Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL varētu pirmoreiz vēsturē drafta ceremoniju veikt pirms Stenlija kausa pasniegšanas

Agris Suveizda

NHL varētu pirmoreiz vēsturē drafta ceremoniju veikt pirms Stenlija kausa pasniegšanas
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālā hokeja līga vakar rīkoja iknedēļas videokonferenci ar komandu ģenerālmenedžeriem. Viena no apspriestajām tēmām esot bijusi drafta ceremonija, kas bija paredzēta 26. un 27. jūnijā, bet Covid-19 pandēmijas dēļ drafta norise tika apturēta uz nenoteiktu laiku.

Kā ziņo kanādiešu medijs TSN, Nacionālās hokeja līgas drafts tomēr varētu notikt jūnijā. Kā viena no alternatīvām tiek izskatīta drafta aizvadīšana tiešsaistē – līdzīgi kā šonedēļ risināsies Nacionālās futbola līgas drafts -, un šāds variants būtu unikāls vairākos veidos.

Pirmkārt, vēl nekad drafta ceremonija nav aizvadīta virtuālā veidā. Un, otrkārt, drafta ceremonija vēl nekad nav notikusi pirms Stenlija kausa pasniegšanas.

Šādam scenārijam gan būtu virkne problēmu, kurām jārod risinājums. Pirmām kārtām, komandu sarindošana drafta loterijā. Pašlaik vienības ir aizvadījušas no 68 līdz 71 spēlei, un potenciālie risinājumi varētu būt dažādi – gan sarindošana pēc vidējā punktu skaita, gan sarindošana pēc punktu skaita pirmajās 68 spēlēs. Tāpat būtu jāformulē noteikumi par nosacītajām drafta izvēlēm, iespējamajiem maiņu darījumiem, ietekmi uz algu griestiem u.c.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/talent/nhl-explo...