Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vegasas ''Golden Knights'' izvēlējusies sastāvu, komandā arī Flerī un Nīls

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vegasas ''Golden Knights'' izvēlējusies sastāvu, komandā arī Flerī un Nīls
''Golden Knights'' jaunieguvumi - no kreisās - Marks Andrē Flerī, Deriks Engelands un Breidens Maknebs
Foto: AP/Scanpix

Nākamās sezonas NHL jaunpienācēja Lasvegasas ''Golden Knights'' paplašināšanas draftā izvēlējusies 30 spēlētājus no pārējo NHL komandu sastāviem. Izvēlēto hokejistu vidū ir tādi spēlētāji kā Marks Andrē Flerī, Džeimss Nīls, tāpat Vegasā nonācis arī bijušais Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo ''Sabres'' rindās Viljams Karjē.

''Golden Knights'' vienība paplašināšanas draftā drīkstēja izvēlēties ne vairāk un ne mazāk kā vienu hokejistu no katras NHL komandas. Klubiem bija iespēja aizsargāt tiesības uz vienu vārtsargu, trīs aizsargiem un septiņiem uzbrucējiem vai aizsargāt tiesības uz vienu vārtsargu un astoņiem laukuma spēlētājiem. Savukārt visi pārējie ir pieejami Lasvegasas komandai. Izvēle notika secībā no aizvadītās NHL regulārās sezonas vājākās vienības uz stiprāko.

Tātad pirmā izvēle notika no Kolorādo ''Avalanche'' sastāva, un uz Vegasu pārcēlās vārtsargs Kelvins Pikārds, kurš pārstāvēja Kanādas izlasi arī aizvadītajā pasaules čempionātā. Kā nākamais jaunpienācējas sastāvu papildināja Vankūveras ''Canucks'' aizsargs Luka Sbiza. Piektajā izvēlē tika nedaudz paretināts Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo ''Sabres'' vienības sastāvs, ko atstāt nācās uzbrucējam Viljamam Karjē. Kā zināms, Girgensons bija starp septiņiem aizsargātajiem ''Sabres'' uzbrucējiem.

Lasvegasa veica maiņas darījumu ar Tampabejas ''Lightning'', kā rezultātā ''Golden Knights'' savā īpašumā ieguva aizsargu Džeisonu Garisonu, kā arī krievu uzbrucēju Ņikitu Gusevu, 2017. gada drafta otrās kārtas un 2018. gada drafta ceturtās kārtas izvēles. Līdzīgs darījums tika veikts ar Ņujorkas ''Islanders'' līdzdalību, kā rezultātā Vegasa tika pie vārtsarga Žana Fransuā Berubē, kā arī pie aizsarga Džeika Bišofa, uzbrucēja Mihaila Grabovska un pie 2017. un 2019. gada drafta izvēlēm.

Viens no lielākajiem paplašināšanas drafta ķērieniem bija Nešvilas ''Predators'' rezultatīvais uzbrucējs Džeimss Nīls, kurš pēc pievienošanās Vegasai savā twitter kontā atzina, ka ''jūtos pateicīgs ''Predators'' faniem par atbalstu. Vēlos, ka varētu pa Brodveju izvest Stenlija kausu! Esmu ieintriģēts par jauno nodaļu manā karjerā'''.

Tāpat apjomīgi darījumi tika veikti ar Kolumbusas ''Blue Jackets'' vienību, kā rezultātā Vegasai pievienojās Viljams Karlsons, Deivids Klārksons, kā arī iegūtas vairākas drafta izvēles, un Minesotas ''Wild'', kas šķīrās no Erika Haulas un divām drafta izvēlēm. Kā 28. no kāda savas vienības hokejista atteikties nācās Čikāgas ''Blackhawks'' vienībai, kuru atstāja aizsargs Trevors van Rīmsdaiks, savukārt Stenlija kausa čempionvienība Pitsburgas ''Penguins'' šķīrās no ilggadējā komandas vārtsarga Marka Andrē Flerī.

