Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugeram noraidījums "Penguins" uzvarā bullīšos, Balceram -1 Otavas sakāvē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugeram noraidījums "Penguins" uzvarā bullīšos, Balceram -1 Otavas sakāvē
Teodors Bļugers izdara noteikumu pārkāpumu. Foto: Steve Roberts/Cal Sport Media/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgas (NHL) spēlē ar noraidījumu izcēlies latviešu hokejists Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" mača pamatlaika izskaņā izlaida 1:0 pārsvaru, taču reabilitējās pēcspēles metienos, izcīnot uzvaru viesos pār Nešvilas "Predators" ar 2:1. Savukārt Otavas "Senators" ar Rūdolfu Balceru sastāvā zaudēja Kalgari ar 1:5.

Teodors Bļugers šonakt laukumā pingvīnu sastāvā nāca trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Filu Keselu un Džeredu Makkenu. Mūsu hokejists uz ledus pavadīja 13:01 minūti (tostarp 1:51 minūti mazākumā), atzīmējoties ar divām soda minūtēm, negatīvu lietderības koeficientu -1, kā arī uzvarot 9% iemetienu (vienu no 11). Bļugera rēķinā šosezon 22 NHL spēlēs ir četri vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles.

Latvietis savu noteikumu pārkāpumu izdarīja pirmā perioda izskaņā pie rezultāta 0:0, klupinot pretinieku Kailu Turisu. "Penguins" skaitlisko mazākumu veiksmīgi izturēja, pirmajām 20 minūtēm noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu. Savu rēķinu "Penguins" atklāja otrās trešdaļas sestajā minūtē, kad 1:0 viesu labā panāca Braiens Rasts. Šāds rezultāts saglabājās vairāk nekā pusstundu tīrā spēles laika, līdz mājinieku aizsargs Raiens Eliss 3:01 minūti līdz pamatlaika noslēgumam panāca neizšķirtu 1:1.

Mačs nokļuva līdz pagarinājumam, kurā abas vienības demonstrēja lielisku sniegumu aizsardzībā, ļaujot pa saviem vārtiem izpildīt metienu tikai pa vienai reizei. Arī sekojošajos pēcspēles metienos dominēja vārtsargi, tomēr vieni vārti tika gūti - tas izdevās pingvīnu līderim Sidnijam Krosbijam.

Šī uzvara ļāva "Penguins" paveikt zīmīgu sasniegumu - kopš 2006./07. gada turnīra tikai Pitsburgas komandai, kā arī Sanhosē "Sharks" 12 sezonas ir izdevies uzvarēt vismaz 40 spēlēs regulārajā sezonā.

Līdz ar to "Penguins" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju, kā rezultātā komanda ar 75 mačos iekrātu 91 punktu ieņem sesto vietu austrumu konferencē. Nākamajā spēlē naktī uz 24. martu "Penguins" viesos spēkosies ar Dalasas "Stars".

Rūdolfs Balcers tikmēr „Senators” sastāvā šonakt laukumā pavadīja 16:48 minūtes, kas ir viņa otrs lielākais spēles laiks NHL karjerā. Vismaz 16 minūtes Balcers nospēlējis četrās no iepriekšējām piecām spēlēm, turklāt šonakt divas minūtes spēlēja arī vairākumā. Punktus gan viņam gūt neizdevās, un maču Balcers pabeidza ar vienu metienu pa vārtiem un negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens.

„Senators” izbraukuma spēlē Kalgari tika pārliecinoši apspēlēta un nomētāta. „Flames” izdarīja gandrīz divreiz vairāk metienu pa vārtiem (36:19), taču pirmā vadībā izvirzījās Otavas komanda, Dilanam Dimelo gūstot vārtus piektajā minūtē. „Flames” drīz izdevās atspēlēties ar vārtiem mazākumā, pirmo periodu pabeigt ar vadību 2:1 un mača turpinājumā nokārtot sev graujošo uzvaru 5:1.

Jāpiemin, ka pirmo spēli pēc Elvja Merzļikina līguma parakstīšanas aizvadīja Kolumbusas „Blue Jackets”. Merzļikins pats vēl nav kopā ar komandu, taču bija atzīmēts spēles pieteikumā kā spēlētājs, kurš ir komandas sastāvā, taču nav pieteikts mačam. Tieši tāds pats statuss bija arī krievu vārtsargam Sergejam Bobrovskim, bet ar Jonasu Korpisalo vārtos „Blue Jackets” zaudēja Edmontonai ar 1:4. Ar 1+1 izcēlās Konors Makdeivids, bet trīs rezultatīvas piespēles Leonam Draizaitlam.

  -3 [+] [-]

, 2019-03-22 06:12, pirms 5 gadiem
Uzvarot 9% iemetienu? Ļoti izsmeļoši!😂 1:51 mazākumā, tātad pretinieks realizēja viņa noraidījumu, vai kā?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-22 07:12, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Uzvarot 9% iemetienu? Ļoti izsmeļoši!😂 1:51 mazākumā, tātad pretinieks realizēja viņa noraidījumu, vai kā?
Neaizmirsīsim arī šo:
Mačs nokļuva līdz pagarinājumam, kurā abas vienības demonstrēja lielisku sniegumu aizsardzībā, ļaujot pa saviem vārtiem izpildīt pa vienai reizei.

Kā var izpildīt uz vārtiem reizes? Kas ir "reize" hokeja terminoloģijā?

     [+] [-]

, 2019-03-22 07:24, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Neaizmirsīsim arī šo:
Mačs nokļuva līdz pagarinājumam, kurā abas vienības demonstrēja lielisku sniegumu aizsardzībā, ļaujot pa saviem vārtiem izpildīt pa vienai reizei.

Kā var izpildīt uz vārtiem reizes? Kas ir "reize" hokeja terminoloģijā?
Laikam jaunais akadēmiķis... Tekstā pietrūkst arī dažas interpunkcijas zīmes, bet tās lai autors atrod pats.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-22 07:34, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Uzvarot 9% iemetienu? Ļoti izsmeļoši!😂 1:51 mazākumā, tātad pretinieks realizēja viņa noraidījumu, vai kā?
ne jau uz noraidīto soliņa nosēdēja 1:51 bet atradās laukmā kad citi sēdēja. Šeit tev nav taisnība