Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Sabres" pirmajā pārbaudes spēlē bez Girgensona piekāpjas "Capitals"

"Sabres" pirmajā pārbaudes spēlē bez Girgensona piekāpjas "Capitals"
Andrē Burakovskis
Foto: AP/Scanpix

Ar pieciem mačiem šonakt startēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēļu posms. Teda Nolana un Artūra Irbes trenētais Bufalo "Sabres" bez latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona ierindā ar 0:1 piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Bufalo "Sabres" treneru korpuss ar Tedu Nolanu priekšgalā šai spēlei izvēlējās komandai diezgan neierastu sastāvu, ļaujot daudz spēlēt vairākiem hokejistiem bez būtiskas NHL pieredzes. Vašingtonas "Capitals" tikmēr savus līdzjutējus priecēja ar vairāku līderu klātbūtni – "Verizon Center" laukumā devās arī Aleksandrs Ovečkins un Niklass Bekstrēms, savukārt divus no trim periodiem vārtus sargāja Breidens Holtbijs.

Abas komandas izdarīja 25 metienus pa pretinieku vārtiem, bet minimālu uzvaru svinēja "Capitals". Vienīgos vārtus pirmā perioda vidū guva Austrijā dzimušais Zviedrijas uzbrucējs Andrē Burakovskis.

Neskatoties uz zaudējumu, Nolans nebija īpaši sarūgtināts par iznākumu, jo šai spēlei bija citi mērķi: "Pirmajā dienā mēs mēģinājām koncentrēties uz to, kā cīnāmies laukumā. Tam nav vajadzīgas kādas konkrētas prasmes, tikai gribasspēks. Šie puiši smagi cīnījās. Laukumā spēlēja laba komanda, esmu apmierināts ar viņu centieniem."

Šajā spēlē nepiedalījās "Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons, taču Nolans norādīja, ka turpmākajos mačos tiks dota iespēja arī vairāk pieredzējušajiem spēlētājiem. "Kārtīgi aplūkojām dažus no pašiem jaunākajiem hokejistiem, paskatījāmies, kā viņi cīnās. Vienu lietu varu pateikt droši – viņi noteikti cīnījās," sacīja Nolans. "Sabres" nākamais pārbaudes mačs notiks naktī uz 24. septembri, kad Bufalo uzņems Karolīnas "Hurricanes".

"Hurricanes" šonakt ar 3:4 piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets". Kolumbusas vienības hokejisti tikai 19 reizes meta pa Karolīnas vārtiem, taču vārtsargi Kems Vords un Alekss Nedeļkovičs netika galā ar "Blue Jackets" uzbrukumu. Divas ripas Kolumbusas uzbrucēja Kema Atkinsona kontā, pa diviem punktiem arī Nikam Folinjo (1+1) un Markam Letestu (0+2). Cits "Blue Jackets" sastāvs šonakt ar 4:3 papildlaikā uzvarēja Sentluisas "Blues". 1+1 uzvarētāju rindās Būnam Dženeram, bet Sentluisas rindās ar to pašu atbildēja Vladimirs Tarasenko. Vienus vārtus "Blues" labā guva arī bijušais Novosibirskas "Sibir" uzbrucējs Jori Lehtera. Divās paralēlās spēlēs savu hokejistu prasmes pārbaudīja Kalgarī "Flames" un Edmontonas "Oilers". Edmontonā mājinieki uzvarēja ar 3:1, bet Kalgarī "Flames" bija pārāki ar 1:0.

NHL pārbaudes spēles, 21. septembris

KomandasRezultāts
Hurricanes – Blue Jackets3:4
Capitals – Sabres1:0
Blue Jackets – Blues4:3 P
Oilers – Flames3:1
Flames – Oilers1:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
The Official Web Site - Buffalo Sabres


, 2014-09-22 09:26, pirms 10 gadiem
Pēc autora tabulas Capitals aizvadīja 2 mačus, vienu pret Buffalo, otru pret Hurricanes
Autor palabo, Hurricanes spēlēja pret Columbusu
, 2014-09-22 11:16, pirms 10 gadiem
Argonauts rakstīja: Autors laikam vēl nebija pamodies, kad veidoja šo rakstu, jo, papildus _objektiivā_ piefiksētajai kļūdai, arī es pamanīju vienu būtisku kļūdu: nav tiesa, ka "Abas komandas izdarīja 25 metienus pa pretinieku vārtiem", jo Caps gan ir 25 metieni vārtu rāmī, bet Sabres (komandas prospektu un veterānu miksējums)- tikai 19.
http://www.nhl.com/gamecenter/en/boxscore?id=2014010005
tur gan rakstīts:
P. Copley 6 - 6
B. Holtby 19 - 19

19+6 tomēr sanāk 25
, 2014-09-22 11:31, pirms 10 gadiem
Gatis rakstīja: tur gan rakstīts:
P. Copley 6 - 6
B. Holtby 19 - 19

