Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Penguins" pagarina līgumu ar 22 gadus veco vārtsargu Mareju

"Penguins" pagarina līgumu ar 22 gadus veco vārtsargu Mareju
Mets Marejs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas čempione Pitsburgas "Penguins" pagarinājusi līgumu ar vārtsargu Metu Mareju uz trim sezonām par 11,25 miljoniem dolāru.

Aizvadījis tikai 13 mačus regulārā čempionāta ietvaros, debitants Mets Marejs aizveda Pitsburgas "Penguins" līdz uzvarai Nacionālajā hokeja līgā un Stenlija kausam. 21 izslēgšanas spēlē kanādietis atvairīja 92,3% sāncenšu metienu un vidēji ielaida 2,08 vārtus mačā.

Viņam bija līgums līdz šās sezonas noslēgumam, tomēr Pitsburgas "Penguins" vadība negaidīja un pagarināja līgumu ar vārtsargu, kurš nākamajās sezonās būs pirmais numurs. Vienošanās panākta uz trim gadiem par 11,25 miljoniem jeb par 3,75 miljoniem sezonā.

Jaunā regulārā čempionāta ievadu Marejam nācies izlaist rokas savainojuma dēļ, kas gūts, pārstāvot Ziemeļamerikas U23 komandu Pasaules kausa izcīņā. Viņš piedalījās divos mačos – 4:1 pret Somiju, atvairot 24 metienus, un 3:4 pret Krieviju, visus vārtus ielaižot otrajā trešdaļā sešu minūšu laikā.

Pirms divām dienām Marejs atstāka treniņus, līdz ar to viņš drīzumā varētu atgriezties laukumā. Pitsburgas "Penguins" ar septiņiem punktiem ieņem otro vietu Austrumu konferencē. Šonakt fināla atkārtojumā izdevās noslēdzošajā trešdaļā atspēlēt divu vārtu deficītu un ar 3:2 pārspēt Sanhosē "Sharks".

Visos mačos Pitsburgas "Penguins" vārtus sargājis Marks Andrē Flerī, kurš komandu līdz Stenlija kausam aizveda 2009. gadā. Viņam ir līgums uz vēl divām sezonām par 5,75 miljoniem dolāru gadā. Tomēr pēc sezonas notiks paplašināšanās drafts sakarā ar Lasvegasas komandas pievienošanos, tāpēc čempioni labprāt aizmainītu Flerī, citādi varētu nākties viņu zaudēt bez atlīdzības.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
10

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
8

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.