Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Viedoklis: "Sabres" gaida spoža nākotne, bet bez Nolana

Viedoklis: "Sabres" gaida spoža nākotne, bet bez Nolana
Teds Nolans
Foto: AP/Scanpix

Pašlaik Bufalo "Sabres" ir viena no vājākajām Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām, taču galīgi bēdīgi vienības līdzjutēji nav, jo, ja vien viss izdosies pēc plāna, komandai izdosies "pārbūvēties" un pēc sezonām trim līdz piecām viņi atgriezīsies NHL elitē, taču... visdrīzāk bez Teda Nolana.

Iepriekšējā sezonā Bufalo "Sabres" Latvijas hokeja līdzjutējiem kļuva par īpašu komandu vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, tās sastāvā spēlē Zemgus Girgensons, otrkārt – sezonas gaitā par tās galveno treneri kļuva arī nu jau bijušais Latvijas izlases treneris Teds Nolans. Kā Bufalo komandai iet pašlaik, šķiet, stāstīt nevajag, jo iet gaužām bēdīgi. Protams, ka komandas atbalstītāji par to nav sajūsmā, taču viņi sevi mierina ar domu, ka komanda ir pārbūves procesā un šie zaudējumi no "Sabres" komandas ir ja ne apzināti (šāds apgalvojums ir ļoti nopietns, jo tas ir pielīdzināms spēļu rezultātu ietekmēšanai), tad neviens par to neuztraucas, jo šodienas zaudējumi var būt rītdienas uzvaras, t.i., iespēja iegūt labāku izvēli NHL draftā, kas 2015. gadā nozīmē iespēju tikt pie talantīgā Konora Makdeivida.

Vis jau būtu skaisti un pat pareizi, taču, ja ne pāris "bet". Pēdējās trijās sezonās NHL drafta pirmo izvēli neiegūst līgas vājākā komanda, t.i., drafta loterijā ir uzvarējusi līgas pirmspēdējā komanda. Tāpat ir jāatzīmē, ka Bufalo komanda tikai divas reizes vienības pastāvēšanas vēsturē draftā ir izvēlējusies kā pirmā, pēdējoreiz tas notika 1987. gadā, kad viņi tika pie Pjēra Turžona, bet 1970. gadā tika izvēlēts Žilbērs Pero.

Lai vai kā beigu beigās sanāks ar drafta izvēles kārtu, var teikt, ka pašlaik Bufalo ir pati perspektīvākā NHL komanda, ko atzīmē kā HockeyFuture.com, tā ESPN eksperti, ierindojot to pirmajā vietā vērtējot sistēmas rīcībā esošos jaunos spēlētājus. Tas nozīmē, ka nākotne komandai varētu būt laba pat bez Makdeivida (kāda TOP drafta izvēle viņiem tāpat tiks), taču šajā gadījumā interesanti būs pavērot kāda būs komandas esošā galvenā trenera Teda Nolana loma šajā komandas attīstībā.

Nacionālās hokeja līgas apritē Teds Nolans ir jau 19. sezonu, taču pie komandas vadīšanas viņš ir ticis vien trīs reizes un šī viņam būs tikai sestā sezona kā galvenajam trenerim. Tāpat interesants ir tas fakts, ka abās iepriekšējās reizēs, kā savā pirmajā darba pieredzē Bufalo, tā arī Ņujorkā, kur viņš trenējas "Islanders" vienību, kanādiešu speciālists tika atlaists pēc diviem nostrādātiem gadiem.

Līdz dienai, kad tapa šis raksts, Nolana kontā bija 395 spēles, kuru laikā tika izcīnītas 165 uzvaras (41.7%), bet punktu ziņā komandas, kamēr tās ir trenējis Teds Nolans ir spējušas gūt 48% no visiem iespējamajiem punktiem. Savukārt tieši pie "Sabres" stūres, abos darba periodos kopā ir izcīnīti vien 39.2% uzvaru un 45.3% punktu.

Jāpiebilst, ka no pašlaik aktīvajiem NHL komandu treneriem, kuri ir aizvadījuši vismaz divas pilnas sezonas Teda Nolana karjeras laikā gūto punktu procents ir otrs sliktākais visā līgā. Arī Bufalo komandas treneru rangā viņš pēc šī rādītāja ieņem otro vietu starp treneriem, kuri ir nostrādājuši ar vienību, pēc mūsdienu standartiem, vismaz vienu pilnu sezonu (82 spēles). Nedaudz labāka aina paveras, ja skatās Nolana darbu tikai ar "Islanders" komandu, kur viņš ceturtais pēc gūto punktu procenta vienības vēsturē, jo ir izcīnījis 51.8% no visiem iespējamajiem punktiem (55% rādītājs karjeras laikā pašlaik aktīvo treneru vidū ir vidēji labs rādītājs).

