Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Latviešu duelis NHL: otrais cēliens

Juris Miņins
Juris Miņins

Latviešu duelis NHL: otrais cēliens
Kārlis Skrastiņš pret "Kings"
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt savu otro savstarpējo spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā sezonā aizvadīs Losandželosas "Kings" un Dalasas "Stars" komandas, kurās, atgādināsim, spēlē divi Latvijas hokejisti, attiecīgi, Raitis Ivanāns un Kārlis Skrastiņš.

Losandželosas "Kings" – Dalasas "Stars"

Losandželosas "Kings"
Iepriekšējo savstarpējo spēli, kura notika pirms divām dienām, Losandželosas "Kings" uzvarēja ar 4:1, taču viss nebūt nebija tik pozitīvi, kā varbūt liekas skatoties uz spēles rezultātu.

Un pašlaik galvenā problēma "Kings" spēlē ir momentu realizācija. Pēdējās trijās no četrām spēlēm Losandželosas hokejisti, metienu skaita ziņā, ir pārspējuši pretiniekus, taču ne vienmēr tas ir pārvērties arī patīkamos ciparos uz tablo. Komandas galvenais treneris, Teds Murrejs gan atzīst, ka viņam ir plāns, kā to labot: "Mums ir jāspēlē agresīvāk uzbrukuma noslēdzošajā fāzē. Mums nevajag spēlēt skaisti, bet gan rezultatīvi. To es esmu teicis arī pušiem, un, cerams, viņi to ņems vērā." Tāpat jāatzīmē, ka komandā vēl aizvien ir vairāki spēlētāji ar gripas simptomiem. Bez jau iepriekš minētajiem Aleksandra Frolova, Tedija Parsela un Džastina VIljamsa, tādi it arī Raienam Smitam un Bredam Ričardsonam, taču kopumā aizdomas par saslimšanu ar gripu ir vismaz pus komandai.

Lai vai kā, bet komandai ir jāspēlē un līdz šim, pateicoties dažu spēlētāju individuālajam darbam, tas ir veicies samērā labi. Komandas rezultatīvāko spēlētāju saraksta pirmajā rindiņā ir divi spēlētāji, Anže Kopitars un Raiens Smits, kuri deviņās spēlēs ir pratuši tikt pie 13 punktiem. Vismaz punktu spēlē ir nopelnījis Džastins Viljamss (3+6), bet sezonas sākumā "buksējušais" Dastins Brauns pēdējās cīņās ir rādījis rezultatīvu spēli un pašlaik ar septiņiem punktiem ir ceturtais rezultatīvākais hokejists vienībā. Tāpat jāpiebilst, ka aizsargs Drū Dutijs, pretēji Braunam, pēc veiksmīgā sezonas sākuma, pašlaik ir "nometis apgriezienus" un vairs nespēlē tik rezultatīvi (9 spēlēs 2 vārti un 4 rezultatīvas piespēles). Savukārt komandas pirmais vārtsargs Džonatans Kviks, pateicoties iepriekšējās spēles labajam sniegumam beidzot ir sasniedzis 90% atvairīto metienu robežu, bet vidēji spēlē ielaiž 2.88 vārtus.

Dalasas "Stars"
Dalasieši, pēc ne visai veiksmīgām mājas spēlēm, šonakt, izbraukumā, ar 4:2 pārspēja Anaheimas "Ducks" komandu un tagad mēģinās uz šī panākuma bāzes izveidot uzvaru sēriju, un tāpēc šonakt viņiem izbraukumā būs jāuzvar cita Kalifornijas vienība Losandželosas "Kings".

Aizvadītās nakts spēlē, precīzāk, tās pirmajā daļā, dalasiešiem daudz kas izdevās uzbrukuma veidošanā, jo "Stars" ne tikai, pēc pirmajiem diviem periodiem, bija vadībā ar 3:0, bet arī pamatīgi "nomētāja" pretiniekus, metienu attiecība - 27:12. Tāpat jāpiezīmē, ka pēc Trevora Deilija gūtajiem vārtiem (kas bija viņa pirmais panākums sezonā), "Stars" pārtrauca savu nerealizēto vairākumu sēriju, kas uz to brīdi bija sasniegusi visai neiepriecinošu bilanci – 0-12. Savukārt vārtos šonakt, iespējams, stāsies Alekss Olds, "Stars" otrais vārtsargs, kurš šajā sezonā vēl ne reizi no laukuma nav gājis kā zaudētājs.

