Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" uzvar Čikāgā un atgūst vadību sērijā

Rolands Eliņš

"Ducks" uzvar Čikāgā un atgūst vadību sērijā
Apsveikts tiek Simons Desprē, uzvaras vārtu autors
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Rietumu konferences fināla trešajā spēlē Anaheimas "Ducks" ar 2:1 pārspēja Čikāgas "Blackhawks", tieši ar tādu pašu rezultātu arī izvirzoties vadībā sērijā. Uzvaras vārtus guva Simons Desprē, kuram šie bija pirmie vārti izslēgšanas spēļu karjerā

Anaheimas un Čikāgas komandas pirms divām dienām aizvadīja maču gandrīz divu spēļu garumā, jo nācās izspēlēt trīs pagarinājumus, un tikai 117. minūtē "Blackhawks" beidzot izrāva uzvaru. Šāds notikumu pavērsiens un sērijas pārcelšanās uz Čikāgu nebija salauzusi "Ducks" hokejistus, kuri šonakt parūpējās par mājas laukuma priekšrocību atgūšanu.

Rezultātu 13. minūtē atklāja Anaheimas uzbrucējs Patriks Marūns, kurš izmantoja vairākumu, pielabojot partnera metienu vārtos. Līdz perioda beigām Čikāga gan paspēja atgūties, kad Patriks Keins izmantoja divu "Ducks" aizsargu saskriešanos savā zonā un raidīja ripu vārtos, panākot 1:1. Kopumā gan Čikāgai piederēa pārsvars pirmajā periodā, jo vairāk nekā septiņas minūtes tā varēja spēlēt vairākumā un divreiz trāpīja pa vārtu stabiņu.

Taču turpinājumā "Ducks" nopelnīja vairs tikai divus noraidījumus un spēle izlīdzinājās, kas noveda pie 23 gadus vecā kanādieša Simona Desprē lielā brīža - 40. minūtē uzreiz pēc piespēles saņemšanas viņš vārtos raidīja ripu no visai asa leņķa. Desprē šis bija septītais punkts izslēgšanas spēlēs šosezon, taču pirmie "play-off" vārti karjerā aizvadītajās 18 spēlēs.

Pateicoties "Ducks" vārtsarga Frederika Andersena pūlēm, rezultāts vairs nemainījās, un "Ducks" uzvarēja ar 2:1. Abu Anaheimas vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm piedalījās Raiens Geclafs, kurš šajā rādītājā ir pārliecinošs "play-off" līderis ar 14 rezultatīvām piespēlēm.

Sērijā ar 2:1 vadībā Anaheima, bet nākamais mačs notiks parīt.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2015-05-22 09:08, pirms 9 gadiem
Čikāgas galvenais treneris Q ir pilnīgs auns. Nepietiek ar to, ka Vermette un Teravainens tika nomainīti ar Nordstromu un Verstīgu, tādējādi izjaucot 3. un 4. maiņu, kas pirmajā un otrajā spēlē izveidoja visvairāk bīstamos momentus pie pretinieku vārtiem, bet pēcspēles preses konferencē uz jautājumu, kāpēc tika pieņemts tāds lēmums atbilde bija prātam neaptverama: ''mums vajadzēja svaigus spēkus.'' What in the blue hell? Fire Q!!!

  -2 [+] [-]

, 2015-05-22 09:50, pirms 9 gadiem
Pēdējo gadu NHL fināli ir parodija par hokeju...varbūt beidzot būs normāls un skatāms hokejs pīles pret Tampu,tāds ,kā tas bija Grecka un Lemjē ziedu laikos

  +2 [+] [-]

, 2015-05-22 10:13, pirms 9 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Čikāgas galvenais treneris Q ir pilnīgs auns.
Vai tiešām? Un kura trenera vadībā Čikāga pēdējo 7 gadu laikā 2-reiz izcīnīja Stenlija kausu un vēl dažos gados aizcīnījās līdz PO 3-4 kārtai?!

vai tu domā, ka Hawks stāri u.c. spēlētāji paši vadīja komandu visus šos gadus, un pilnīgais auns = HC Quenneville tikai pa tukšo asistēja komandas treniņos, ģērbtuvēs un uz laukuma?

