Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balceram karjeras lielākais spēles laiks, Girgensona "Sabres" piekāpjas "Lightning"

Balceram karjeras lielākais spēles laiks, Girgensona "Sabres"  piekāpjas "Lightning"
Rūdolfs Balcers Foto:AFP

Ceturtdienas naktī Nacionālajā hokeja līgā zaudējumus piedzīvoja visi latviešu hokejistu pārstāvētie klubi - Rūdolfs Balcers un Otavas "Senators" ar 0:4 piekāpās Ņūdžersijas "Devils", Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" tikai pēcspēles metienu sērijā zaudēja Tampabejas "Lightning",1:2, savukārt Pitsburgas "Penguins" bez Teodora Bļugera kapitulēja Sanhosē "Sharks" - 0:4.

Rūdolfs Balcers komandas zaudējumā laukumā pavadīja 15:55 minūtes (3:32 vairākumā), kas hokejista 17 spēļu ilgajā NHL karjerā ir lielākais spēles laiks. To laikā uzbrucējs izdarīja četrus metienus pa vārtiem, veica vienu spēka paņēmienu, taču spēli pabeidza negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Senators" pirms spēles rezervē izlēma atstāt komandas līderus Metu Dušeinu, Marku Stonu un Raienu Dzingelu, kas visticamāk saistāms ar pirmdien gaidāmo maiņas darījumu perioda beigām. Sastāvā tika iekļauti no AHL fārmkluba izsauktie Derens Arčibalds un Filips Člapiks, Balcers ieņēma vietu trešajā maiņā kopā ar Krisu Tīrniju un Mikelu Bodekeru.

Pirmajā trešdaļā "Devils" sev nodrošināja 2:0 pārsvaru - 12.minūtē, vārtu priekšā pielabojot Mailza Vuda metienu , rezultātu atklāja Treviss Zeidžaks (1:0), savukārt Stīvens Santīni 2:49 minūtes vēlāk ar tālšāvienu panāca divu vārtu pārsvaru (2:0). 23 gadus vecajam aizsargam tas bija pirmais vārtu guvums sezonā. Ar sezonas pirmo ripu otrā perioda ceturtajā minūtē izcēlās arī Kērtiss Gabriēls (3:0), kamēr Vuds piecas minūtes pirms pārtraukuma panāca Otavai jau pavisam nepatīkamo 0:4.

Pamatlaika noslēdzošajā periodā "Senators" vārtsargu maiņu neveica, un Andešs Nilsons spēja atvairīt visus sešus "Devils" metienus, taču viņa komandas biedri ar vārtu guvumiem neizcēlās.

Ņūdžersijas komandas rindās ar vārtiem un piespēli izcēlās Mailzs Vuds, divas piespēles Vilam Bačeram. Savukārt Korijam Šnaideram izcīnītā sausā uzvara ir 25.karjerā un pirmā kopš 2017.gada novembra. Tāpat vārtsargs nav piedzīvojis zaudējumu pēdējās trīs spēlēs.

"Senators" komandai zaudējums ir otrais pēc kārtas un ceturtais pēdējās piecās spēlēs, joprojām liekot atrasties pēdējā vietā Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējumā. Tikmēr "Devils" izcīnījusi trešo panākumu četrās spēlēs, taču Austrumu konferencē komanda ienem 14.vietu.

Zemgus Girgensons "Sabres" zaudējumā laukumā atradās 16:33 minūtes (1:32 vairākumā, 2:42 mazākumā), kuru laikā izdarīja trīs metienus, veica četrus spēka paņēmienus un bloķēja pretinieku metienu.

Spēles rezultātu 19.minūtē atklāja 18 gadus vecais "Sabres" aizsargs Ramuss Dalīns(1:0), taču otrā perioda 12.minūtē rezultātu ar 30.vārtu guvumu un 100.punktu sezonā izlīdzināja Ņikita Kučerovs (1:1). Krievu uzbrucējs tādējādi kļuvis par ātrāko 100 punktu guvēju "Lightning" vēsturē, to paveicot 62 spēlēs.

Lai gan iepriekšējā spēlē pret Floridas "Panthers" Bufalo hokejisti trešajā periodā ielaida četras ripas, šoreiz Kārtera Hutona cietoksnis palika neskarts, spēles rezultāts nemainījās, tāpēc komandām nācās aizvadīt papildlaiku. Arī tajā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, taču pēcspēles metienu sērijā sekmīgāki bija "Lightning" hokejisti, uzvaras ripa Kučerovam.

Līdz ar to "Sabres" turpina neveiksmju sēriju, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas un saglabājot desmito vietu Austrumu konferencē, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot sešus punktus.

Teodors Bļugers "Penguins" kapitulācijā noraudzījās no malas, ārpus komandas sastāva paliekot otro spēli pēc kārtas. Pamatus uzvarai "Sharks" ielika pirmajā periodā, kad guva trīs vārtus, ceturto ripu pievienojot noslēdzošajā trešdaļā. Divi vārtu guvumi Tomašam Hertlam, visus 23 "Penguins" metienus atvairīja Martins Džounss.

NHL spēles, 22. februāris

SpēleRezultāts
Senators – Devils0:4
Sabres – Lightning1:2(PM)
Sharks – Penguins4:0

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-22 06:20, pirms 5 gadiem
Kura krogā un cikos šodien būs satiekams bruvers Artems?
Var info pm

     [+] [-]

, 2019-02-22 07:08, pirms 5 gadiem
Ļoti jauki, lai maina līderus prom, būs Balceram iespēja kļūt par stabilu 3. vai pat 2. maiņas špīleri

     [+] [-]

, 2019-02-22 07:12, pirms 5 gadiem
Pingvīni bluģeru gadijumā arī negatavo kautkādai maiņai?

     [+] [-]

, 2019-02-22 07:22, pirms 5 gadiem
Pingvīnas fani twitterī lielā neizpratnē, kāpēc Bļugers netiek iekļauts sastāvā. #freetheblueger

     [+] [-]

, 2019-02-22 07:35, pirms 5 gadiem
trakais_zaglens rakstīja: Pingvīni bluģeru gadijumā arī negatavo kautkādai maiņai?
Ļoti iespējams jo viņiem viņš nav vajadzīgs. Džeks normāli spēlē arī punktu skaits uz aizvadītajām spēļu skaita fona ir normāls. Tad nu nebojā status un veselību

     [+] [-]

, 2019-02-22 09:20, pirms 5 gadiem
Prieks par Pingvīnu zāģi..
nemarinējiet Bļugeru!