Kāds, protams, šai momentā var iebilst – ko mums tā statistika, ja 1997. gadā Nolanu atzina par labāko treneri NHL. Jāpiekrīt, šāds gadījums tiešām ir bijis, taču, lai to varētu novērtēt, vajag apskatīties kas tam bija par pamatu. 1995. gadā, kad Teds Nolans stājās pie Bufalo "Sabres" stūres, komanda iepriekšējās astoņās sezonās (kopš 1988. gada pavasara) bija kvalificējusies izslēgšanas mačiem , taču 1996. gada pavasarī, t.i., Nolana pirmā darba gada beigās "Sabres" hokejisti varēja pakot čemodānus jau pēc regulārās sezonas beigām, jo devītajā sezonā komanda nespēja turpināt savu sēriju. Turklāt nevis zaudēja spraigā cīņā par vienu "play-off", bet bija pirmspēdējā komanda savā divīzijā un 20. vietā visā NHL.

Pēc gada indiāņu izcelsmes speciālists spēja atgriezt Bufalo komandu izslēgšanas mačos, turklāt izdarīja to uzvarot Ziemeļaustrumu divīzijā, kas, no vienas puses, protams, bija liels sasniegums, kad vienas sezonas laikā lejasgala komanda kļūst par vienu no līgas līdervienībām. Tomēr arī šeit ir nepieciešams neliels skaidrojums. 1996./1997. gada sezonā tieši Ziemeļaustrumu divīzija bija visvājākā visā NHL, jo, lai uzvarētu tajā bija nepieciešams mazāk kā 100 punkti (precīzi - 92), kas bija vismazāk no visām divīzijām, turklāt pēc gūto punktu skaita "Sabres" tika apsteigti arī no Filadelfijas "Flyers" un Detroitas "Red Wings" puses, t.i., tās bija divas komandas, kas savās divīzijās ieņēma otrās vietas.

Diezgan loģisks bija arī šīs sezonas turpinājums, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā smagā septiņu cīņu sērijā "Sabres" pieveica Otavas "Senators", bet nākamajā kārtā jau bez lielām ierunām ar 1-4 atzina Filadelfijas pārākumu. Turpinājums? Jau labu laiku pirms tam klīda baumas, ka Nolana ģērbtuvēs ne visi spēlētāji atbalsta treneri, taču īpašas nesaskaņas viņam bija ar Dominiku Hašeku, kurš beigu beigās arī panāca savu (veids kā tas tika izdarīts gan vēl aizvien ir leģendām apvīts, jo tieši tolaik parādījās baumas par trenera aizraušanos ar alkoholu un precētām sievām) – NHL sezonas labākais treneris tika atlaists un līgā nerādījās līdz pat 2006. gadam.

Kā Bufalo komandai veicās pēc Nolana atlaišanas? Jāsaka – daudz labāk, jo Lindija Rafa vadībā nākamajās divās sezonās viņi konstanti progresēja un no sākuma aizkļuva līdz konferences finālam, bet pēc gada spēlēja arī Stenlija kausa finālā, kopumā četras sezonas kvalificējoties izslēgšanas mačiem, bet regulārajā sezonā piecas sezonas pēc kārtas izcīnīja vismaz 35 uzvaras (piektajā reizē tas gan vietu "play-off" nedeva). Savukārt Rafs pie Bufalo komandas stūres nostrādāja 14 sezonas, kuru laikā astoņas reizes "Sabres" spēlēja izslēgšanas mačos.

Atgriešoties pie paša Teda izslēgšanas spēlēm, tad tās Nolanam profesionālā līmenī vienmēr ir bijis "klupšanas akmens", jo karjeras laikā viņam no 17 cīņām uzvarēt ir izdevies vien sešās, kas ir 35.3%, bet atceroties vēl Ņujorkas "Islanders" laikus, kur regulārajās sezonās Tedam gāja visai labi, izslēgšanas mači viņam beidzās pēc 5 spēlēm, kad viņš piekāpās... Bufalo "Sabres". Turklāt šis 20% "play-off" uzvaru rādītājs ir sliktākais starp visiem "Islanders" treneriem, kuri jebkad ir aizveduši komandu līdz pēcsezonas mačiem. Savukārt starp pašlaik aktīvajiem NHL galvenajiem treneriem Nolana karjeras "play-off" uzvaru rādītājs ir trešais sliktākais.

