Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Stars" un Speca noslēdz līgumu uz četrām sezonām

Rolands Eliņš

"Stars" un Speca noslēdz līgumu uz četrām sezonām
Džeisons Speca
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Dalasas "Stars" pagarinājis līgumu ar centra uzbrucēju Džeisonu Specu līdz 2018./19. gada sezonas beigām. Līguma summa oficiāli netiek izpausta, taču Ziemeļamerikas mediji to vērtē 30 miljonu dolāru apmērā.

Džeisona Specas līdzšinējā līgumā, kurš bija noslēgts uz septiņiem gadiem un par 49 miljoniem dolāru, šī bija pēdējā sezona, pēc kuras viņam bija iespēja kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Vismaz pagaidām šī iespēja paliks neizmantota, jo 31 gadu vecais uzbrucējs piekritis Dalasas "Stars" piedāvājumam.

"Džeisons ir pasaules klases hokejists, un viņa pašatdeve komandas labā ļoti labi ataino to, ko mēs cenšamies izveidot šajā klubā," līguma noslēgšanu komentējis "Stars" ģenerālmenedžeris Džims Nils. "Viņš mūsu sastāvā ienes profesionalitāti, un ļoti novērtējam viņa dotības un ieguldījumu kā līderim."

Speca sezonas pirmajās 20 spēlēs guvis četrus vārtus un kopā sakrājis 18 punktus, turklāt tieši tikpar ir arī Dalasas komandai turnīra tabulā, kas sniedz tikai 11. vietu Rietumu konferencē. Speca uz Dalasas komandu pārcēlās tikai šajā vasarā, kad viņu aizmainīt izvēlējās Oatavas "Senators", kurā viņš bija pavadījis visu iepriekšējos NHL karjeru. Kopumā viņš 706 spēlēs guvis 705 punktus, divreiz piedalījies Visu zvaigžņu spēlēs un divreiz ieguvis sudraba medaļas pasaules čempionātā kopā ar Kanādas izlasi.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-21 23:19, pirms 9 gadiem
Njā... cik vēl pavisam nesen, kā Specu varēja identificēt ar Otavas Senators. Bet tagad jau paraksta ilgtermiņa līgumu ar Dalasu. Laiki mainās.

     [+] [-]

, 2014-11-21 23:28, pirms 9 gadiem
elmaars rakstīja: Tiem tik ir liigumi! Domaaju miljonu zinnaa.
Specas vidējie 7.5 miljoni, salīdzinot ar esošajiem NHL līgumiem, ir tikai 15. alga visā līgā. Ziemeļamerikas PRO līgās ir gadījumi, kad sportists nopelna +/- šādus summu VIENAS SEZONAS laikā.

Piemēram, beisbolisti Kleitons Keršavs un Migels Kabrera.