Vārtsargs, kurš bija ieradies klātienē uz izvēles ceremoniju, saņēma lielas ovācijas no vietējiem līdzjutējiem: ''Biju pārsteigts. Ļoti patīkami, ka mani tik silti šeit uzņem, ļoti gaidu, kad varēšu šeit sākt spēlēt,'' atzina Flerī. Pieredzējušais vārtsargs noteikti ir spilgtākais vārds, kas izskanēja šajā drafta ceremonijā: ''Necenšos kļūt par komandas seju. Vienkārši vēlos būt šeit un spēlēt hokeju.'''

Ar noslēdzošo 30. izvēli Lasvegasas vienība no regulārās sezonas uzvarētājas Vašingtonas ''Capitals'' komandas izvēlējās aizsargu Neitu Šmidtu. Nu ''Golden Knights'' sastāvā ir trīs vārtsargi, 15 aizsargi un 22 uzbrucēji. Kā iepriekš atzinis Vegasas ģenerālmenedžeris Džordžs Makfī, līgas jaunpienācēja vēl grasās tirgoties, galvenokārt aizmainot aizsargus.

Lasvegasas ''Golden Knights'' sastāvs

Vārtsargi: Marks Andrē Flerī (Pitsburgas ''Penguins''*), Kelvins Pikārds (Kolorādo ''Avalanche'', Žans Fransuā Berubē (Ņujorkas ''Islanders'').
Aizsargi: Džeiks Bišofs (Ņujorkas ''Islanders''), Aleksejs Jemeļins (Monreālas ''Canadiens''), Deriks Engelands (Kalgarī ''Flames''), Džeisons Garisons (Tampabejas ''Lightning''), Breidens Maknebs (Losandželosas ''Kings), Džons Merils (Ņūdžersijas ''Devils''), Marks Metots (Otavas ''Senators''), Kolins Millers (Bostonas ''Bruins''), Grifins Reinhārts (Edmontonas ''Oilers''), Luka Sbisa (Vankūveras ''Canucks''), Deivids Šlemko ('Sanhosē ''Sharks''), Neits Šmidts (Vašingtonas ''Capitals''), Kleitons Stouners (Anaheimas ''Ducks''), Šejs Teodors (Anaheimas ''Ducks''), Trevors van Rīmsdaiks (Čikāgas ''Blackhawks'').
Uzbrucēji: Pjērs Eduārs Belamārs (Filadelfijas ''Flyers''), Konors Briklijs (Karolīnas ''Hurricanes''), Viljams Karjē (Bufalo ''Sabres''), Deivids Klārksons (Kolumbusas ''Blue Jackets''), Rīds Djūks (Čikāgas ''Wolves'', AHL), Kodijs Īkins (Dalasas ''Stars''), Mihails Grabovskis (Ņujorkas ''Islanders''), Ņikita Gusevs (Sanktpēterburgas SKA, KHL), Eriks Haula (Minesotas ''Wild''), Tomāšs Hika (''Mlada Boleslav'', Čehijas Ekstralīga), Viljams Karlsons (Kolumbusas ''Blue Jackets''), Brendans Leipsiks (Toronto ''Maple Leafs''), Oskars Lindberjs (Ņujorkas ''Rangers''), Džonatans Marčeso (Floridas ''Panthers''), Džeimss Nīls (Nešvilas ''Predators''), Tomāšs Nošeks (Detroitas ''Red Wings''), Deivids Perons (Sentluisas ''Blues''), Tēmu Pulkinens (Arizonas ''Coyotes''), Vadims Šipačovs (Sanktpēterburgas SKA, KHL), Railijs Smits (Floridas ''Panthers''), Kriss Torburns (Vinipegas ''Jets''), Alekss Tučs (Minesotas ''Wild'').
* - bijusī komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
https://www.broadstreethockey.com

  -1 [+] [-]

, 2017-06-22 11:45, pirms 7 gadiem
Formas gandrīz tik pat glītas , kā Vācijas izlasei.
Slēpts komentārs: Amon Goeth

  -3 [+] [-]

, 2017-06-22 11:52, pirms 7 gadiem
Kā jaunais klubs varēja veikt maiņas darījumus īsti nesaprotu... Vai tad viņiem bija ko mainīt?

