Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Jets" atstādina Baflinu, kurš apdomā iespēju beigt karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jets" atstādina Baflinu, kurš apdomā iespēju beigt karjeru
Dastins Baflins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vinipegas "Jets" atstādinājis 34 gadus veco aizsargu Dastinu Baflinu, kurš joprojām atrodas pārdomās par iespējamajām karjeras beigām, tādēļ nav pievienojies treniņnometnei.

Baflins, kurš pagājušajā sezonā aizvadītajās 42 spēlēs izcēlās ar četriem vārtiem un 31 punktu, treniņnometnes pašā ievadā bija kopā ar "Jets" komandu, bet tad atklātībā nāca fakts, ka viņš personīgu iemeslu dēļ devies prom. Vēlāk noskaidrojās, ka aizsargs apsver iespēju beigt karjeru, kas daudziem kļuva par pārsteigumu.

Arī Vinipegas vienība nebija rēķinājusies ar šādu scenāriju, jo tas iedragātu "Jets" cerības šosezon cīnīties par Stenlija kausu. Lai manevru iespējas nebūtu ierobežotas, pieņemts lēmums Baflinu atstādināt no komandas – ja viņš brīdī, kad startēs jaunā sezona, nebūs atpakaļ pie komandas, viņa alga neskaitīsies pie komandas izdevumiem jeb zem algu griestiem, tādējādi atbrīvojot "Jets" līdzekļus, lai varētu piesaistīt potenciālos aizstājējus.

Tiesa, ja Baflins pieņems lēmumu turpināt karjeru un atgriezīsies pie "Jets", tad nebūs nekādu šķēršļu, lai viņš nevarētu doties laukumā. 2016. gada februārī Baflins parakstīja piecu gadu un 38 miljonu dolāru līgumu, līdz ar to sezonā viņš saņem 7,6 miljonus. Viņa līgumā palikušas vēl divas sezonas.

Baflins Vinipegā spēlē kopš 2011. gada, bet pirms tam viņš vienu sezonu pavadīja Atlantas "Thrashers" rindās. Savukārt 2010. gada vasaras ievadā Baflins kopā ar Čikāgas "Blackhawks" kļuva par Stenlija kausa čempionu, un 22 izslēgšanas spēlēs viņš izcēlās ar 11 vārtiem un 16 punktiem. Tiesa, tobrīd Baflins vēl spēlēja kā uzbrucējs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/winnipeg-jets-su...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-22 17:15, pirms 5 gadiem
Byfuglien's ir (vai jau - bija?!) ļoti labs aizsargs, bet manā atmiņā viņš spilgtāk manā atmiņā palicis no 2010.gada pleiofiem, kad viņš aizsargs - spēlēja kā divvirzienu uzbrucējs Čikāgas triecienmaiņā kopā ar P. Kane un J. Toews, tas bija pirmais no trijiem pēdējās desmitgades
Hawks triumfiem Stenlija kausa izcīņā.

Un vēl viņš palicis atmiņā ar savu norvēģu uzvārdu Byfuglien, ar kura izrunāšanu nomocījās kā Z-Amerikāņi, tā Eiropieši.

P.S. Lai izdodas maniem favorītiem no Kanādas blicēm- Džetiem pacelt Stenliju!

  +1 [+] [-]

, 2019-09-23 09:09, pirms 5 gadiem
Diezgan nesaprotams gājiens no Big Buff.

     [+] [-]

, 2019-09-24 08:14, pirms 5 gadiem
Labs, rezultatīvs aizsargs