Nevar nepieminēt arī vēl vienu posmu Teda Nolana, kā komandas galvenā trenera, karjerā, par kuru kāds ir aizmirsis, bet kāds arī varētu nezināt, proti, par viņa darbu ar Kvebekas augstākās junioru hokeja līgas (QMJHL) komandu Monktonas "Wildcats", kurā, starp citu, spēlēja arī Mārtiņš Karsums ar Oskaru Bārtuli.

Tieši junioru hokejā ir bijuši vislielākie Nolana sasniegumi, jo tieši ar šo treneri "Wildcats" ir aizvadījuši savu veiksmīgāko sezonu kluba pastāvēšanas vēsturē, proti, 70 spēlēs izcīnījuši 52 uzvaras (karjeras QMJHL uzvaru procents – 65%), bet izslēgšanas spēlēs pārliecinoši aizsoļoja līdz QMJHL čempionu titulam, kas gan Kanādas hokeja līgā (CHL) nav pati prestižākā balva, jo turienes komandas cīnās par Memoriālo kausu, kura finālā arī iekļuva monktonieši, taču zaudēja Kvebekas "Remparts", kurus, starp citu, "Wildcats" tika apspēlējuši QMJHL finālā (Tā kā Monktona bija turnīra organizētāja, kurai vieta šai turnīrā pienācās automātiski, no QMJHL piedalījās otra fināliste).

Kopumā, strādājot par junioru līmeņa hokeja komandu vadītāju izslēgšanas spēlēs mūsu raksta galvenais varonis ir spējis uzvarēt 73.3% maču, kas, jāsaka kā ir, ir ļoti labs rādītājs.

Atgriežoties pie raksta sākumā uzdotā jautājuma – kāda būs Nolana loma "Sabres" komandas atdzimšanā? Viņa līdzšinējā darba pieredze un rezultāti rāda, ka Teds noteikti nav treneris, ar kuru profesionālajā līmenī var izcīnīt lielas uzvaras. Tāpat viņš nav treneris, ar kuru var veiksmīgi spēlēt izslēgšanas mačos. Toties Nolans ir labs speciālists darbā ar jauno paaudzi, kad vajag vairāk veltīt uzmanības, lai jaunais censonis no dziļa junioru hokeja pēc iespējas veiksmīgāk pāriet profesionālajā līmenī. Par to liecina kā Nolana darbs QMJHL, kur no viņa vadītās komandas vairāki spēlētāji iekļuva NHL un pašlaik spēlē labās komandās (arī ārpus NHL), tā arī viņa darbs ar Latvijas izlasi, jo tieši viņa laikā daudziem jaunajiem hokejistiem tika dota iespēja lielajā hokejā un viņi to arī diezgan veiksmīgi (ar "veiksmīgi" ir domāts – ātri pierādīja sevi šajā līmenī) izmantoja.

Tāpēc var prognozēt, ka Nolana galvenais uzdevums ir darbs ar šiem jaunajiem Bufalo "Sabres" sistēmā esošajiem talantiem, kuriem jau tuvākajā laikā būs jākļūst par atdzimušās "Sabres" komandas vadošajiem spēlētājiem, taču, pat ja viss noritēs kā pēc vislabākā scenārija, visdrīzāk, tiklīdz komanda sasniegs līmeni, kad jāsāk cīnīties ne tikai pašiem ar sevi, bet arī par izslēgšanas mačiem un uzvarām rakstura cīņās, Teds Nolans šīs spēles varēs vērot no malas.

Vai Teds Nolans spēs aizvest Sabres līdz play-off?

  • 180

  • 251



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-22 18:32, pirms 10 gadiem
Visu savu kapitālu var likt uz Ducks.. Koeficents smieklīgs 1.47, bet brīnumi šeit nenotiks

Vēl šonakt uzvara Pingvīniem

Noteikti uzvara būs Senatoriem

Pats olas ieķīlātu uz Capitals uzvaru koef. 2.18
, 2014-10-22 18:34, pirms 10 gadiem
Juri, kāpēc kliedē mītus
varbūt Nolans un co aizmirsa savu motivatoru Latvijā un drīz pa pastu piegādās...
, 2014-10-22 18:35, pirms 10 gadiem
Lipmana kungs jau nav muļķis, kā vienmēr precīzi zināja, ko dara!
, 2014-10-22 18:37, pirms 10 gadiem
Vai Teds Nolans spēs "Sabres" aizvest līdz izslēgšanas mačiem?

