Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL izziņo nākamās sezonas kalendāru

NHL izziņo nākamās sezonas kalendāru
Kriss Letangs gūst uzvaras vārtus Stenlija kausa finālā.

Foto: Ezra Shaw / Getty Images

Gaidāmā NHL 2016–17 regulārā sezona sāksies 12. oktobrī ar četrām spēlēm. Starp sezonas ievadspēlēm jāizceļ Edmontonas Oilers pirmo spēli nule kā uzbūvētajā komandas jaunajā mājvietā – Rogers Place, tādejādi nomainot vēsturisko Rexall Place, kur "naftinieki" spēlēja kopš 1974. gada.
Regulārā sezona kopumā ar 1230 spēlēm (82 spēles katrai komandai) noslēgsies 9. aprīlī.

Pēc Rexall Place aizvēršanas pagājušajā sezonā, Oilers jaunajā mājvietā kā pirmos uzņems principiālos pretiniekus – Kalgari Flames. Zīmīgi, ka Detroitas Red Wings aizvadīs savu pēdējo sezonu Joe Louis arēnā.

Pārējās trīs spēles: Toronto Maple Leafs viesosies pie Otavas Senators; Sentluisas Blues aizvadīs spēli United Center ar Čikāgas Blackhawks, kurus uzvarēja šīs sezonas Stenlija kausa pirmajā kārtā. Savukārt pašreizējie Rietumu konferences čempioni – Sanhosē Sharks uzņems savus sīvākos sāncenšus par Kalifornijas labākās komandas titulu – Losandželosas Kings.

Pitsburgas Penguins pacels savu ceturto Stenlija kausa čempionu karogu 13. oktobrī – pirms spēles ar Vašingtonas Capitals. Turklāt nepaies ne ilgs laiks, kad Pitsburgai būs iespēja pierādīt, ka uzvara Stenlija kausa finālā nebija nekāda nejaušība. Tieši astoņas dienas pēc sezonas sākuma, Pitsburga savā laukumā uzņems Sanhosē Sharks – Stenlija kausa fināla atkārtojumā. Abas komandas atkārtoti tiksies pēc nedaudz vairāk nekā divām nedēļām, kad pingvīni dosies uz Sanhosē.

Gluži tāpat, kā Penguins vēlēsies pierādīt, ka ir labāka par Sharks, Sanhosē būs iespēja pierādīt Sentluisas Blues, ka Rietumu konferences fināla iznākums nebija pārpratums. Spēle starp 2015–16 gada sezonas Klusā okeāna un Centrālās divīzijas čempioniem notiks 17. novembrī, bet Penguins tiksies ar Tampabejas Lightning 10. decembrī, lai apliecinātu savu dominanci Austrumu konferencē.

Neskatoties uz to, ka vēl nav noticis NHL drafts, hokeja analītiķi un līdzjutēji jaunās sezonas kalendārā atzīmējuši 19. oktobri. Spēli, kurā tiksies Vinipegas Jets un Toronto Maple Leafs, kas potenciāli būs drafta pirmo numuru – amerikāņa Ostina Metjūza un soma Patrika Laines tikšanās reize. Ja Metjūzu patiesi izvēlēsies Maple Leafs, kā to paredz, tad ar pērnās sezonas pirmo numuru – Konoru Makdeividu viņš tiksies 1. novembrī.

Sezonas pirmā spēle zem klajas debess paredzēta 23. oktobrī, Vinipegā – 33 tūkstošu ietilpīgajā futbola stadionā – Investors Group Field. Tima Hortona NHL Klasiskā mantojuma spēlē (Tim Hortons NHL Heritage Classic) nūjas krustos Vinipegas Jets pret Edmontonas Oilers. Pirms Jets un Oilers spēles paredzēta veterānu spēle, kurā piedalīsies Veins Greckis, Tēmu Selanne un Deils Haverčuks.