19+6 tomēr sanāk 25
uups, tiešām kļūdījos- mača protokolā nepamanīju uzmainītā 3/3 uzmainītā Koplija seivus 6-6. atvainojos autoram...
, 2014-09-22 12:11, pirms 10 gadiem
Izejot cauri dažādiem par Sabres rakstošiem Amērikas medijiem, uzkrita Nolana pēc spēles teiktās dāsnās uzslavas Bufalo sistēmas top prospektiem- Ristolainenam, Reinhartam, Lēvenam un arī Grigorenko (kurš tika pie 12 minūtēm spēles laika, spēlējot trešajā Sabres maiņā; kaut gan vakar rīta treniņā slidoja 1. maiņā). Taču no citiem rakstiem kļūst skaidrs, ka šīs uzslavas ir dotas avansā, jo gandrīz visi no pirmajā pārbaudes mačā spēlējušajiem Sabres sistēmas jaunajiem spēlētājiem nākamajās spēlēs nepiedalīsies, jo tiks nosūtīti uz junioru līgām vai AHL.

Tieši par Grigorenko Bufalo GM Tim Murray pirms nedēļas pateica, ka viņam jāveic solis atpakaļ (uz fārmu Ročestrā), lai veiktu divus soļus uz priekšu- spēlējot Amerks 1. maiņā uzlabotu savu spēli un skorera prasmes.
Murray speaks on Grigorenko - Die By The Blade

Lai jau Grigo izdodas AHL kļūt par labu skoreri un vēlāk sekmīgi spēlēt NHL, taču šajā sakarībā nevaru ar smaidu nepieminēt Kharlamova u.c. SC krievu hokeja fanu apgalvojumus, ka no 2012. g. Sabres 1. kārtā draftētajiem uzbrucējiem, Grigorenko ir ievērojami pārāks par Girgensonu, un ka Grigo jau t.p. gadā stabili spēlēs NHL.
Taču 2014. gada oktobrī Zemgus sāks jau savu otro NHL sezonu, kamēr Grigorenko kačās skilus AHL.
, 2014-09-22 12:23, pirms 10 gadiem
Šeit ir vairāku SB Nation ekspertu izveidotais kluba sistēmas prospektu tops> Sabres Top 25 Under 25:
Buffalo Sabres Top 25 Under 25: A Review - Die...
Tajā Girgensons ir atzīts par 3. labāko aiz Bufalo pag. sezonas uzbrukuma līderiem T.Enisa un K.Hodžsona:
Buffalo Sabres Top 25 Under 25: #3 - Zemgus...
, 2014-09-22 15:58, pirms 10 gadiem
Šeit tā skaisti aprakstītas trīs pēc spēles reakcijas- 3 Reactions to the Buffalo Sabres Preseason Opener
, 2014-09-22 16:36, pirms 10 gadiem
0:1,neko tas neizsaka,gaidu uzvaras.
, 2014-09-22 16:45, pirms 10 gadiem
Tāpēc arī neuzvarēja
, 2014-09-23 08:16, pirms 10 gadiem
Argonauts rakstīja: Izejot cauri dažādiem par Sabres rakstošiem Amērikas medijiem, uzkrita Nolana pēc spēles teiktās dāsnās uzslavas Bufalo sistēmas top prospektiem- Ristolainenam, Reinhartam, Lēvenam un arī Grigorenko (kurš tika pie 12 minūtēm spēles laika, spēlējot trešajā Sabres maiņā; kaut gan vakar rīta treniņā slidoja 1. maiņā). Taču no citiem rakstiem kļūst skaidrs, ka šīs uzslavas ir dotas avansā, jo gandrīz visi no pirmajā pārbaudes mačā spēlējušajiem Sabres sistēmas jaunajiem spēlētājiem nākamajās spēlēs nepiedalīsies, jo tiks nosūtīti uz junioru līgām vai AHL.

Tieši par Grigorenko Bufalo GM Tim Murray pirms nedēļas pateica, ka viņam jāveic solis atpakaļ (uz fārmu Ročestrā), lai veiktu divus soļus uz priekšu- spēlējot Amerks 1. maiņā uzlabotu savu spēli un skorera prasmes.
Murray speaks on Grigorenko - Die By The Blade

Lai jau Grigo izdodas AHL kļūt par labu skoreri un vēlāk sekmīgi spēlēt NHL, taču šajā sakarībā nevaru ar smaidu nepieminēt Kharlamova u.c. SC krievu hokeja fanu apgalvojumus, ka no 2012. g. Sabres 1. kārtā draftētajiem uzbrucējiem, Grigorenko ir ievērojami pārāks par Girgensonu, un ka Grigo jau t.p. gadā stabili spēlēs NHL.
Taču 2014. gada oktobrī Zemgus sāks jau savu otro NHL sezonu, kamēr Grigorenko kačās skilus AHL.
Kurš pirmajā sezonā tūlīt pēc drafta spēlēja NHL un kurš junioros ?
Uz to laiku Grigorenko bija labāks par Girgensonu un kotējās augstāk savā klubā,lai kā tas tev nepatiktu. Tā kā samierinies ar to,jo tā domāja ne tikai tie krievu fani,bet arī kluba vadība.
Un kur būtu Girgensons ja būtu palicis Lindijs Rafs,vēl liels jautājums.
Viņš neko vēl nav pierādījis savā klubā,kur nu vēl NHL.
Tā kā nesapriecājies pirms laika.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).