Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Geclafs gūst skaistus vārtus mazākumā "Ducks" sausajā uzvarā pār "Stars"

Geclafs gūst skaistus vārtus mazākumā "Ducks" sausajā uzvarā pār "Stars"
Raiens Geclafs apspēlē Benu Bišopu uzbrukuma noslēgumā
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) norisinājās trīs spēles. Vienus no skaistākajiem vārtiem sezonā guva „Ducks” kapteinis Raiens Geclafs, palīdzot savai komandai pārspēt „Stars” ar 2:0.

Otavas „Senators” pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čikāgas „Blackhawks” ar 2:3. Rezultātu atklāja Patriks Keins, gūstot 23. vārtus šosezon, uz ko „Senators” pēc pusotras minūtes atbildēja ar Zaka Smita vārtu guvumu – 1:1. Otrajā periodā Artjoms Anisimovs vēl reizi izvirzīja Čikāgu vadībā – 1:2, šoreiz izlīdzinājumu panāca Mets Djušens – 2:2. Trešajā periodā un papildlaikā komandas nenoskaidroja uzvarētāju un sekoja pēcspēles metienu sēriju. Gan „Senators”, gan „Blackhawks” izpildīja pa septiņiem metieniem, no kuriem Čikāga realizēja trīs, bet uzvaras bullīti realizēja Niks Šmalcs.

Dalasas „Stars” ar 0:2 piekāpās Anahaimas „Ducks”. Pirmajā periodā pīles realizēja vairākumu septiņu sekunžu laikā – pēc Raiena Geclafa metiena vārtsargs Bens Bišops atvairīju ripu tieši Hampusam Lindholmam uz nūjas, kura priekšā bija tukšie vārti – 0:1. Trešajā trešdaļā „Ducks” kapteinim Geclafam izdevās fantastisks pretuzbrukums – Raiens uzmeta ripu gaisā, pa ceļam apspēlējot vienīgo „Stars” hokejistu, ripa piezemējās jau uzbrukuma zonā, Geclafs apspēlēja Bišopu, kurš mēģināja pārtvert ripu, un iemeta to tukšos vārtos – 0:2. „Ducks” pietika ar 17 metieniem, lai svinētu uzvaru, kamēr „Stars” spēlētāji izdarīja 41 metienu pa Raiena Milera sargātajiem vārtiem.

Vegasas „Golden Knights” bez problēmām pārspēja Kalgari „Flames” – 7:3. Ar vārtu guvumiem uzvarētāju sastāvā atzīmējās septiņi dažādi spēlētāji, pieci no kuriem tika arī pie piespēlēm. „Golden Knights” atgriezās pirmajā vietā visā NHL ar 84 punktiem, par vienu apsteidzot Tampabejas „Lightning”, pie reizes arī uzstādot rekordu punktu ziņā komandām debitantēm.

NHL regulārā sezona turpināsies naktī uz 23. februāri ar 11 spēlēm. Maču starp „Blue Jackets” un „Flyers” būs iespējams noskatīties bezmaksas NHL mājas lapā, šī cīņa sāksies plkst. 2:00 pēc Latvijas laika.

NHL spēles, 22. februāris

SpēleRezultāts
Senators – Blackhawks2:3 PM
Stars – Ducks0:2
Flames – Golden Knights3:7

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...


Artūrs Šilovs. Foto: AP/Scanpix

''Blue Jackets'' noslēgs sezonu, Šilovs pirms ''Canucks'' mača nosūtīts atpakaļ uz AHL

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) gaidāmas vairākas spēles un trīs ar latviešu pārstāvēto klubu dalību. 2:00 pēc Latvijas laika sezonu pret Karolīnas ''Hurricanes'' noslēgs Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets'', 30 minūtes vēlāk mājas maču pret Toronto ''Maple Leafs'' sāks Uvja Balinska Floridas ''Panthers'', bet 5:00 pēc Latvijas laika Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'' uzņems Kalgari ''Flames''. Šilovs gan nosūtīts atpakaļ uz AHL.
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix
4

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
137

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.