Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bena divi vārti pieliek punktu "Blues" uzvaru sērijai, Ovečkinam 650. vārti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bena divi vārti pieliek punktu "Blues" uzvaru sērijai, Ovečkinam 650. vārti
Džeimijs Bens. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Sentluisas "Blues" izdevās izcīnīt 11 uzvaras pēc kārtas, bet sērijai pienācis gals, izbraukumā ar 2:5 atzīstot Dalasas "Stars" pārākumu. Panākumu ar diviem vārtiem kaldināja komandas kapteinis Džeimijs Bens.

"Stars" bija zaudējusi piecas no pēdējām sešām spēlēm, tādēļ laukuma saimniekiem motivācija nebija tālu jāmeklē. Lai gan pirmajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās gūt vārtus, pēc pārtraukuma Dalasa izskatījās labāk, un tas bija redzams arī uz tablo – desmit minūšu laikā izdevās panākt 3:0, izceļoties Džeimijam Benam, Radekam Faksam un Aleksandram Radulovam.

Otrās trešdaļas uguņošana nebija galā, jo arī turpinājumā tika gūti trīs vārti. Vispirms Vladimirs Tarasenko realizēja vairākumu un samazināja deficītu, tad savus otros vārtus mačā guva "Stars" kapteinis Bens, bet 2:4 panāca Raiens O'Railijs, kura precīzais metiens iepriekšējā spēlē palīdzēja "Blues" ar 11 uzvaru sēriju sasniegt jaunu kluba rekordu. Tomēr to pagarināt nebija lemts.

"Blues" ar 69 punktiem ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā, kamēr "Stars" kontā ir 65 punkti un "Wild card" pirmā vieta. Aiz muguras ar 62 punktiem ir Minesotas "Wild", kamēr pirmajai komandai aiz strīpas – Kolorado "Avalanche" – ir par vienu punktu mazāk. Turpat blakus ir arī Arizonas "Coyotes" un Čikāgas "Blackhawks".

24. minūtē realizējot skaitlisko vairākumu, savus 650. vārtus NHL karjerā guva čempiones Vašingtonas "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins, kurš palīdzēja viesos ar 3:2 pieveikt Toronto "Maple Leafs", sagādājot pretiniekiem trešo zaudējumu pēc kārtas. Uzvaras ripu mazākumā iemeta Toms Vilsons.

Ovečkins vēsturē labāko snaiperu sarakstā ieņem 14. vietu. Šobrīd viņam priekšā atrodas "Maple Leafs" šā brīža prezidents Brendans Šenahens, kurš guvis 656 vārtus. Sagaidāms, ka Vašintonas kapteinis, kurš arī šoreiz izcēlās ar metienu no kreisā iemetiena apļa, Šenahenu apsteigs jau tuvākajā laikā.

Pirmo hat-trick karjerā iemetis Brendans Galagers, palīdzot Monreālas "Canadiens" savā laukumā ar 5:1 pārspēt Filadelfijas "Flyers". Galagers pirmos vārtus guva 58. sekundē, bet trešos iemeta 23. minūtē. Savukārt kārtējos uzvaras vārtus iemeta Konors Makdeivids, apturot Edmontonas "Oilers" piecu zaudējumu sēriju – 4:3 pagarinājumā pret Ņujorkas "Islanders".

Regulārā sezona, 22. februāris

SpēleRez.SpēleRez.
Maple Leafs – Capitals2:3Panthers – Hurricanes3:4
Devils – Senators4:0Rangers – Wild1:4
Penguins – Sharks0:4Canadiens – Flyers5:1
Lightning – Sabres2:1 PMPredators – Kings2:1
Stars – Blues5:2Oilers – Islanders4:3 P
Canucks – Coyotes2:3 P