Diemžēl tikai pie autobusa stūres un kā skatītājus
, 2014-10-22 18:38, pirms 10 gadiem
sarkanaiskliņgeris rakstīja: Visu savu kapitālu var likt uz Ducks.. Koeficents smieklīgs 1.47, bet brīnumi šeit nenotiks

Vēl šonakt uzvara Pingvīniem

Noteikti uzvara būs Senatoriem

Pats olas ieķīlātu uz Capitals uzvaru koef. 2.18
es tavā vietā uz PHI uzliktu, ja vakar bezcerīgi pakāsa un šodien būs nikni ļoti+ Pen nepatīk fiziskais hokejs, ko piedāvā PHI. Jebkurā gadījumā spēle būs uz nažiem un rezultāts varētu būt 4-5 vai 4-6
, 2014-10-22 18:41, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: es tavā vietā uz PHI uzliktu, ja vakar bezcerīgi pakāsa un šodien būs nikni ļoti+ Pen nepatīk fiziskais hokejs, ko piedāvā PHI. Jebkurā gadījumā spēle būs uz nažiem un rezultāts varētu būt 4-5 vai 4-6
Tas labi lai spēlē fiziski, būs noraidījumi un Pingvīni māk un kā vēl māk
, 2014-10-22 18:46, pirms 10 gadiem
Starp citu PHI vārtu vīrieši Masons ar vidēji ielaistām četrām ripām spēlē un Emery bez komentāriem

PINGVĪNI ŅEM...
, 2014-10-22 19:07, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: es tavā vietā uz PHI uzliktu, ja vakar bezcerīgi pakāsa un šodien būs nikni ļoti+ Pen nepatīk fiziskais hokejs, ko piedāvā PHI. Jebkurā gadījumā spēle būs uz nažiem un rezultāts varētu būt 4-5 vai 4-6
Flyers iet uz grunti, ko nosaka iepriekšējo gadu GM Holmgrēna piekoptā politika...algu griesti spiež, drafta piku jeb propsektu nav, noslēgtie līgumi ar brīvajiem aģentiem bezjēdzīgi un pa tukšo...agri vai vēlu bij jānoiet uz grunti...jau pagājušā sezona bija neliels brīnums, ka izlīda uz play-off...ja šogad tas notiks, tad cepuri nost, bet kaut kā neticās.
, 2014-10-22 19:09, pirms 10 gadiem
Ka tik neiznak tapat kā Oilers ar savu nakotni =]]
, 2014-10-22 19:14, pirms 10 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Ka tik neiznak tapat kā Oilers ar savu nakotni =]]
Sabres nemaz nevienu pirmo drafta piku nav dabūjis, šosezon tik otro numuru izcēla(ar Reinhart gan iegrābās, es uzskatu) un gadu iepriekš astoto...Oilers bija trīs gadus pirmie numuri pēc kārtas un vairākas pirmā NHL drafta desmitnieka izvēles...
nevar nemaz salīdzināt, ko Oilers piedraftējuši, ko Sabres.
, 2014-10-22 19:15, pirms 10 gadiem
Absolūti nekas jauns šeit nav pateikts.

Visiem ir skaidrs, ka Nolans ir paņemts uz pārbūves laiku un neviens skaidrā prātā nav pieļāvis domu par kaut ko citādāku.
, 2014-10-22 19:18, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Flyers iet uz grunti, ko nosaka iepriekšējo gadu GM Holmgrēna piekoptā politika...algu griesti spiež, drafta piku jeb propsektu nav, noslēgtie līgumi ar brīvajiem aģentiem bezjēdzīgi un pa tukšo...agri vai vēlu bij jānoiet uz grunti...jau pagājušā sezona bija neliels brīnums, ka izlīda uz play-off...ja šogad tas notiks, tad cepuri nost, bet kaut kā neticās.
Filadelfija, skatoties nākotnē, var tikai priecāties par to, ka, piemēram, Ņūdžersijai vai Karolīnai iet vēl švakāk.
, 2014-10-22 19:25, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Sabres nemaz nevienu pirmo drafta piku nav dabūjis, šosezon tik otro numuru izcēla(ar Reinhart gan iegrābās, es uzskatu) un gadu iepriekš astoto...Oilers bija trīs gadus pirmie numuri pēc kārtas un vairākas pirmā NHL drafta desmitnieka izvēles...
nevar nemaz salīdzināt, ko Oilers piedraftējuši, ko Sabres.
Kādēļ ar Reinhārtu iegrābās? Pirms drafta jau bija skaidrs, ka izvēle ir starp spēlētāju, kurš fiziski vēl nav gatavs NHL, bet ir ar augstākiem talanta griestiem relatīvi pret fiziski patlaban nobriedušāko Draisaitlu, piemēram.

