Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" bullīšos zaudē "Blackhawks", "Maple Leafs" nedienas turpinās

"Penguins" bullīšos zaudē "Blackhawks", "Maple Leafs" nedienas turpinās
Toronto "Maple Leafs" zaudējusi pēdējās sešas spēles pēc kārtas
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas pēdējās spēles pirms 25.janvārī gaidāmās Zvaigžņu spēles. Aizraujošs mačs norisinājās Pitsburgā, kur "Penguins" piedzīvoja savu ceturto zaudējumu pēc kārtas, pēcspēles soda metienos ar rezultātu 2:3 piekāpjoties Čikāgas "Blackhawks". Savukārt Toronto "Maple Leafs" atzina Otavas "Senators" pārākumu (3:4).

Čikāgas "Blackhawks" izdevās veiksmīgāk iesākt spēli, jau septītajā minūtē atklājot rezultātu. Deivida Rundblada metiens lidoja garām Marka Andrē Flerī sargātajiem vārtiem, bet pirmais pie ripas nonāca Marians Hosa, kurš Rundbladam vēlreiz ļāva izmēģināt veiksmi (1:0). Lai gan pirmajā trešdaļā Pitsburgas "Penguins" izdarīja vairāk metienus pa pretinieku vārtiem, tomēr labāki izskatījās viesu hokejisti.

Jau otrās trešdaļas sākumā Deivids Perons atstāja "Penguins" mazākumā, un Marianam Hosam vajadzēja tikai minūti un vienu sekundi, lai palielinātu rezultāta starpību (2:0). Nepilnas trīs minūtes vēlāk pirmo reizi spēlē kapitulēja arī Korijs Kraufords. Pie brīva metiena vārtu priekšā tika Zaks Sils, raidot ripu vārtos (1:2). Silam tie bija pirmie vārti savā NHL karjerā. Pēc gūtajiem vārtiem Pitsburga aktivizējās vēl vairāk, pārņemot spēles iniciatīvu savās rokās, taču pretuzbrukumos joprojām bīstami bija "Blackhawks".

Jau mača 33.minūtē „Penguins” ofensīva vainagojās panākumiem. Ar Marsela Goca metienu Kraufords tika galā, taču pirmais pie vārtsarga atvairītās ripas bija Stīvs Daunijs, panākot izlīdzinājumu (2:2). Turpinājumā abas komandas vairāk domāja par uzbrukumu, nevis aizsardzību, taču vārtsargi savus pienākumus pildīja teicami. Trešdaļas izskaņā Sidnijam Krosbijam bija lieliska iespēja pirmo reizi spēlē izvirzīt savu komandu vadībā, bet viņa raidījums no vārtu priekšas pēc atsišanās no Krauforda trāpīja pa vārtu stabu un ceļu vārtos tā arī neatrada.

Trešās trešdaļas sākumā abas komandas apmainījās pāris bīstamiem momentiem, bet piektajā minūtē, iespējams, labāko iespēju līdz šim neizmantoja ”Penguins” uzbrucējs Deivids Perons, kurš apspēlēja Kraufordu, taču nespēja raidīt ripu tukšos vārtos, taču pēc dažām sekundēm notikumi jau risinājās otrā laukuma pusē, bet precīzs - Flerī. Pamatlaika izskaņā abām komandām bija labas iespējas izraut uzvaru, taču rezultāts palika nemainīgs, un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums.

Papildlaikā Keins nodemonstrēja savu meistarību, griezienā tiekot vaļā no pretinieku aizsarga un izdarot metienu ar nūjas neērto pusi, taču Flerī tas nesagādāja pārāk lielas grūtības, bet mazliet vēlāk Hosa nespēja raidīt raidīt ripu tukšā vārtu stūrī. Tas nozīmēja, ka sekos pēcspēles soda metieni.

Pirmo bullīti devās izpildīt Deivids Perons, kurš visu izdarīja pareizi, taču patraucēja vārtu stabs, savukārt laukuma otrā pusē Džonatans Tēvzs ar plaukstas metienu pārspēja Flerī. Otrajā raundā Kraufords izrādījās pārāks par Krosbiju, bet Keins līdzīgi kā komandasbiedrs mirkli iepriekš guva vārtus, pieliekot punktu spēlei (3:2).

"Blackhawks” šī bija otrā uzvara pēc kārtas, kamēr "Penguins” hokejisti pamanījušies zaudēt pēdējās četrās spēlēs. Lai noskaidrotu uzvarētāju pēcspēles soda metieni bija nepieciešami vēl vienā spēlē, kurā Kolorādo "Avalanche" ar identisku rezultātu pieveica Bostonas "Bruins". Spēles rezultātu atklāja bijušais "Bruins" uzbrucējs Džeroms Iginla, kuram tie bija 14. vārti šosezon un 574. savā NHL karjerā, apsteidzot bijušo kanādiešu hokejistu Maiku Bosī un ierindojoties visu laiku labāko divdesmitniekā.

Savukārt Toronto "Maple Leafs” hokejistiem tā arī nav izdevies atrast pareizo formulu, kā pārtraukt savu zaudējumu sēriju, ar rezultātu 3:4 atzīstot Otavas "Senators" pārākumu. Jau pirmajā trešdaļā Toronto hokejisti nonāca iedzinējos, zaudējot trīs vārtus, taču kad līdz spēles beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā 17 minūtes, rezultāts uz tablo vēstīja 3:2 "Senators" labā, bet tomēr tuvāk par vienu vārtu deficītu tikt neizdevās. Atlikušajā laikā abas komandas pa reizei apmainījās ar precīziem raidījumiem, bet par nakts galveno varoni tika atzīts "Senators” hokejists Ēriks Karlsons, kurš šonakt divas reizes pārspēja pretinieku vārtsargu.

Piekto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Vinipegas "Jets" vienība, kura ar rezultātu 4:0 sagrāva Kolumbusas "Blue Jackets”, bet Anaheimas "Ducks" 20. reizi pēc kārtas savā laukumā izrādījās pārāka par Kalgarī "Flames" hokejistiem un šobrīd ar 66 punktiem ieņem pirmo vietu līgā. "Ducks" rindās seši hokejisti pamanījās gūt pa vārtu guvumam, bet par mača zvaigzni tika atzīts Raiens Geclafs, kurš šonakt guva vienus vārtus un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +3.

NHL spēļu rezultāti, 22.janvāris

KomandasRez.KomandasRez.
Senators-Maple Leafs4:3Ducks-Flames6:3
Penguins-Blackhawks2:3 PMAvalanche-Bruins3:2 PM
Jets-Blue Jackets4:0Sharks-Kings4:2

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja