru mentalitates, identiskos gadijumos var but pilnigi preteji lemumi

  +1 [+] [-]

, 2021-02-23 22:01, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: Ok, paldies es noslinkoju paskatities status, tadelj ari rakstiju, ka varbut nevar ( izradaz, ka var! ) bet nu reizem ari loti daudz kas atkarigs no treneru mentalitates, identiskos gadijumos var but pilnigi preteji lemumi
Līdzšinējais darba apjoms, ko ir devis Tortorella somu vārtsargam, neliek domāt, ka, ja vien soms būs gatavs spēlēšanai, viņam tiks liegts spēlēt.

Turklāt, ir jāsaprot, k Kivlenieks līdz šim pēdējo maču, to pašu AHL, ir aizvadījis 2020. gada 11. martā.