Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" pievieno drafta pirmās kārtas izvēli, lai atbrīvotos no Bakesa līguma

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" pievieno drafta pirmās kārtas izvēli, lai atbrīvotos no Bakesa līguma
Deivids Bakess. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bostonas "Bruins" beidzot atbrīvojies no pieredzējušā uzbrucēja Deivida Bakesa, kuram neatradās vieta sastāvā. Viņš aizmainīts uz Anaheimas "Ducks".

Bostonas "Bruins" aizmainīja centra uzbrucēju Deividu Bakesu, 2020. gada drafta pirmās kārtas izvēli un jauno aizsargu Akselu Andešonu, pretī no Anaheimas "Ducks" saņemot Ondržeju Kaši. Lai vienotos par darījumu, "Bruins" piekrita uzņemties saistības par 25% no Bakesa algas jeb gan šajā, gan nākamajā sezonā Bostonai būs aizņemti 1,5 miljoni dolāru zem algu griestiem.

"Piedalāmies, lai izcīnītu Stenlija kausu," par darījumu teica "Bruins" galvenais treneris Dons Svīnijs. "Esmu ļoti apmierināts. Kaše ir jauns un talantīgs spēlētājs. Spēlēs pie Davida Krejči vai Čārlija Koila. Viņš mūsu sastāvam piedod ātrumu un meistarību uzbrukumā." Kaše šajā sezonā aizvadījis 49 spēles, kurās guvis septiņus vārtus un sakrājis 23 punktus. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja tikai 30 mačus, jo cieta no smadzeņu satricinājuma un vēlāk tika veikta pleca operācija.

Bakess laukumā nav devies kopš janvāra, kad viņš tika ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Neviena cita komanda viņu neizvēlējās, taču pieredzējušais uzbrucējs arī netika nosūtīts uz fārmklubu. Šāds lēmums tika pieņemts, lai neriskētu ar viņa veselību, kas sarežģītu sarunas par maiņas darījumu. 35 gadus vecais Bakess šosezon piedalījies 16 spēlēs, atzīmējoties ar 1+2. Viņš aizvada 14. sezonu NHL, lielākā daļa nospēlēta Sentluisas "Blues" rindās.

Par darījumu vienojās arī Lasvegasas "Golden Knights" un Vinipegas "Jets". Centra uzbrucējs Kodijs Īkins, kurš dzimis Vinipegā, pievienojies dzimtās pilsētas komandai, bet pretējā virzienā devusies 2021. gada drafta ceturtās kārtas izvēle. Tā taps par trešās kārtas izvēli, ja "Jets" kvalificēsies Stenlija kausa izcīņai vai ja Īkins pagarinās līgumu ar "Jets". Viņš 41 mačā guvis četrus vārtus un atdevis sešas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/boston-bruins-ac...
https://www.tsn.ca/winnipeg-jets-ac...