Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Rjazanceva rekords

Rjazanceva rekords
Zdeno Haram būs par ko padomāt pirms "All Stars" mača
Foto: AP/Scanpix

Vakardien uz "Arēna Rīga" ledus tika uzstādīts viens no oficiālajiem Pasaules rekordiem hokejā, jo Aleksandrs Rjazancevs raidīja ripu vārtos ar 183 km/h lielu ātrumu. Kontinetālajā hokeja līgā par to priecājas, bet okeāna otrā pusē šo rekordu neatzīst.

Rekordu uzstādīšana parasti ir lieta, kas izraisa daudz diskusiju un jo labāks ir rezultāts, jo vairāk neticīgo būs šajā sakarā. Vai tas būtu jauns rekords svarcelšanā, vai 100 metru sprintā, vienalga būs cilvēki, kas mēģinās "norakstīt" šo rekordu uz nepareizu pulksteni, stipru pavēju, putuplasta svaru diskiem vai arī neatļautu preparātu lietošanu. Vēl lielāks sašutums ir tad, kad līdz tam par neaizsniedzamu pasludinātu sporta veida superzvaigznes sasniegumu ievērojami uzlabo plašai publikai maz zināms atlēts.

Savukārt, kad mēs nonākam pie Krievijas un Kanādas (KHL un NHL) hokeja attiecībām, tad situācija ir vēl sarežģītāka. Katra sevi vēlas pasludināt par hokeja lielvaru un katrai no tām ir pamats tā darīt un šo sāncensību var salīdzināt ar "Kosmiskajām sacīkstēm" pagājušā gadsimta 60-tajos gados. Tāpēc katrs kaut mazākais konkurentu "izrāviens" tiek pavadīts ar neticības pilnām replikām publiskajā telpā.

Tieši šāds gadījums tika piedzīvots pēc vakardien uzstādītā rekorda konkursā "Spēcīgākais metiens", kurā ar 183.67 km/h lielu ātrumu ripu raidīja Aleksandrs Rjazancevs no Čeļabinskas "Traktor". Šāds rezultāts par mazliet vairāk kā 6 km/h uzlaboja KHL "Carj-puškas" Denisa Kuļaša pirms gada uzstādīto rekordu, bet NHL spēcīgākā metiena īpašnieku Zdeno Haru Aleksandrs pārspēja par mazliet vairāk kā 13 km/h.

KHL sabiedrībā tas bija notikums, ko gaidīja daudzi un rezultātu uztvēra, lai arī ar lepnumu, bet kā bez maz vai pašsaprotamu lietu, taču Ziemeļamerikā uzreiz sākās pretēja reakcija. "Aleksandrs Rjazancevs no Čeļabinskas "Traktor" šodien uzstādīja jaunu spēcīgākā metiena rekordu – 114 jūdzes stundā. Viņu radars droši vien bija noņemts no 1968. gada "Lada" auto," ziņoja Edmontonas radio. "KHL paziņo par jaunu spēcīgākā metiena rekordu jau otro sezonu pēc kārtas. Vai kāds viņiem tic? Protams, ka nē!," raksta Nešvilas prese. Arī Ziemeļamerikas hokeja līdzjutēju forumos tiek izteikta neticība šādam rādītājam, tajā pašā laikā norādot, ka būs jāpaskatās ko šādā konkursā parādīs NHL hokejisti savā "All Stars" spēlē.

KHL vadība gan uzstāj, ka šis rekords ir sasniegts absolūti godīgi un to fiksējušas tieši tādas pašas iekārtas kādas tiek izmantotas, kad spēcīgāko metienu nosaka NHL, visas baumas noraidot un netieši nosaucot tās par skaudīgu burkšķēšanu. Savukārt NHL fani vienalga uzskata, ka gan tehnika nav bijusi pareiza, gan attālums līdz vārtiem ir atšķirīgs, gan "liek galdā" vēl dažādus argumentus.

