Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Koivu pagarina līgumu ar "Wild", Jozi kļūst par "Predators" kapteini

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Koivu pagarina līgumu ar "Wild", Jozi kļūst par "Predators" kapteini
Miko Koivu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Minesotas "Wild" pagarinājis līgumu uz divām sezonām ar kapteini Miko Koivu, un šajā laika posmā viņš saņems 11 miljonus dolāru.

34 gadus vecais Miko Koivu pagājušajā sezonā bija Minesotas "Wild" viens no rezultatīvākajiem spēlētājiem – centra uzbrucējs 80 mačos izcēlās ar 18 vārtu guvumiem un 58 punktiem. Komanda pieņēmusi lēmumu pagarināt līgumu ar Somijas izlases hokejistu, un divu nākamo sezonu laikā Koivu saņems 11 miljonus dolāru. Līguma pirmajā gadā viņa kontā ieripos seši miljoni, bet pēc tam Koivu saņems piecus miljonus.

Koivu 2001. gada draftā tika izvēlēts ar sesto numuru, un Nacionālajā hokeja līgā viņš nav pārstāvējis nevienu citu komandu. Minesotas "Wild" rindās aizvadītas 843 spēles, savācot 614 punktus (179 vārti).

Soms, kurš ir komandas kapteinis kopš 2009. gada, ir Minesotas "Wild" rekordists aizvadītajos mačos, rezultatīvajās piespēlēs, savāktajos punktos, izdarītajos metienos, vairākumā gūtajos punktos, mazākumā savāktajos punktos. Tāpat Koivu kontā ir visvairāk maču, kuros izdevies tikt pie vismaz diviem punktiem.

Tikmēr par Stenlija kausa finālistes Nešvilas "Predators" jauno kapteini kļuvis Romāns Jozi. Šveices izlases aizsargs pie uzšuves ticis, jo par karjeras beigām paziņoja līdzšinējais kapteinis Maiks Fišers.

Jozi ir viens no tikai pieciem aizsargiem visā līgā, kurš katrā no pēdējām četrām sezonām savācis vismaz 40 punktus. Ceļā pretī finālam viņš savāca 14 punktus 22 mačos, esot labākais starp aizsargiem un ieņemot otro vietu komandā.

Izmantotie resursi:
Minnesota Wild, captain Mikko Koivu agree to...
Nashville Predators name defenseman Roman Josi...

     [+] [-]

, 2017-09-24 13:28, pirms 7 gadiem
Tikmēr Gudļevskis atteikumu draftā...