Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Oilers" atbrīvojas no vairākas lielas kļūdas pieļāvušā ģenerālmenedžera Čiarelli

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Oilers" atbrīvojas no vairākas lielas kļūdas pieļāvušā ģenerālmenedžera Čiarelli
Pīters Čiarelli. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Edmontonas "Oilers" pēc šodien savā laukumā piedzīvotā zaudējuma pret Detroitas "Red Wings" ar 2:3 pieņēmis lēmumu no amata atbrīvot ģenerālmenedžeri Pīteru Čiarelli, kura veiktās darbības pēdējos gados izsaukušas daudz jautājumu.

Pīters Čiarelli par "Oilers" ģenerālmenedžeri kļuva 2015. gada aprīlī, un viņa pirmais uzdevums bija Konora Makdeivida draftēšana. Tomēr pēc pirmā soļa veikšanas sekoja vairāki klupieni, un Edmontona, lai gan tās rīcībā ir šīs paaudzes labākais hokejists, tikai vienu reizi sasniegusi Stenlija kausa izcīņu. Arī šobrīd komanda atrodas aiz strīpas ar pavisam nelielām cerībām pacelties augstāk.

Galvenā "Oilers" problēma bijusi nespēja atrast Makdeividam piemērotus malējos uzbrucējus, taču tieši malējo uzbrucēju aizmainīšana kļuvusi par Čiarelli lielāko kļūdu amatā pavadītajos trīs ar pusi gados. Vispirms viņš aizmainīja Teiloru Holu uz Ņūdžersijas "Devils", pretī saņemot aizsargu Adamu Lāšonu. Hols pagājušajā sezonā tika atzīts par MVP.

Vēlāk sekoja Džordana Eberlī aizmainīšana uz Ņujorkas "Islanders", pretī saņemot Raienu Stromu, kurš nespēja nostiprināties komandā un tika aizmainīts uz Ņujorkas "Rangers" pret Raienu Spūneru. Taču arī viņam "Oilers" rindās nostiprināties nav izdevies, tāpēc Spūners šonedēļ tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kamēr Eberlī ar rezultatīvu sniegumu palīdz "Islanders" atrasties savas divīzijas vadībā.

Par Čiarelli pēdējo paveikto darbu ģenerālmenedžera amatā kļuva līguma pagarināšana ar divus metrus garo somu vārtsargu Miko Koskinenu. Viņš tika pie trīs gadu un 13,5 miljonu dolāru līguma, kaut gan NHL nav aizvadījis pat vienu pilnu sezonu.

Tiesa, Koskinena līgums nobāl cita kontrakta priekšā – 2016. gada vasarā tika parakstīta septiņu gadu un 42 miljonu vērta vienošanās ar spēka uzbrucēju Milanu Lučiču. Tomēr viņa loma komandā kļuvusi arvien mazāka. Šajā sezonā Lučičs 49 spēlēs izcēlies ar 5+7, un divi no šiem vārtiem gūti nesenā mačā pret Bufalo "Sabres". Ar sešiem miljoniem Lučičs ir trešais vislabāk apmaksātais "Oilers" spēlētājs, atpaliekot no Makdeivida (12,5) un Leona Draizaitla (8,5).

54 gadus vecais Čiarelli iepriekš bija Bostonas "Bruins" ģenerālmenedžeris, palīdzot komandai 2011. gadā izcīnīt Stenlija kausu un 2013. gadā sasniegt finālu, tomēr divus gadus vēlāk viņš tika atlaists no darba.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 10:21, pirms 5 gadiem
Beidzot! Vienīgā labā lieta ir tā, ka viņš draftēja mcdavid un draizaitlu.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-23 10:43, pirms 5 gadiem
girgersons rakstīja: Beidzot! Vienīgā labā lieta ir tā, ka viņš draftēja mcdavid un draizaitlu.
Nu, ja esi ar pirmo piku, tad nenodraftēt pēdējās desmitgades labāko jauno uzbrucēju būtu... ļoti interesanti.

     [+] [-]

, 2019-01-23 10:48, pirms 5 gadiem
Nez pie viņiem kādi GM slēdzot līgumus ar māk tikt pie "20 %", kas pie mums ierasta prakse publiskajos iepirkumos?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-23 10:59, pirms 5 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu, ja esi ar pirmo piku, tad nenodraftēt pēdējās desmitgades labāko jauno uzbrucēju būtu... ļoti interesanti.
Bija tak vēl supertalants Aikels varūt, ka čalis gribēja Aikelu draftēt, bet visi spieda, ka jāņem Maks un nekas neatlika kā paņemt Makdeividu!

     [+] [-]

, 2019-01-23 12:19, pirms 5 gadiem
als rakstīja: Bija tak vēl supertalants Aikels varūt, ka čalis gribēja Aikelu draftēt, bet visi spieda, ka jāņem Maks un nekas neatlika kā paņemt Makdeividu!
Viss, protams, ir iespējams, taču Makdeivids bija PĀRĀK labs pat uz Aikela fona, lai tiktu noskipots.
Lai arī Aikelam vēl viss priekšā un jau tagad viņš spēlē TOP līmenī.

     [+] [-]

, 2019-01-23 14:10, pirms 5 gadiem
NHL Fils Džeksons?

     [+] [-]

, 2019-01-23 17:33, pirms 5 gadiem
Ir nu gan pārsteigums, sāka likties, ka viņu no kabineta iznesīs ar kājām pa priekšu.
Šodien Edmontonas fani pasvinēs, bet labi ĢM apkārt nemētājas un nīkuļošana pat var ieilgt vel nākošajā sezonā. Jācer, ka tiešām Edmontonā viss ies uz augšu.