  +3 [+] [-]

, 2017-06-22 11:58, pirms 7 gadiem
nepagaj ne pusdienas un sc atcerejas par so notikumu!!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-22 12:02, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Kā jaunais klubs varēja veikt maiņas darījumus īsti nesaprotu... Vai tad viņiem bija ko mainīt?
Viņi mainīja savu potenciālo izvēli no neaizsargāto spēlētāju saraksta pret drafta pikiem un citiem spēlētājiem. Piemēram no NYI netika paņemts ne Hickey, ne Strome, ne Nelson, bet šī potenciālā izvēle tika samainīta pret Bischoff, Grabovski un 2 drafta pikiem.

     [+] [-]

, 2017-06-22 12:03, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Labi gk un Shipachov, pārējie pārmaksātas nhl viduvējības vai NHL-AHL liftā dzīvojošie čekeri . Jūtos vīlies sastāvā, gaidīju ko labāku.
10 drafta piku cena

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 12:10, pirms 7 gadiem
raiversons rakstīja: Kā jaunais klubs varēja veikt maiņas darījumus īsti nesaprotu... Vai tad viņiem bija ko mainīt?
šeit par to bija rakstīts:
Lasvegasa grasās izvēlēties aizsargus,...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-22 14:15, pirms 7 gadiem
Flerī un Nīls skaļākie uzvārdi! Šipa... čo?

     [+] [-]

, 2017-06-22 14:44, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Atceramies, ka šonakt arī drafts. Kojotiem veselas 2 izvēles(7,23) pirmajā kārtā. man jau liekas, ka uz Arizonu aizies Timras Pētersons.
nu tur ir vairāki varianti. es gan neesmu lasījis ko par draftu saka Arizonas menedžeri, bet Suņi ar Nr7 tikpat labi varētu paņemt centru Michael Rasmussen vai defu Miro Heiskanen utml.
iespēju ir visai daudz, un daudz kas atkarīgs no tā, ko nodraftēs 1.-6. izvēlēs, un tieši kāda ampluā spēlētāji vajadzīgi Suņiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-22 15:22, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Formas gandrīz tik pat glītas , kā Vācijas izlasei.
Galvenais,lai nav līdzīgas kādam klubam no kolchoza sētas līgas aka kāhāeļļ
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-22 15:24, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: nu tur ir vairāki varianti. es gan neesmu lasījis ko par draftu saka Arizonas menedžeri, bet Suņi ar Nr7 tikpat labi varētu paņemt centru Michael Rasmussen vai defu Miro Heiskanen utml.
iespēju ir visai daudz, un daudz kas atkarīgs no tā, ko nodraftēs 1.-6. izvēlēs, un tieši kāda ampluā spēlētāji vajadzīgi Suņiem.
šonakt nav nekāda drafta...
Līgo naktī pirmās kārtas drafts, nākošās kārtas Jāņu dienā!
vilks aizdzēries atkal. Drafts notiks Čikāgā nevis Vegasā...
p.s. nav pofig ko kādi suņi paņems vispār

     [+] [-]

, 2017-06-22 15:33, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: šonakt nav nekāda drafta...
Līgo naktī pirmās kārtas drafts, nākošās kārtas Jāņu dienā!
vilks aizdzēries atkal. Drafts notiks Čikāgā nevis Vegasā...
p.s. nav pofig ko kādi suņi paņems vispār
līgo naktī būs lielā metiena kulminācija nevis drafts
netaisos līgo naktī lūrēt monitorā.

     [+] [-]

, 2017-06-22 15:37, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: līgo naktī būs lielā metiena kulminācija nevis drafts
netaisos līgo naktī lūrēt monitorā.
ir jābūt lielam koijotam, lai skatītos ko šie ar 7.numuru paņems Līgo naktī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-22 15:44, pirms 7 gadiem
zaipis rakstīja: ir jābūt lielam koijotam, lai skatītos ko šie ar 7.numuru paņems Līgo naktī
Bet šmigā tak ir visādas stadijas un Jāņu bērni apnikuši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-22 15:49, pirms 7 gadiem
coffijs rakstīja: Bet šmigā tak ir visādas stadijas un Jāņu bērni apnikuši.
nu ja, ir jau tāda šmigošanas stadija, kad pajāt, ko paņems suņi- pīrādziņus, desas luņķi vai kādu zviedru draftā.

     [+] [-]

, 2017-06-22 22:34, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: šeit par to bija rakstīts:
http://sportacentrs.com/hokejs/nhl/21062017-lasvegasa_grasas_izveleties_aizsargus_vie
paldies!