Vai rekords patiešām bija? To mēs neuzzināsim, taču, kā jau iepriekš minēts, šogad jo interesantāk būs paskatīties uz NHL hokejistu iespēto spēcīgākā metiena konkursā, jo, lai vai kā abas puses to noliedz, netieša konkurence starp abām hokeja nometnēm pastāv un piekāpties, pat tādā šķietami neko neizsakošā konkursā, negribēs arī "amerikāņi".
Savukārt lai izbeigtu šādas runas, ir tikai viens risinājums, proti, rīkot NHL un KHL "Zvaigžņu spēli" kopā, kur arī vienādos apstākļos noskaidrotu kurš ir spēcīgākais, ātrākais, smukākais un gudrākais. Pretējā gadījumā ikvienu uzstādīto rekordu otra puse neatzīs par leģitīmu un apvainos otru pusi negodīgā cīņā. Tāpat arī jāpiebilst, ka, kā jau pirms neilga laika rakstīju, šāds formāts varētu būt tieši tas, kas atdzīvinās "All Stars" maču NHL, jo viena lieta ir zvaigžņu slidināšanās savā starpā, otra – cīņa pret "ideoloģisko pretinieku".

Pagaidām gan jāpieņem KHL pasludinātais rekords par īstenību un jāgaida kādi atbildes gājieni sekos no NHL (Hara?; Vebers?).

Vai A.Rjazanceva rekords ir īsts?

  • 522

  • 74

  • 67



, 2012-01-22 13:56, pirms 12 gadiem
Jāņem vērā šī rekorda vēsturiskā evolūcija. NHL to reģistrē no 80jiem gadiem un arī tad ir bija mežonīgi "slapshotisti"ar , Iafrait, Alu Makinis priekšgalā. Kopš 1993. gada rekords turējās nepārspēts, līdz 2009.gadā Chara to pārspēja par - 0,5-1,0 km/h. Sanāk, ka 20 gadus NHL konkursos šajā disciplīnā tika izvirzīti "knapsieriņi". Tagad KHL Kuļašs NHL sniegumu uzlabo par 7 km/h, Rjazancevs šogad par 13 km/h. Tas ir tāpat, ja Rigas kausos vieglatlētikā 100 m kāds noskrietu 9,45 sekundēs, bet teorētiski arī tas ir iespējams.
Slēpts komentārs: coffijs
, 2012-01-22 13:59, pirms 12 gadiem
Ja neticet šim rekordam, tad tik pat var neticet ari ginesa rekordiem, kur nu vel NHL rekordiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:04, pirms 12 gadiem
Domāju, ka redzot sabiedrības reakciju uz rekordu, NHL All-Star spēlē būs viss izdarīts, lai labotu rekordu. Tad atkal KHL varēs teikt, ka tas ir speciāli kā atbilde utt. Ideja par ir kopējo All-Star spēli ir loģiska, redzot šo spēļu vienveidību un līdzjūtēju pakāpenisku vienaldzības palielināšanos.
, 2012-01-22 14:05, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Nu NHL arī vajag samazināt distanci un rekords garantēts,jo krievi tiesi tā arī dara.
Šis arguments vispār ir absurds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: coffijs
, 2012-01-22 14:06, pirms 12 gadiem
cik vakar skatitaju bija arena?
, 2012-01-22 14:07, pirms 12 gadiem
kurā datumā NHL all star?
, 2012-01-22 14:07, pirms 12 gadiem
Lai tak paaicina Aleksandru uz NHL zvaigžņu spēli kā special guest, lai beigās duelējas (pa 2 metieniem) ar to, kas no NHL būs stiprākais.

Protams, moš šim savā komandā jāspēlē būs, bet citādi - ja NHL nepiedāvā salīdzināt spēkus vienādos apstākļos, tad kāda jēga kaut ko burkšķēt un apstrīdēt? Kaut gan rādās, ka ne jau NHL apstrīd, bet ZA žurnālisti...

Bet, ja ne kopīga zvaigžņu spēle, tad labāko KHL stāru uzaicināšana uz NHL all stars un otrādi būtu interesanta samērīšanās, kas patiktu gan vieniem, gan otriem līdzjūtējiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: archibald
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:15, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Pēc kā tu to nosaki? /bērnudārzs/
kautvai pec valsts izlashu spelem un aizvaditam izstades spelem. Pec tavam domam, tad ari nevar teikt ka NHL speletaji var apspelet KHL speletajus. Pec ka tad tu to noteiksi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:21, pirms 12 gadiem
Gribētu vien piebilst to, ka nevajag līdzināt spēlētājus pēc hokeja prasmēm kā tādām (kā te daži piedāvā darīt saliekot Rjazancevu un Haru kopā).

