Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kivlenieks nosūtīts uz AHL, Korpisalo atgriežas "Blue Jackets" rīcībā

Rolands Eliņš

Kivlenieks nosūtīts uz AHL, Korpisalo atgriežas "Blue Jackets" rīcībā
Matīss Kivlenieks. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kolumbusas „Blue Jackets” veikusi vārtsargu rokādi un nosūtījusi uz AHL latviešu vārtsargu Matīsu Kivlenieku, viņa vietā izsaucot Jonasu Korpisalo, kurš pirms traumas bija komandas pamatvārtsargs.

Jonass Korpisalo nav spēlējis NHL kopš decembra izskaņas, bet tagad atgriezies spēļu režīmā. Vakarnakt viņš aizvadīja spēli Amerikas Hokeja līgā, atvairot 32 metienus no 34 viņa komandas uzvarā papildlaikā, un pēc šīs spēles somu vārtsargs izsaukts uz NHL.
Uz leju tikmēr nosūtīts Matīss Kivlenieks, kas nozīmē, ka NHL vēsturē pirmajam latviešu vārtsargu duetam Merzļikins-Kivlenieks vismaz pagaidām pienākušas beigas. „Blue Jackets” bija savu vārtsargu līniju nokomplektējusi no latviešu vārtsargiem 24 NHL spēlēs pēc kārtas, kurās komanda vidēji spēlē ielaida tikai 2.08 vārtus. Šajā laika periodā tas bija labākais rādītājs līgā.

Kivleniekam šajā laikā izdevās piedzīvot NHL debiju. Viņš piedalījās četrās spēlēs – trīsreiz devās sākumsastāvā un vienreiz nomainīja Merzļikinu. Kivlenieks NHL tika pie cienījamās statistikas 90.7% atvairītu metienu un vidēji spēlē ielaisti 2.41 vārti.

Korpisalo savainojuma laikā Merzļikins izcēlās ar visas līgas mērogā novērtētu sniegumu. Merzļikins paspēja tikt pie piecām sausajām spēlēm, tika atzīts par nedēļas pirmo zvaigzni visā līgā, bet citā nedēļā izpelnījās NHL otrās zvaigznes titulu.

Šobrīd gan Merzļikins un „Blue Jackets” aizvada neveiksmīgu spēļu posmu, un ciesti jau astoņi zaudējumi pēc kārtas, pieci no tiem papildlaikā vai bullīšos. Iepriekš „Blue Jackets” treneris Džons Tortorella bija norādījis, ka Korpisalo pēc atgriešanās no traumas saglabās pirmā vārtsarga pozīciju. Galu galā, Korpisalo par savu sniegumu sezonas pirmajā pusē bija atalgots ar vietu NHL Zvaigžņu spēles sastāvā.

Traumu nomocītās „Blue Jackets” nākamā spēle paredzēta rītnakt, kad būs jāsacenšas ar „Senators”, vienu no līgas vājākajām komandām.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

     [+] [-]

, 2020-02-23 20:50, pirms 4 gadiem
Kaut kad drīz Kolumbusai būs kāda uzvara (NHL nemēdz būt ļoti ilgas zaudējumu sērijas) un tā varētu sakrist ar Korpisalo atgriešanos, kas padarīs viņu atkal par pirmo numuru.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-23 21:14, pirms 4 gadiem
Piecām sausajām? Vai gan nebija tikai četras? Korpi jau baigi neglābs to AHL vienību.

     [+] [-]

, 2020-02-23 21:16, pirms 4 gadiem
aivars_kalns_5540234 rakstīja: Piecām sausajām? Vai gan nebija tikai četras? Korpi jau baigi neglābs to AHL vienību.
Bija četras, bet pēc tam vēl viena un kopā ir piecas.