Taču, lai arī cik optimistiskas arī šīs prognozes nebūtu, ir jāatceras, ka iepriekšējā spēlē, kas risinājās Dalasas hokejistu mājas arēnā, visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja tieši "Kings" hokejisti (4:1) un "Stars" vienībai šī būs trešā spēle pēdējās četrās dienās.
Ja runā par komandas līderiem, tad, sakarā ar Breda Ričardsa divām izlaistajām spēlēm, par "Stars" rezultatīvāko hokejistu ir kļuvis Brendans Morovs, kura kontā jau ir 10 (6+4) punkti, bet pa deviņiem punktiem ir jau pieminētajam Ričardsam, kā arī Maikam Ribero un Džeimsam Nīlam. Savukārt no aizsargiem rezultatīvākais ir Stefans Robidā, kurš ir ticis pie sešiem (2+4) punktiem.

Raitis Ivanāns
Iepriekšējā spēlē pret Dalasas "Stars" (kas arī ir iepriekšējā spēle vispār) Raitim bija otrais lielākais spēles laiks sezonā – sešas minūtes un četras sekundes. Rezultativitātes punktus gan viņš šajā laikā neguva, arī dūru cīņa izpalika, taču, kas viņa ampluā spēlētājam nav mazsvarīgi, arī nekādus "podus" viņš negāza. Un arī sezonā kopumā Ivanāna koeficients ir tikai -2. Tāpat jāpiebilst, ka uz šo brīdi latviešu "policists" vairs nav komandas līderis soda minūšu ziņā, jo viņu, par vienu minūti, ir apsteidzis Šons O'Donels.

Ko gaidīt no Ivanāna šajā spēlē? Iespējams, kautiņu ar Krisu Bārču, kurš aizvadītajā naktī jau skaidroja attiecības ar Anaheimas "Ducks" smagsvaru Džordžu Parošu, iespējams, kādu punktu, jo pašlaik, kad komandā vairāki spēlētāji ir apslimuši, komandas treneru korpuss apsver iespēju pārkārtot uzbrukuma virknējumus, tādējādi dodot iespēju uz ledus ilgāku laiku pavadīt tiem, kas līdz šim to ir darījuši visai epizodiski. Un ja vēl atcerēsimies, kam un kā Raitis ir iemetis savu pirmo ripu NHL... .

Kārlis Skrastiņš
Aizvadītās nakts spēle Skrastiņam nebija diez ko veiksmīga un lietderības koeficients -2 tam ir tikai kā apstiprinājums. Arī "Dzelzs vīram" gadās kāda neveiksmīga spēle, tāpēc nevajag izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, jo šajā spēlē Kārlim bija lielākais spēles laiks sezonā un ja parasti tas ir zem 19 minūtēm, bet šoreiz – virs 23, tad, iespējams, arī nogurums bija pie vainas šādai spēlei.

Savukārt gaidāmajā spēlē no Kārļa tiks prasīta, galvenokārt, stabila spēle aizsardzībā, kas iepriekšējā šo komandu cīņā nebija labā līmenī, jo ļāva pretiniekiem gūt četrus vārtus. Tāpat ir jāuzmanās no "Kings" uzbrukuma neprognozējamības, jo pašlaik komandā ir vairāki spēlētāji, kas varētu "izšaut" jebkurā momentā.

Savainojumi

Losandželosas "Kings": Aless Martinezs (ķermeņa lejasdaļa).
Dalasas "Stars": Jere Lehtinens (vēdara muskuļi), Maiks Modano (ribas), Breds Ričardss (cirksnis)

Pārējās cīņas

No pārējām šīsnakts spēlēm der atzīmēt Ņūdžersijas "Devils" un Ņujorkas "Rangers" principiālais duelis, Bostonas "Bruins" un Filadelfijas "Flyers" cīņa, kā arī Vašingtonas "Capitals" un Atlantas "Thrashers" spēle, kurā būs lieliska iespēja salīdzināt divus pēdējo sezonu labākos vārtu guvējus NHL – Aleksandru Ovečkinu un Iļju Kovaļčuku.

Izmantotie resursi:
nhl.com

  +3 [+] [-]

, 2009-10-22 13:53, pirms 14 gadiem
Skrastiņš

  -1 [+] [-]

, 2009-10-22 13:54, pirms 14 gadiem
Negribu piesieties, bet Dautijam 9 spēlēs ir 2+4, nevis 2+6 punkti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-10-22 13:59, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Negribu piesieties, bet Dautijam 9 spēlēs ir 2+4, nevis 2+6 punkti.
Jap, labots.
Tā ir, ka domā vienu (par piespēlēm), bet raksti citu (punktiem kopumā). Bet nu, kam negadās... arī NHL.com bieži vien ir tādas kļūdas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-10-22 14:03, pirms 14 gadiem
San Jose Sharks rakstīja: Skrstiņš the best!!
viņš jau nespēlē Šarkos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-10-22 14:08, pirms 14 gadiem
San Jose Sharks rakstīja: Nu un?
tad pārvelc kreklu! (jeb bļauj "Joe Thornton the best!")
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-22 14:37, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: tad pārvelc kreklu! (jeb bļauj "Joe Thornton the best!")
Tas jau Hītlijs.

