Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Man nepiemīt nekas pārāk īpašs"

Girgensons: "Man nepiemīt nekas pārāk īpašs"
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Bufalo “Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons ir parasts puisis. Kad Zemgus nav laukumā, viņam vienkārši patīk atpūsties, bet, kad runa ir par hokeju, izvairās runāt par sevi, cenšoties mainīt sarunas tēmu vai runāt par komandasbiedriem. Uzreiz var pamanīt, ka 21 gadus vecais latviešu hokejists nejūtas pārāk komfortabli uzmanības centrā, pateicoties latviešu balsojumam Nacionālās hokeja līgas (NHL) Zvaigžņu spēlei. Girgensona tautieši pārspēja Čikākas “Blackhawks” fanus, kā rezultātā Zemgus Girgensons saņēma visvairāk balsu, ierindojoties starp pieciem "Blackhawks" hokejistiem.

Balsojumā Girgensons, kuram šis ir otrais gads Nacionālajā hokeja līgā, saņēma vairāk nekā pusotru miljonu balsis (1 574 896), par vairāk nekā 300 000 tūkstošiem apsteidzot otrās vietas ieguvēju Patriku Keinu (Čikāgas “Blackhawks”). Zemgus Girgensons ir ļoti populārs Latvijā. Ne tikai palīdzot Bufalo “Sabres”, bet arī par ieguldījumu Latvijas izlases labā aizvadītajos pasaules čempionātos un ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos. Cik populārs? Latviešu repa apvienība izveidoja dziesmu un video par hokejistu un viņa panākumiem. Šajā sezonā Girgensons ir Bufalo “Sabres” cerības stars. VIņš ir komandas rezultatīvākais vārtu guvējs (13 precīzi raidījumi), kā arī viņam ir lielākais spēles laiks no komandas uzbrucējiem (19 minūtes un trīs sekundes).

NHL.com noķēra Girgensonu pirms nesenās spēles ar Ņūdžersijas “Devils”, pārrunājot minēto video par hokejistu, viņa mīlestību pret savu valsti, hokeju Latvijas izlasē un to, ko viņam patīk darīt brīvajā laikā.

Zvaigžņu spēle kalpos kā mazs ievads faniem, kuri tevi pārāk labi nepazīst. Vai ir kas tāds, ko vēlētos, lai viņi uzzinātu?
"Droši vien, ka esmu no Rīgas, Latvijas. Visu pārējo, ko viņi vēlas uzzināt, visticamāk, var atrast internetā. Man nepiemīt nekas pārāk īpašs."

Zinu, ka lepojies, ka esi latvietis. Kādas ir attiecības ar citiem spēlētājiem šeit un ar faniem savā dzimtenē?
"Viņi lepojas ar hokeju. Latviešu fani ir pilnīgi traki. Pirmkārt, viņi katru gadu ar nepacietību gaida pasaules čempionātu, un, ja NHL ir kāds hokejists no Latvijas, viņi to apbrīno un atbalsta."

Tātad starptautiskais hokejs tev ir ļoti svarīgs?
"Noteikti. Jau kopš 15 gadu vecuma esmu spēlējis jauniešu izlasēs. Vienmēr ir bijis gods uzvilkt Latvijas valstsvienības kreklu.Tas ir gods pārstāvet savu valsti un karogu."

Pieņemu, ka Olimpiskās spēles tev bija saldais ēdiens?
"Olimpiskās spēles ir citādāka pieredze, cits līmenis. Lieliska pieredze, tas ir kas pārsteidzošs."

Ko tu par to atceries?
"Es atceros spēli pret Kanādu, tā bija jautra. Iekļūt ceturtdaļfinālā, uzvarot Šveici, bija lieliski. Atrasties olimpisko spēļu ciematā, satikt citus sportistus, bija lieliski."

Vai bija kāds, kuru vēlējies satikt?
"Ne īpaši. Es parunājos ar pāris cilvēkiem kafejnīcā, kurus labi pazīstu. Es vēlos kaut būtu saticis pāris cilvēkus Eiropā, bet es tik sīki nesekoju līdzi tiem sporta veidiem, tāpēc nezinu neko sīkāk."

Vai kāda slavenība tevi uzmeklēja ciematiņā?
"Šaubos. Tur bija daži latvieši. Mūsu komandas un pāris ātrslidotāji, mēs visu laiku turējāmies kopā."