Par iegrābšanos varēs spriest pēc dažiem gadiem, nevis pāris mēnešiem.
, 2014-10-22 19:26, pirms 10 gadiem
prieks lasīt Jura gara darbus! (kas ir tiešam raksti, atšķirībā no parējo wannabe autoru copy/paste)

Par šo man tomēr dažas iebildes:

1) ...Tomēr arī šeit ir nepieciešams neliels skaidrojums. 1996./1997. gada sezonā tieši Ziemeļaustrumu divīzija bija visvājākā visā NHL, jo, lai uzvarētu tajā bija nepieciešams mazāk kā 100 punkti (precīzi - 92), kas bija vismazāk no visām divīzijām, turklāt pēc gūto punktu skaita "Sabres" tika apsteigti arī no Filadelfijas "Flyers" un Detroitas "Red Wings" puses, t.i., tās bija divas komandas, kas savās divīzijās ieņēma otrās vietas.

Diezgan loģisks bija arī šīs sezonas turpinājums, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā smagā septiņu cīņu sērijā "Sabres" pieveica Otavas "Senators",...


kas tur loģisks??? Ja jau izsaki apgallvojumu, ka "lūzeri uz haļavu" iekļuva PO, tad viņiem kā lūzeriem ar 0:4 vai vismaz 1:4 bija bezcerīgi jākāš jau 1. kārtā - vai tad ne tā? Kaut kā tendenciozi...

2) visās komandas nelaimēs vainots tiek tikai 1 personāžs - Nolans, sajūta, ka runa ir par kādu bērnu komandu, ar kuru strādā viens vienīgs personāžs... un kā tad ar pārējiem? Un kā ar GM un komandas komplektāciju? Ja jau sāki analizēt, tad šo aspektu jau nevajadzēja pilnībā ignorēt... Tāpat ir jautājums, kas notika ar komandu - vai bija traumas, kā gāja vārtsargiem u.t.t. vārdu sakot, vēl 101 cita nianse.
, 2014-10-22 19:28, pirms 10 gadiem
Ja PHi skatītos nākotnē, tad pirmkārt jāatbrīvojas no Streita un Timmonena, algas lielas, uzbrukumā vēl velk, bet aizsardzībā galīgi nevelk+ vajag beidzot normālu varočiku dabūt, tad jau par kausu varētu sisties
Juris Miņins rakstīja: Filadelfija, skatoties nākotnē, var tikai priecāties par to, ka, piemēram, Ņūdžersijai vai Karolīnai iet vēl švakāk.
, 2014-10-22 19:28, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Filadelfija, skatoties nākotnē, var tikai priecāties par to, ka, piemēram, Ņūdžersijai vai Karolīnai iet vēl švakāk.
kādā ziņā viņiem švakāk?
neesmu īpaši kursā par šām abām, tupi skatoties viņiem vismaz nespiežas galva griestos...
Karolīnu vispār neuzskatu par neko dižu salīdzinājumā ar Flyers, kas vienmēr gandrīz topā bijusi(play-off) tikai no sarkanajiem spārniem atpaliek.
var iznākt atgriezties 80 gadu beigās - 90 gadu sākums kad bija krīze...aizmirsu jau 4-5 sezonas.
, 2014-10-22 19:37, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Kādēļ ar Reinhārtu iegrābās? Pirms drafta jau bija skaidrs, ka izvēle ir starp spēlētāju, kurš fiziski vēl nav gatavs NHL, bet ir ar augstākiem talanta griestiem relatīvi pret fiziski patlaban nobriedušāko Draisaitlu, piemēram.

