Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" ar Vaitu noslēdz līgumu par 28 miljoniem, Brasārs uz "Islanders"

Rolands Eliņš

"Senators" ar Vaitu noslēdz līgumu par 28 miljoniem, Brasārs uz "Islanders"
Kolins Vaits. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Otavas „Senators” vienojusies par ilgtermiņa līgumu ar jauno uzbrucēju Kolinu Vaitu, savukārt veterāns Deriks Brasārs piekritis vienas sezonas piedāvājumam no Ņujorkas „Islanders”.

Kolins Vaits bija ierobežotais brīvais aģents, un viņa noslēgtais līgums ir par 4.75 miljoniem sezonā, kas viņu padara par otru labāk apmaksāto spēlētāju komandā aiz Bobija Raiena, kurš šosezon saņems 7.5 miljonus dolāru.

22 gadus vecais Vaits pie līguma uz sešiem gadiem un par kopējo summu 28.5 miljoniem dolāru ticis, aizvadot tikai vienu pilnvērtīgu sezonu NHL. Iepriekš viņš bija piedalījies 23 NHL spēlēs, bet aizvadītajā sezonā, kad „Senators” sāka pārbūvi un sastāva atjaunināšanu, nospēlēja 71 maču un guva 41 punktu (14+27), turklāt sezonas otrajā pusē dažreiz spēlēja arī vienā maiņā ar latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru. Balceram līgums ir uz vēl vienu sezonu.

„Mēs rēķināmies, ka Kolins spēlēs kā centra uzbrucējs,” noslēgto līgumu komentēja „Senators” ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. „Taču mums patīk Kolina universālums, un viņa ātrums dažreiz ir labāk izmantojams, spēlējot malējā uzbrucēja pozīcijā. Mēs uzskatām, ka pagaidām viņš vēl tikai piepilda savu potenciālu un savu maksimumu ne tuvu vēl nav sasniedzis.”

Savukārt pieredzējušais Deriks Brasārs pievienojies Ņujorkas „Islanders”, noslēdzot līgumu uz vienu sezonu. 31 gadu vecais Brasārs iepriekšējā sezonā tika divreiz aizmainīts, pārceļoties no Pitsburgas uz Floridu un pēc tam uz Kolumbusu, un šajā samocītajā sezonā viņš 70 spēlēs guva 23 punktus, kas bija viņa zemākais rādītājs karjerā, neskaitot pašu pirmo NHL sezonu, kad viņš piedalījās tikai 17 spēlēs. Kopumā NHL karjerā Brasārs guvis 451 punktu 786 spēlēs.

„Man bija astoņi slikti mēneši,” sacīja Brasārs. „Man liekas, ka pirms tam vairākus gadus spēlēju labu hokeju, taču skaidrs, ka cilvēki domās tikai par to, kas notika tagad. Vēlos izmantot iepriekšējo sezonu kā motivāciju, lai atgrieztos vēl augstākā līmenī. Turklāt šī man bijusi pirmā vasara ilgā laika posmā, kad varēju nesatraukties par savainojumiem, bet tiešām tikai trenēties.”

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/senators-c...
https://www.nhl.com/news/derick-bra...