Tajās olimpiskajās spēlēs Sandis Ozoliņš bija Latvijas kapteinis. Kāds viņš ir?
"Viņš ir līderis, lielisks spēlētājs. Lielisks komandasbiedrs ārpus laukuma. Uz ledus viņš izskatās diezgan skarbs, taču ārpus laukuma jautrs un smieklīgs. Tas ir pārsteidzoši, ka es varēju spēlēt ar viņu kopā, jo uzaugu, skatoties, kā viņš spēlē. Nospēlēt dažas spēles kopā ar viņu, bija liels gods."

Vai tu esi spēlējis ar viņu vienā komandā, kad biji jaunāks?
"Nē, tā bija pirmā reize."

Ar viņu iepazīties bija biedējoši?
"Jā, noteikti. Ja būtu bijis mazliet jaunāks, nezinu, ko būtu viņam teicis, bet bija jauki ar viņu parunāt."

Kā tas bija, dzīvot cauri visam "Balso par Zemgu” brīdim, lietai, kas tevi ierindoja starp pirmajām sešām zvaigznēm starp pieciem Čikāgas "Blackhawks” spēlētājiem?
"Es nepievērsu tam pārāk lielu uzmanību. Katru dienu, skatoties twitterī, kāds pateica kaut ko labu vai sliktu par mani."

Vai tava ģimene klātienē vēros Zvaigžņu spēli?
"Jā, viņi tāpat būtu braukuši. Būs mamma un tētis, kā arī draudzene un viņas ģimene."

Ko tu visvairāk gaidi no Zvaigžņu spēles nedēļas nogales?
"Es par to neesmu pārāk daudz domājis. Domāju, ka satikt citas zvaigznes tāpēc, ka tur ir vairākas personības."

Kurā prasmju konkursā, tavuprāt, tev veiksies vislabāk?
"Es nezinu. Visdrīzāk mani ieliks slidošanas konkursā, jo esmu jauns. Iespējams, tas ir tas, ko es māku vislabāk, tāpēc neiebilstu."

Ko tu dari, lai atpūstos no hokeja?
"Visticamāk, atpūšos uz dīvāna, spēlējot "xbox" vai skatoties TV. Domāju, ka tā dara lielāka daļa hokejistu, jo brīvā laika nav daudz. Tu gribi atpūsties pēc iespējas vairāk."

Mīļākais seriāls?
„Criminal Minds”

Kāpēc?
"Nezinu, tas vienkārši mani piesaista. Epizodes nav saistītas kopā, tāpēc vari skatīties, kad vien vēlies."

Kā ir ar xbox? Ko tu spēlē?
Fifa

Ar kādu komandu?
Spēlēju ar "Barcelona".

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +3 [+] [-]

, 2015-01-23 21:40, pirms 9 gadiem
Tu esi Latvietis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-01-23 21:54, pirms 9 gadiem
Jā, tikai nezin kāpēc pasaulē iecienītākais hokejists šobrīd

  +3 [+] [-]

, 2015-01-23 21:59, pirms 9 gadiem
Normāls čalis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-23 22:06, pirms 9 gadiem
Renegads kas tu taads buuut looopkoopis no kentukiii???

  +1 [+] [-]

, 2015-01-23 22:10, pirms 9 gadiem
Vai nu Girgensonam, vai nu intervijas tulkotājam valoda neandertāliešu līmenī. Tādu savārstījumu sen nebiju lasījis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-01-23 22:24, pirms 9 gadiem
Renegads rakstīja: Apnik..... nu nav viins nekada zvaigzne....tira viduvejiba nhl,visa ta zvaigznu spele kuru nav pelnijis but,tikai paldies var pateikt latvieshu tautai un viss parejais
Tev vnk skauzh. Chalis, kursh 20 gadu vecumaa ir NHL komandas liideris un labakais vartu guvejs, nav zvaigzne? Nac pie prata un iemacies priecaties par savu tautieshu sasniegumiem.

     [+] [-]

, 2015-01-23 22:37, pirms 9 gadiem
Ko tu nodirs girgensonu viņš nelūdza mums balsot, un viņš pateicās visiem kas balsoja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-23 22:38, pirms 9 gadiem
Renegads rakstīja: Apnik..... nu nav viins nekada zvaigzne....tira viduvejiba nhl,visa ta zvaigznu spele kuru nav pelnijis but,tikai paldies var pateikt latvieshu tautai un viss parejais
Rezultatīvākais vārtu guvējs komandā - viduvējības uz ko tādu nav spējīgas... Noplenījis vietu zvaigžņu spēlē arī bez LV balsojuma...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-23 22:43, pirms 9 gadiem
"Vienmēr ir bijis gods uzvilkt Latvijas valstsvienības kreklu.Tas ir gods pārstāvet savu valsti un karogu."