Par iegrābšanos varēs spriest pēc dažiem gadiem, nevis pāris mēnešiem.
tak tās tik manas domas...
un nav jāgaida vispār daži gadi, lai saprastu, kas ir kas...
, 2014-10-22 19:43, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: prieks lasīt Jura gara darbus! (kas ir tiešam raksti, atšķirībā no parējo wannabe autoru copy/paste)

Par šo man tomēr dažas iebildes:

1) ...Tomēr arī šeit ir nepieciešams neliels skaidrojums. 1996./1997. gada sezonā tieši Ziemeļaustrumu divīzija bija visvājākā visā NHL, jo, lai uzvarētu tajā bija nepieciešams mazāk kā 100 punkti (precīzi - 92), kas bija vismazāk no visām divīzijām, turklāt pēc gūto punktu skaita "Sabres" tika apsteigti arī no Filadelfijas "Flyers" un Detroitas "Red Wings" puses, t.i., tās bija divas komandas, kas savās divīzijās ieņēma otrās vietas.

Diezgan loģisks bija arī šīs sezonas turpinājums, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā smagā septiņu cīņu sērijā "Sabres" pieveica Otavas "Senators",...


kas tur loģisks??? Ja jau izsaki apgallvojumu, ka "lūzeri uz haļavu" iekļuva PO, tad viņiem kā lūzeriem ar 0:4 vai vismaz 1:4 bija bezcerīgi jākāš jau 1. kārtā - vai tad ne tā? Kaut kā tendenciozi...

2) visās komandas nelaimēs vainots tiek tikai 1 personāžs - Nolans, sajūta, ka runa ir par kādu bērnu komandu, ar kuru strādā viens vienīgs personāžs... un kā tad ar pārējiem? Un kā ar GM un komandas komplektāciju? Ja jau sāki analizēt, tad šo aspektu jau nevajadzēja pilnībā ignorēt... Tāpat ir jautājums, kas notika ar komandu - vai bija traumas, kā gāja vārtsargiem u.t.t. vārdu sakot, vēl 101 cita nianse.
Nu, tas jau ir Miņina un viņa troļļa konta stilā - izvirzīt kaut kādu argumentu un virspusēji manipulēt ar faktiem.

Neiedziļinoties visā palagā, centrālais arguments gan šoreiz atbilst patiesībai.

Cits jautājums - cik ilgi Sabres notiks pārbūve? Ja ir veiksmīga izloze, Islanders/Blues neiekļūst play-off, sanāk kāds veiksmīgs maiņas darījums, izdodas parakstīt kārotos brīvos aģentus, tad nevar izslēgt, ka pārbūves pirmais posms beigsies jau nākamsezon un Sabres vairs nebūs līgas pastarīšu statusā.

Tur gan nejaušība spēlē pārāk lielu lomu, lai varētu kaut ko jēgpilni prognozēt.
, 2014-10-22 19:51, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: tak tās tik manas domas...
un nav jāgaida vispār daži gadi, lai saprastu, kas ir kas...
Tas pats Grigorenko kopš sava drafta ir mainījies no "elites talanta" uz "nākamo KHL pabiru" un atkal uz "nākotnes top6 uzbrucēju", bet joprojām īsti nav skaidrs, kas ir kas.
, 2014-10-22 19:56, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Nu, tas jau ir Miņina un viņa troļļa konta stilā...
No šīs vietas, lūdzu, plašāk... (pašam pat paliek interesanti)
, 2014-10-22 19:56, pirms 10 gadiem
A kaa juus domaajat, Nolans pats to zin? :/
, 2014-10-22 20:04, pirms 10 gadiem
Par PHI - Timonen var šo jautājumu atrisināt pats, jo nu nav nekāds jaunais; tagad būs nopietns atlabšanas periods; nezinu vai maz atgriezīsies. No offload tad jau drīzāk Coburn. MDZ arī aizsardzībā pašlaik izskatās vienkārši drausmīgi, bet vismaz var ienest ripu zonā un izrādīt kaut kādu aktivitāti, pretstatā Grossman & Coburn. Ļoti kaitina nevēlēšanās iesaistīt jaunos & talantīgos defus (Alt, Ghostisbehere, Morin), jo nu vecīt, sliktāk jau nebūs. + tas, ka tieši tas ko vajag [puck moving def] tagad Gustafsson personā sēž KHL.