Spēcīgākie kādā individuālā elementā ne vienmēr ir līgas zvaigznes, jo "ievilkt" pa ripu konkursa laikā nav tas pats, kas izdarīt to spēles laikā. Tāpat arī spēcīgākie vienā spēles elementā ne vienmēr ir līgas zvaigznes un labākie spēlētāji.

T.i., arī NHL ir spēlētāji, kuri, iespējams, varētu uzlabot gan Haras, gan Rjazanceva rekordu, bet viņi nemaz līdz "All Stars" spēlei netiek, jo vienkārši nav "All Stars" līmeņa spēlētāji, lai gan metiens ir spēcīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:22, pirms 12 gadiem
tad es saku ka nav NHL stiprakie, kamer netiek rikotas savstarpejas speles. un iemeslu teikt ka tur spele labakie speletaji ari nav nekadu, jo tie ir atsevishkji katli, un sava katla varbut ari ir vinji labaki, bet ne kopeja. un punkts.
, 2012-01-22 14:24, pirms 12 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Gribētu vien piebilst to, ka nevajag līdzināt spēlētājus pēc hokeja prasmēm kā tādām (kā te daži piedāvā darīt saliekot Rjazancevu un Haru kopā).

Spēcīgākie kādā individuālā elementā ne vienmēr ir līgas zvaigznes, jo "ievilkt" pa ripu konkursa laikā nav tas pats, kas izdarīt to spēles laikā. Tāpat arī spēcīgākie vienā spēles elementā ne vienmēr ir līgas zvaigznes un labākie spēlētāji.

T.i., arī NHL ir spēlētāji, kuri, iespējams, varētu uzlabot gan Haras, gan Rjazanceva rekordu, bet viņi nemaz līdz "All Stars" spēlei netiek, jo vienkārši nav "All Stars" līmeņa spēlētāji, lai gan metiens ir spēcīgs.
Neviens to neapstrīd, runa ir par to, ka konkursā kurš ir identisks abās līgās pārāks ir KHL spēlējošais, par to, ka Čara ir labāks citos elementos neviens nešaubās, lai gan tas pats Razjancevs kā aizsargs šobrīd ir viens no labākajiem KHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:26, pirms 12 gadiem
neesmu iedziļinājies, kā to mēra NHL, bet, ja pieņemam, ka vakar KHL zvaigžņu spēlē izmantotais radars ir precīzs, tad vienīgais uz ko var apelēt aiz okeāna puse, ir attālums, kādā radars veic mērījumu no sitiena vietas, proti, nav jābūt raķešu zinātniekam, lai saprastu, ka ripa lidojumā zaudē ātrumu. tātad teorētiski, ja radars veic mērījumu tieši sitiena vietā, ripas lidojuma ātrums noteikti būs lielāks kā tad, ja mērījums tiek veikts, piemēram, 15 metrus no sitiena vietas.

korekcijas? iebildumi? iespējams saprotu kaut ko nepareizi...
, 2012-01-22 14:26, pirms 12 gadiem
labakais šķeliens no labakajiem speletajiem, ko vel vajag? es domaju ari ne hokejist var uzsist ta, lai ta ripa lidotu atrak. tapec japrot ne tikai sist stipri, bet ari spelet labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:27, pirms 12 gadiem
Juri, Tu nedaudz aizmirsti būtisku lietu. Tas, ka cipariņi uz ātruma mērītāji bija īsti - par to es domāju nevajadzētu būt šaubām. Tāpat arī skaidrs, ka tas ripas attālums līdz vārtiem neko nenosaka, jo ātrumu jau nemēra, kad ripa ielido vārtos, bet kaut kad ātrāk. Tik tālu šie argumenti tiešām ir muļķīgi.