Protams, ka Čikāgas kluba vadība savulaik veica lielisku komandas rekonstrukciju ar ļoti labiem top draftpikiem un vērtīgiem treidiem, bet ja šo rekonstruēto komandu vadītu treneris, kas ir pilnīgs auns, tad Vanagi nedabūtu vis 2x Stenliju, bet gan ieņemtu tādas vietas līgas tabulā, kādās regsezonas beigās pēdējo 3 gadu laikā ir Edmontonai, Bufalo, Toronto u.c.

     [+] [-]

, 2015-05-22 10:16, pirms 9 gadiem
erudīts007 rakstīja: Pēdējo gadu NHL fināli ir parodija par hokeju...varbūt beidzot būs normāls un skatāms hokejs pīles pret Tampu,tāds ,kā tas bija Grecka un Lemjē ziedu laikos
nepatik ne CHI ne NYR jo CHI ir pilns ar superstariem .
Teiksu tā butu intresnati ANA-TB fināla
bet ja butu KIngi playoff vini ņemtu 3 kausu Lets Go Kings

  +1 [+] [-]

, 2015-05-22 10:17, pirms 9 gadiem
Izskatās ka velk uz Ducks - Lightning finālu

     [+] [-]

, 2015-05-22 10:20, pirms 9 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Čikāgas galvenais treneris Q ir pilnīgs auns. Nepietiek ar to, ka Vermette un Teravainens tika nomainīti ar Nordstromu un Verstīgu, tādējādi izjaucot 3. un 4. maiņu, kas pirmajā un otrajā spēlē izveidoja visvairāk bīstamos momentus pie pretinieku vārtiem, bet pēcspēles preses konferencē uz jautājumu, kāpēc tika pieņemts tāds lēmums atbilde bija prātam neaptverama: ''mums vajadzēja svaigus spēkus.'' What in the blue hell? Fire Q!!!
fanu emocijas pēc zaudētas spēles ir labi saprotamas, bet vajag saprast to, ka arī ļoti labi un izcili treneri ir tikai cilvēki, un arī Stenliju pusfinālos, finālos pretī spēlē lieliskas komandas ar izciliem spēlētājiem un ļoti labiem treneriem.
Un jebkurš var kļūdīties, jo tas ir cilvēku dabā.

     [+] [-]

, 2015-05-22 10:24, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Izskatās ka velk uz Ducks - Lightning finālu
izskatās, ka velk? pie sēriju rezultāta 2:1?
NHL pleiofos ir izvilktas un uzvarētas sērijas 7 spēlēs no 1:3 un 0:3, un vienas uzvaras pārsvars pēc 3 spēles vēl ne uz neko nevelk.

     [+] [-]

, 2015-05-22 10:28, pirms 9 gadiem
Argonauts rakstīja: izskatās, ka velk? pie sēriju rezultāta 2:1?
NHL pleiofos ir izvilktas un uzvarētas sērijas 7 spēlēs no 1:3 un 0:3, un vienas uzvaras pārsvars pēc 3 spēles vēl ne uz neko nevelk.
velk vai nevelk, bet es par pīlēniem
indiāņi uzvarot iepriekšējās divas reizes finālā izslēdza pirmajā reizē Flyers
otrajā Bruins un Daugaviņu

     [+] [-]

, 2015-05-22 10:31, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: velk vai nevelk, bet es par pīlēniem
indiāņi uzvarot iepriekšējās divas reizes finālā izslēdza pirmajā reizē Flyers
otrajā Bruins un Daugaviņu
katrs fano par ko grib!
Go, go, Hawks!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-22 10:35, pirms 9 gadiem
Tā gan ir, jo jāsaka liels paldies Čikāgas GM, trenerim Q, organizācijai un pašiem spēlētājiem par diviem kausiem. Tas netiek aizmirsts un par to milzums paldies, bet tomēr gribētos, lai vanagi izcīna arī šogad kausu. Jā, es piekrītu, ka tomēr es biju pārāk neiecietīgs nosaucot Q par aunu, bet kā jau Tu pareizi minēji, tad tas bija emociju iespaidā. Jāgaida ceturtā spēle un nav ko te daudz runāt.

     [+] [-]

, 2015-05-22 13:15, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Izskatās ka velk uz Ducks - Lightning finālu
Nebūs
lai cik ļoti ienīstu Rangers paļubomu ka Orginal Six fināls būs