Par Sabres - viens ir ka tev ir prospecti (kā to pareizi norāda HFuture), bet pavisam kas cits - tos attīstīt. [Teiksim, tagad iznāk baigā ņemšanās ap Zadorov, jo mest NHL karuselī viņu vēl negrib, priekš CHL šams lūk esot too good; savukārt AHL, ja nemaldos bloķē age restriction. Arī Grigorenko it kā ir pamodies, bet līdz galam vēl ir par agru spriest vai no viņa būs izdabūts potenciāls].

Turklāt viens ir, ka tev ir above average talantu grupiņa, kas ir laba priekš core roster, bet pavisam kas cits - ka ir impact player, kas arī būs tas, kas vilks uz PO un varbūt augstāk. Un tam arī nepieciešams McDavid.
, 2014-10-22 20:04, pirms 10 gadiem
Drafta 2.nr izrādījās 2gadnieks, kas ir slikti. Visticamāk, ka zobeniem tā pārbūve ieilgs.
, 2014-10-22 20:05, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: No šīs vietas, lūdzu, plašāk... (pašam pat paliek interesanti)
Es ar to biju domājis SimplyTheBeast.

Protams, varbūt tevi kāds veiksmīgi atdarina vai arī tas ir tavs pazudušais dvīņu brālis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-22 20:07, pirms 10 gadiem
ellja rakstīja: Par PHI - Timonen var šo jautājumu atrisināt pats, jo nu nav nekāds jaunais; tagad būs nopietns atlabšanas periods; nezinu vai maz atgriezīsies. No offload tad jau drīzāk Coburn. MDZ arī aizsardzībā pašlaik izskatās vienkārši drausmīgi, bet vismaz var ienest ripu zonā un izrādīt kaut kādu aktivitāti, pretstatā Grossman & Coburn. Ļoti kaitina nevēlēšanās iesaistīt jaunos & talantīgos defus (Alt, Ghostisbehere, Morin), jo nu vecīt, sliktāk jau nebūs. + tas, ka tieši tas ko vajag [puck moving def] tagad Gustafsson personā sēž KHL.

Par Sabres - viens ir ka tev ir prospecti (kā to pareizi norāda HFuture), bet pavisam kas cits - tos attīstīt. [Teiksim, tagad iznāk baigā ņemšanās ap Zadorov, jo mest NHL karuselī viņu vēl negrib, priekš CHL šams lūk esot too good; savukārt AHL, ja nemaldos bloķē age restriction. Arī Grigorenko it kā ir pamodies, bet līdz galam vēl ir par agru spriest vai no viņa būs izdabūts potenciāls].

Turklāt viens ir, ka tev ir above average talantu grupiņa, kas ir laba priekš core roster, bet pavisam kas cits - ka ir impact player, kas arī būs tas, kas vilks uz PO un varbūt augstāk. Un tam arī nepieciešams McDavid.
Varbūt vienkārši raksti angliski, ja ir tik grūti izteikties latviešu valodā ?
, 2014-10-22 20:10, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Varbūt vienkārši raksti angliski, ja ir tik grūti izteikties latviešu valodā ?
man nav grūti, bet tā plūstošāk rakstās. ja sagādā problēmas - piedod.
, 2014-10-22 20:10, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: prieks lasīt Jura gara darbus! (kas ir tiešam raksti, atšķirībā no parējo wannabe autoru copy/paste)

Par šo man tomēr dažas iebildes:

1) ...Tomēr arī šeit ir nepieciešams neliels skaidrojums. 1996./1997. gada sezonā tieši Ziemeļaustrumu divīzija bija visvājākā visā NHL, jo, lai uzvarētu tajā bija nepieciešams mazāk kā 100 punkti (precīzi - 92), kas bija vismazāk no visām divīzijām, turklāt pēc gūto punktu skaita "Sabres" tika apsteigti arī no Filadelfijas "Flyers" un Detroitas "Red Wings" puses, t.i., tās bija divas komandas, kas savās divīzijās ieņēma otrās vietas.

Diezgan loģisks bija arī šīs sezonas turpinājums, kad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā smagā septiņu cīņu sērijā "Sabres" pieveica Otavas "Senators",...


kas tur loģisks??? Ja jau izsaki apgallvojumu, ka "lūzeri uz haļavu" iekļuva PO, tad viņiem kā lūzeriem ar 0:4 vai vismaz 1:4 bija bezcerīgi jākāš jau 1. kārtā - vai tad ne tā? Kaut kā tendenciozi...