     [+] [-]

, 2009-10-22 14:38, pirms 14 gadiem
Veči, ne pa tēmu, bet man viena doma ienāca prātā, - kurš var pateikt, kāda līdzība Floridas Panthers ar Rīgas Dinamo, - 3 reizes var minēt.
Labi , pateikšu priekšā, abas komandas sāk spēlēt tikai pie rezultāta 0 pret četri...
Labi, tas tāds joks, jācer, ka šovakar mūsējie krievus sasitīs...

     [+] [-]

, 2009-10-22 14:39, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas jau Hītlijs.
da man vienalga - Šarku kreklā var arī par Torntonu pabļaut

     [+] [-]

, 2009-10-22 14:44, pirms 14 gadiem
trakais v.4 rakstīja: kā tad Raiča iemeta to golu?
Te ir hailaiti no tās spēles.
nhl.tv: NHL Network Online

  +1 [+] [-]

, 2009-10-22 14:46, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: da man vienalga - Šarku kreklā var arī par Torntonu pabļaut
Protams, arī par Setoguči vai Melhoru...

  +1 [+] [-]

, 2009-10-22 14:47, pirms 14 gadiem
Leflērs rakstīja: Veči, ne pa tēmu, bet man viena doma ienāca prātā, - kurš var pateikt, kāda līdzība Floridas Panthers ar Rīgas Dinamo, - 3 reizes var minēt.
Labi , pateikšu priekšā, abas komandas sāk spēlēt tikai pie rezultāta 0 pret četri...
Labi, tas tāds joks, jācer, ka šovakar mūsējie krievus sasitīs...
Un kā tad būtu bijis, ja šie septembrī savā starpā būtu spēlējuši...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-22 15:03, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jap, labots.
Tā ir, ka domā vienu (par piespēlēm), bet raksti citu (punktiem kopumā). Bet nu, kam negadās... arī NHL.com bieži vien ir tādas kļūdas.
Tā gadās, neesam jau mašīnas Bet arī tās kļūdās.

     [+] [-]

, 2009-10-22 15:40, pirms 14 gadiem
kino rakstīja: Tā gadās, neesam jau mašīnas Bet arī tās kļūdās.
...Boeingi arī krīt...

  +1 [+] [-]

, 2009-10-22 15:50, pirms 14 gadiem
galvenais lai tikai nesakaujas, kā kulda ar daugaviņu šķiet!

     [+] [-]

, 2009-10-23 02:21, pirms 14 gadiem
Atcereejos kad karlis florida speleeja un baigo pasu iedeva komenteetaajs pateica Karlis Skrastins Ho you Vein Greckii

     [+] [-]

, 2009-10-23 02:22, pirms 14 gadiem
L_2000 rakstīja: galvenais lai tikai nesakaujas, kā kulda ar daugaviņu šķiet!
Nu Kulda ar daugavu tur tik tieshaam bija riktiigam shovam abi peec speeles jau sarunajaas un smeejas tas apmeeram taa ka dzer no saakumas sakaujas tad apkampushies dziesmas dzied
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-23 06:14, pirms 14 gadiem
Livetv.ru atdhe.net myp2p daudz kur

     [+] [-]

, 2009-10-23 07:13, pirms 14 gadiem
Njaa neiet ne Dalasai ne Skrastinam

     [+] [-]

, 2009-10-23 07:36, pirms 14 gadiem
O Skrastinam piespeele

     [+] [-]

, 2009-10-23 07:41, pirms 14 gadiem
vatsons2008 rakstīja: O Skrastinam piespeele
Komenteetaajs teica, ka ieskaitija golu

     [+] [-]

, 2009-10-23 07:56, pirms 14 gadiem
oo 4-4

     [+] [-]

, 2009-10-23 07:58, pirms 14 gadiem
sprogis rakstīja: Komenteetaajs teica, ka ieskaitija golu
Boxscore nav ne vaartu ne oiespeeles

     [+] [-]

, 2009-10-23 08:00, pirms 14 gadiem
Stars atspēlējas no 4-1

     [+] [-]

, 2009-10-23 08:02, pirms 14 gadiem
Jancis_12 rakstīja: Stars atspēlējas no 4-1
njaa 2trajaa periodaa pavisam shvaki izskatiijas tad saneemas

     [+] [-]

, 2009-10-23 08:12, pirms 14 gadiem
Baigi laba spēle bija, Dalasai foršs come backs izdevās!!!