Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Sabres" spēlē labi, taču piedzīvo devīto zaudējumu desmit mačos

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensona "Sabres" spēlē labi, taču piedzīvo devīto zaudējumu desmit mačos
Zemgus Girgensons uzbrukumā Bostonas "Bruins" vārtiem. Foto: Elise Amendola/AP/Scanpix

Briesmīgu desmit spēļu periodu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona Bofalo "Sabres", kas izbraukumā izdarīja par 11 metieniem vairāk (38:27), taču ar 2:3 piekāpās Bostonas "Bruins" komandai.

Girgensons spēlēja "Sabres" ceturtajā maiņā, kurā atgriezās zviedrs Jūhans Lāšons, kā arī šajā mačā tika piekomandēts kanādietis Kērtiss Lazārs. Latvietis šonakt laukumā bija 10:23 minūtes (no tām 1:40 - mazākumā), kurās veica vienu spēka paņēmienu un vienreiz pretiniekam atņēma ripu.

Viesi īpaši dominēja pirmajā periodā, kurā "Bruins" uz "Sabres" komandas izdarītajiem 17 metieniem atbildēja vien ar četriem saviem. Tiesa šajās 20 minūtēs divus gūtos vārtus abas komandas sadalīja uz pusēm. Sākumā mājinieku noraidījumu sestajā minūtē ar metienu no vārtu priekšas izmantoja soms Rasmuss Ristolainens, kurš bija īstajā laikā un vietā pēc tautieša Tukas Rāska atsistās ripas - 1:0 "Sabres". Savukārt mājinieki rezultātu izlīdzināja visnotaļ "nevainīgā" situācijā, Zdeno Hāram spēcīgi uzmetot no tālienes un Bredam Maršānam pielabojot ripas lidojuma virzienu (1:1).

Perioda izskaņā "Bruins" komandu no neizteiksmīgā snieguma atmodināja arī Krisa Vāgnera kautiņš ar Kērtisu Lazāru. Turpinājumā līdz trešās trešdaļas otrajai minūtei mājinieki ieguva sev 3:1 pārsvaru, "Sabres" vārtsarga Linusa Ulmarka atsistās ripas viesu cietoksnī triecot Maršānam un Dāvidam Pastrņākam. Par spīti "Sabres" aizsargu sliktajai spēlei savu vārtu priekšā, tieši viņi bija tie, kas šovakar iemeta ripas pretinieku vārtos. Tā septiņas minūtes līdz beigām Brendons Montūrs ar tālu metienu pietuvināja viesus līdz 2:3. Vēl vienus vārtus gan "Sabres" gūt neizdevās.

Līdz ar kārtējo zaudējumu "Sabres" komanda ar 23 punktiem 22 spēlēs šobrīd ieņem desmito vietu Austrumu konferencē. Savukārt "Bruins" tikpat mačos sakrājusi par desmit punktiem vairāk un ir trešā.

Nākamo maču Bufalo vienība aizvadīs naktī uz 25. novembri, viesos spēkojoties ar karsto Floridas "Panthers", kas šonakt otro reizi novembra laikā spēles laikā atspēlēja četru vārtu deficītu un ar 5:4 pagarinājumā pieveica Anaheimas "Ducks".

  -4 [+] [-]

, 2019-11-22 04:58, pirms 4 gadiem
Redzējāt kā Latviešu futbola zēni Austriju 1-0 izgrabināja?

  +1 [+] [-]

, 2019-11-22 06:47, pirms 4 gadiem
Tā turpinot, Zemgum nāksies atbildēt par saviem vārdiem un pavasarī braukt uz Šveici.

     [+] [-]

, 2019-11-22 06:53, pirms 4 gadiem
Redzēta cirka izrāde vairāku gadu garumā!

  -1 [+] [-]

, 2019-11-22 08:20, pirms 4 gadiem
Krīgers out?