Ierāmējam un atceramies Kaut vairāk mūsu sportistiem būtu tieši šāda attieksme

  +1 [+] [-]

, 2015-01-23 22:46, pirms 9 gadiem
Zvaigzne nebija arī Šnepsts, tikai krietns aizsargs - bet All-Star spēlē spēlēja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-23 22:46, pirms 9 gadiem
jocker rakstīja: "Vienmēr ir bijis gods uzvilkt Latvijas valstsvienības kreklu.Tas ir gods pārstāvet savu valsti un karogu."

Ierāmējam un atceramies Kaut vairāk mūsu sportistiem būtu tieši šāda attieksme
20 gadu vecumā visi tā saka ap 30 būs cita dziesma...

     [+] [-]

, 2015-01-23 23:34, pirms 9 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: 20 gadu vecumā visi tā saka ap 30 būs cita dziesma...
10 gadi nospeleti latvijas izlasee? Kopaa butu 12... + NHL sezonas ... neko nevaretu parmest arii ja atteiktos kadu reizi spelet.

     [+] [-]

, 2015-01-24 00:24, pirms 9 gadiem
Renegads rakstīja: Apnik..... nu nav viins nekada zvaigzne....tira viduvejiba nhl,visa ta zvaigznu spele kuru nav pelnijis but,tikai paldies var pateikt latvieshu tautai un viss parejais
PALDIES tev par Krimu puis!!!!!!!!!!!!!!...analogs Turcijai,tikai šoreiz savās ''mājās'' jandāliņus varēsiet rīkot...pasaules tūristi hrenovie !

     [+] [-]

, 2015-01-24 00:40, pirms 9 gadiem
Barcelona! Pareizā komanda, nevis tie Madrides jampampiņi!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-24 00:49, pirms 9 gadiem
pat paldies nejedz pateikt par kludu labojumu.. vienkarsi dzes komentaru un bloke bez bridinajuma... Var redzet jusu kulturas limeni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-24 04:52, pirms 9 gadiem
Drafts bija vienreizējs! Ovečkins vispār bija normāli paņēmis pirms drafta

     [+] [-]

, 2015-01-24 11:16, pirms 9 gadiem
Zemgus ir izcilā fiziskā formā. Viņš spēlēs izlasē ja sauks. Nu protam ja playoff nu tad cita dziesma.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 12:12, pirms 9 gadiem
Pagaidām Girgensons nav nekāda zvaigzne NHL mērogā. Latvijas mērogā gan. Priekš NHL labs hokejists ar lielu potenciālu un drīzāk viņš kļūs par lielāku vai mazāku zvaigzni nākotnē un piekrītu pilnībā paša Girgensona vārdiem, ka viņam būs prieks kad viņš pats nopelnīs ar savu spēli tiesības spēlēt All Stars (kad viņu iebalsos neitrālie hokeja līdzjutēji).
Prognozēju, ka vismaz kādā All Stars spēlē Girgensons iekļūs arī ar ziemeļamerikāņu balsojumu vien. Taču jebkuram cilvēkam ir lielāks gandarījusmtad , kad tevi kaut kur iebalso, ievēl nevis savējie tāpēc ka tu viņiem esi tuvs, bet gan neitrāli , sveši, nepazīstami ar to, ka esi to nopelnījis.
Girgensona darba spējas ir apbrīnojamas, viņš ir cīnītājs. NHl spēles stils ir tieši kā radīts viņam. Lielie laukumi mazāk atbilst Girgensona spēlei.
Girgensons ļoti labi spēlē ar korpusu, labi izvēlas vietu laukumā, vēl nevaru spriest , cik labi viņš pārredz laukumu. Ir daudz dotumi , lai NHL spētu daudz ko sasniegt.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-24 16:31, pirms 9 gadiem
Renegads rakstīja: Apnik..... nu nav viins nekada zvaigzne....tira viduvejiba nhl,visa ta zvaigznu spele kuru nav pelnijis but,tikai paldies var pateikt latvieshu tautai un viss parejais
Katras nhl 1 mainjas centrs ir zvaigzne samierinies.