Jaungada dienā Maple Leafs uzņems Detroitas Red Wings, lai aizvadītu NHL simtgades atceres spēli (NHL Centennial Classic). Jubilejas spēle notiks Toronto, 30 tūkstošu vietu ietilpīgajā BMO Field futbola stadionā, kur ikdienā spēlē FC Toronto (MLS). Ar šo spēli aizsāksies NHL simtgades jubilejas pasākumi, kuri notiks visu gadu.
Spēle starp Toronto un Detroitu arīdzan kalpos par atbildes spēli 2014. gada NHL Ziemas klasikai, kurā vairāk nekā 100 tūkstošu klātbūtnē (105 491) Mičiganas stadionā Toronto izcīnīja uzvaru pēcspēles metienus ar rezultātu 3:2.

Dienu pēc NHL jubilejas spēles – 2. janvāri – Sentluisas Blues tiksies ar Blackhawks NHL Ziemas klasikas ietvaros. Bridgestone NHL Ziemas klasika šoreiz notiks beisbola komandas Sentluisas Cardinals 43 tūkstošu vietu ietilpīgajā stadionā.

Janvāra beigās no 27.–30. janvārim paredzēts 62. NHL Visu zvaigžņu spēles pārtraukums, lai pasaules labākie spēlētāji pulcētos Losandželosā. Šī būs trešā reize, kad zvaigžņu spēle notiks Losandželosā.
Ceturtā un pēdējā āra spēle gaidāmajā sezonā notiks februāra beigās – 25. februārī, kad savā starpā tiksies Pitsburgas Penguins un Filadelfijas Flyers. Spēle notiks Nacionālās Futbola līgas (NFL) komandas Pitsburgas Steelers stadionā, kur vietas pietiek 68 tūkstošiem hokeja līdzjutējiem.

NHL regulārā sezona noslēgsies 9. aprīlī, bet Stenlija kausa izcīņa sāksies 12. aprīlī.

Izmantotie resursi: NHL

     [+] [-]

, 2016-06-22 18:27, pirms 8 gadiem
naftinieki

 +12 [+] [-]

, 2016-06-22 18:41, pirms 8 gadiem
Un kur tad KHL kalendārs,ak,ja tur vēl nav zināms kurš klubs spēlēs,kurš nē

  +3 [+] [-]

, 2016-06-22 18:48, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Un kur tad KHL kalendārs,ak,ja tur vēl nav zināms kurš klubs spēlēs,kurš nē
NHL atņem skatītājiem pārsteiguma momentu. Ne kā čekistiskie putinoīdi ar savu bardaku

  -1 [+] [-]

, 2016-06-22 19:23, pirms 8 gadiem
NHL kā vienmēr laicīgi izziņo sezonas kalendāru.

Autoram divi komantāri:
1. Labāk vēlāk nekā nekad (NHL.com šī ziņa bija jau vakar).

2. Uz kā Jūs pamatojat apgalvojumu, ka tieši Sharks un Kings ir "sīvākie sāncenši par Kalifornijas labākās komandas titulu"?
Trešais Kalifornijas klubs Ducks regulārajā sezonā taču ieņēma augstāku vietu par šīm abām komandām.
https://www.nhl.com/standings/league

  +1 [+] [-]

, 2016-06-22 19:26, pirms 8 gadiem
NHL un NHLPA arī paziņoja 2016/17 sezonas komandu algu summāro ierobežojumu- NHL algu grīda būs 54 miljoni $$, bet griesti- 73 miljoni.
https://www.nhl.com/news/nhl-salary...

  +3 [+] [-]

, 2016-06-22 19:48, pirms 8 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: NHL atņem skatītājiem pārsteiguma momentu. Ne kā čekistiskie putinoīdi ar savu bardaku
Putinoīds - smagā formā "pārevolucionējis" Homo Soveticus! Tad ko no tādiem var gribēt...? Viņiem bardaks ir viņu kārtība!

     [+] [-]

, 2016-06-22 21:35, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Un kur tad KHL kalendārs,ak,ja tur vēl nav zināms kurš klubs spēlēs,kurš nē