2) visās komandas nelaimēs vainots tiek tikai 1 personāžs - Nolans, sajūta, ka runa ir par kādu bērnu komandu, ar kuru strādā viens vienīgs personāžs... un kā tad ar pārējiem? Un kā ar GM un komandas komplektāciju? Ja jau sāki analizēt, tad šo aspektu jau nevajadzēja pilnībā ignorēt... Tāpat ir jautājums, kas notika ar komandu - vai bija traumas, kā gāja vārtsargiem u.t.t. vārdu sakot, vēl 101 cita nianse.
Par pirmo punktu - nekur nav rakstīts, ka viņi ir lūzeri un na haļavu tika PO, jo viņi uzvarēja savu divīziju, lai gan, kas arī ir norādits, tā bija vājākā (kā zināms, NHL PO iekļūst divīziju uzvarētāji automātiski, neskatoties cik viņiem punktu), bet loģikka ir tāda, ka viņi, kā divīzijas uzvarētāji knapi izmocīja uzvaru pār OTT, kas bija zemāk, bet kā tikās ar nopietnāku pretinieku, tā arī zaudēja.

Otrais punkts - ejot pa tādu ķēdīti var arī līdz biļešu kontrolierim pie Rietumu korpusa trešās ieejas nonākt... protams, ka faktoru ir daudz, taču treneris ir tas, kas tiešā veidā atbild par rezultātu. Ģenerālmenedžeris, ja nu kas, ne vienmēr, jo viņa uzdevums ir veidot komandu, trenera - sasniegt uzstādīto (menedžara, īpašnieku) rezultātu.

Ja kādam ir iedvesma izskatīt KATRU Nolana sezonu ņemot vērā VISUS faktorus, būšu priecīgs, ja kāds to izdarīs... tik nu tad jau savu tādu Dainu skapi ar pirms tam vajag, kur to milzīgo palagu (kur lielākoties būs aprastīti savā starpā vāji korelējoši vai pat tieši nesaistīti notikumi) glabāt pēc tam.
, 2014-10-22 20:11, pirms 10 gadiem
Visi cer uz Makinonu , bet ... Reāli zobeniem būs jāveic vēl vairāki treidi, es pat nezinu no kura gala lai viņi sāk. Neaizskaramo statusā var likt Elisu, Girgensonu , Mulsonu. Maiers vnk ir bijis tāds flops, ka kauns skatīties . Būs grūti.
, 2014-10-22 20:13, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Es ar to biju domājis SimplyTheBeast.

Protams, varbūt tevi kāds veiksmīgi atdarina vai arī tas ir tavs pazudušais dvīņu brālis.
Nu ja tu tā saki...
Man gan liekas, ka pa šiem gadiem iekš šī portāla es esmu gana daudz rakstījis un visādi citādi "taisījis ekšenu", ka kkādus feik profilus taisīt man nav nekādas intereses (ko nevarētu teikt par dīkdieņiem, kas aiz gara laika visur kur manā vārdā cenšas kaut ko iedrukāt), vēl mazāk - jēgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-22 20:16, pirms 10 gadiem
Krokodils rakstīja: Visi cer uz Makinonu , bet ... Reāli zobeniem būs jāveic vēl vairāki treidi, es pat nezinu no kura gala lai viņi sāk. Neaizskaramo statusā var likt Elisu, Girgensonu , Mulsonu. Maiers vnk ir bijis tāds flops, ka kauns skatīties . Būs grūti.
Pieņemot, ka tu domāji McDavid, piekrītu. Tas ne tuvu neko vēl neatrisinās, un neatrisinās pat ūberlabais scenārijs, kurā NYI uzvar drafta loteriju [neticas, skatoties pašreizējo sniegumu viņi izskatās pēc PO komandas] un dabū gan McDavid, gan Eichel.

Ne tikai sastāvam vajag pamatīgas pārmaiņas, bet, teiksim, ja Tedim arī būtu labs materiāls ar ko strādāt, vai mēs pašreizējās cīņas vietā redzētu arī kādu spēcīgu taktiku?
, 2014-10-22 20:17, pirms 10 gadiem
Es atvainojos, es šodien nedaudz atlažu, bet sapratāt pareizi .
, 2014-10-22 20:19, pirms 10 gadiem
Sabres vajadzeetu dabuut kaadu labu vaartsargu, jo ,manupraat, shitie 2 nav vilceeji.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).