Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Sezonas rezultatīvākais spēlētājs Draizaitls tiek atzīts par MVP

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sezonas rezultatīvākais spēlētājs Draizaitls tiek atzīts par MVP
Leons Draizaitls. Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas 2019./20. gada sezonas MVP ticis atzīts Edmontonas “Oilers” uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš apbalvojumu saņēmis gan mediju, gan pašu spēlētāju balsojumā. Draizaitls kļuvis par pirmo vācieti, kura kontā ir šāds apbalvojums.

Leons Draizaitls aizvadītajā sezonā piedalījās 71 spēlē, pie punktiem tiekot 56 mačos, bet 33 spēlēs viņš izcēlās ar vismaz diviem punktiem. Viņš kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju - vācietis izcēlās ar 43 vārtiem un 110 punktiem. Draizaitls pirmo vietu ieņēma vēl vairākās kategorijās - visvairāk piespēles (67), visvairāk vairākuma punktu (44), visilgākais spēles laiks starp uzbrucējiem (22:37). Draizaitls dalīja pirmo vietu uzvaras vārtos ar Davidu Pastrņāku (10), bija otrais vienādos sastāvos gūtajos punktos (66) un vairākuma vārtos (16).

Draizaitls saņēmis gan Hārta trofeju (sezonas MVP mediju balsojumā), gan Teda Lindsija apbalvojumu (sezonas MVP hokejistu balsojumā). “Tas man ir ļoti svarīgi,” pēc apbalvojumu saņemšanas teica Draizaitls. “Ir tik daudz cilvēku, kuriem man jāpasakās - ģimene, draugi, treneri, personāls ap komandu, komandas biedri un fani. Lomu ir spēlējuši tik daudz cilvēki. Gribu viņiem izteikt milzīgu pateicību.”

Jāpiezīmē - ja iepriekš Draizaitls spēlēja kā malējais uzbrucējs vienā maiņā ar Konoru Makdeividu, tad šajā sezonā vācietis lielākoties darbojās kā centra uzbrucējs, diriģējot pats savu virknējumu. Ar viņu kopā spēlēja Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Kailers Jamamoto. Draizaitls kļuvis par ceturto “Oilers” spēlētāju, kurš saņēmis Hārta trofeju. Pirms viņa to paveica Makdeivids (2016./17. gada sezona), Marks Mesjē (1989./90.) un Veins Greckis (astoņas sezonas pēc kārtas, 1979./87.).

Draizaitls balsojumā saņēma 1309 punktus. Viņa tuvākais sekotājs bija Neitans Makinons no Kolorado “Avalanche”, kurš savāca 1162 punktus. Vācietim tika atvēlēta 91 pirmā vieta, bet Makinonam šāds gods tika 48 balsojumos. Trešo vietu ieņēma Artēmijs Panarins no Ņujorkas “Rangers” ar 889 punktiem.

Aizvadītajā naktī tika pasniegta arī Norisa trofeja, ko saņem NHL labākais aizsargs. Balvu ieguva Nešvilas “Predators” kapteinis Romāns Jozi. Viņš 69 spēles ilgajā sezonā sasniedza vairākus karjeras rekordus - gūtajos vārtos (16), piespēlēs (49) un arī punktos (65). Gan piespēles, gan punkti kļuva par “Predators” aizsargu rekordu. Visās rezultativitātes kategorijās Jozi bija otrais līgā. Viņš vidēji spēlē uz ledus pavadīja 25:47 minūtes, vairākumā iekrāja 23 punktus, bija “Predators” līderis ar 108 bloķētiem metieniem un +22 lietderības koeficientu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/edmonton-o...
https://www.nhl.com/news/nashville-...