Taču kā ar ieskrējiena distanci? Paskatamies NHL konkursu - tur spēlētājs pirms metiena veic kādus 4-5 soļus. KHL - ieskrienas no centra(!!) un līdz ar to uzņem krietni vien lielāku ātrumu... Domāju, ka tur nav jābūt doktoram fizikā, lai saprastu, ka tādā veidā ir iespējams panākt ripai ātrāku lidojuma ātrumu. Tam par labu liecina fakts, ka lielākā daļa KHL konkursa dalībnieku meta ātrāk par Čaras rekodru (105.9mph =~170km/h)... Tā ka, manuprāt, nevar godīgi šādus rekordus salīdzināt.
, 2012-01-22 14:28, pirms 12 gadiem
Mao Dzedun rakstīja: A tev nepietiek ar to, ka Olimpiskajās spēlēs izlašu līderi nospiedošā vairākumā pārstāv NHL?
nereti tie NHL stari nolažojas starptautiskajas speles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:30, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Neviens to neapstrīd, runa ir par to, ka konkursā kurš ir identisks abās līgās pārāks ir KHL spēlējošais, par to, ka Čara ir labāks citos elementos neviens nešaubās, lai gan tas pats Razjancevs kā aizsargs šobrīd ir viens no labākajiem KHL.
Vienīgi konkursi diemžēl nav identiski - ja radars ir tāds pats, un ripas attālums līdz vārtiem neko nenosaka, tad ieskrējiena garums, gan ir būtisks faktors, kas, manuprāt, neļauj šos abus konkursus korekti salīdzināt.
, 2012-01-22 14:31, pirms 12 gadiem
hmm rakstīja: Vienīgi konkursi diemžēl nav identiski - ja radars ir tāds pats, un ripas attālums līdz vārtiem neko nenosaka, tad ieskrējiena garums, gan ir būtisks faktors, ka, manuprāt, neļauj šos abus konkursus korekti salīdzināt.
Sistēma kā tiek izdarīti mērījumi ir identiska!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:31, pirms 12 gadiem
hmm rakstīja: Juri, Tu nedaudz aizmirsti būtisku lietu. Tas, ka cipariņi uz ātruma mērītāji bija īsti - par to es domāju nevajadzētu būt šaubām. Tāpat arī skaidrs, ka tas ripas attālums līdz vārtiem neko nenosaka, jo ātrumu jau nemēra, kad ripa ielido vārtos, bet kaut kad ātrāk. Tik tālu šie argumenti tiešām ir muļķīgi.

Taču kā ar ieskrējiena distanci? Paskatamies NHL konkursu - tur spēlētājs pirms metiena veic kādus 4-5 soļus. KHL - ieskrienas no centra(!!) un līdz ar to uzņem krietni vien lielāku ātrumu... Domāju, ka tur nav jābūt doktoram fizikā, lai saprastu, ka tādā veidā ir iespējams panākt ripai ātrāku lidojuma ātrumu. Tam par labu liecina fakts, ka lielākā daļa KHL konkursa dalībnieku meta ātrāk par Čaras rekodru (105.9mph =~170km/h)... Tā ka, manuprāt, nevar godīgi šādus rekordus salīdzināt.
Ja kas tad tikai 2 meta vairaak par 170, nevajag muldeet.. lielaakaa dala. Citiem pat bija 160 un Charam rekords stipri virs 170.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 14:33, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Tad ko tu no KHL katla varētu likt pretī Malkinam, Stamkosam,Hossam vec.,Sediniem, Dacjukam, Keinam, Specai,Ovečkinam, E.Karlssonam,Gaborikam utt....
Radulovs, Tarasenko, Kuzņecovs, Toresens, Vrana, Mortensons, Šiapčjovs..
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
9

Floridas ''Panthers'' nosūta Balinski atpakaļ uz AHL vienību ''Checkers''

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Floridas ''Panthers'' nosūtījusi latviešu aizsargu Uvi Balinski uz Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienību Šarlotas ''Checkers''.
Romāns Jozi. Foto: AP/Scanpix

''Predators'' punktu sēriju pagarina līdz 18 spēlēm, ''Stars'' piektā uzvara pēc kārtas

Naktī uz trešdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvaru pagarinājumā svinēja Nešvilas ''Predators'', kas ar 5:4 pārspēja čempioni Lasvegasas ''Golden Knights'' un pagarināja punktu sēriju līdz 18 mačiem. Piekto uzvaru pēc kārtas svinēja Dalasas ''Stars'', bet deviņu uzvaru sērija pārtrūka Kolorādo ''Avalanche''.