Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Anaheima iemūžina Pola Karijas 9. numuru

Anaheima iemūžina Pola Karijas 9. numuru
Foto: AP/Scanpix

Pirms Anaheimas "Ducks" spēles pret Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu "Honda Center" pie arēnas griestiem tika pacelts NHL Slavas zālē uzņemtā uzbrucēja Pola Karijas 9. numura krekls.

"Paldies jums, ka padarījāt šo par neaizmirstamāko vakaru manā mūžā," atzina 44 gadus vecais kanādietis, kura krekls tagad pie arēnas griestiem ieņēmis vietu blakus viņa ilggadējā maiņas partnera un tuva drauga Tēmu Selannes 8. numuram. Pērn viņi abi tika uzņemti NHL Slavas zālē.

Karija bija Anaheimas kluba (tolaik - "Mighty Ducks") pirmā izvēle NHL draftā. Pirmās deviņas sezonas Karija pavadīja tieši Anaheimā, gūstot 300 no kopumā karjerā gūtajiem 402 vārtiem. Septiņas sezonas viņš bija komandas kapteinis, bet 2003. gadā, kad sastāvā bija arī Sandis Ozoliņš, Karija aizveda komandu līdz pirmajam Stenlija kausa finālam kluba vēsturē.

"Viņš ir tik pieticīgs. Viņam teju šķiet, ka viņš šo godu nav pelnījis, taču man tas ir vienalga," norāda Selanne. Kluba 25 gadu pastāvēšanas vēsturē 8. un 9. numurs ir vienīgie iemūžinātie numuri, bet nākamgad tiem pievienosies Skota Nīdermaijera 27. numura krekls. Karijam un Nīdermaijeram Anaheimā kopā uzspēlēt nesanāca, bet viņi kopā 2002. gadā palīdzēja Kanādas izlasei izcīnīt zelta medaļas Soltleiksitijas olimpiskajās spēlēs.

"Nevarētu iedomāties labākus komandas biedrus, un pilnīgi noteikti nevarētu iztēloties labākus draugus," par saviem komandas biedriem Anaheimā izteicās Karija. "Man paveicās, ka varēju sākt karjeru organizācijā, kas man uzreiz deva iespēju spēlēt tajā būtisku lomu un aicināja uzņemties līdera statusu."

Karjeras laikā kanādiešu uzbrucējs pārstāvēja arī Kolorādo "Avalanche", Nešvilas "Predators" un Sentluisas "Blues", bet pēc 2009. gada decembrī gūtā sestā smadzeņu satricinājuma karjeru turpināt bija pārāk bīstami. NHL kopumā viņš aizvadīja 989 spēles, kurās guva 402 vārtus un atdeva 587 rezultatīvas piespēles. Kanādas izlases kreklā viņš triumfēja gan olimpiskajās spēlēs (2002, 3+1), gan pasaules čempionātā (1994, 5+7).

Izmantotie resursi:
tsn.ca/nhl

     [+] [-]

, 2018-10-22 11:39, pirms 6 gadiem
Dievinu latviešu valodu, kurai NAV savas identitātes... burvīga vienkārši!

  -1 [+] [-]

, 2018-10-22 12:33, pirms 6 gadiem
Tieši tāpēc es maksimāli cenšos sarunāties Krieviski.

Labāka valoda.