Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons: "Bufalo komandas daudzās pārmaiņas devušas man svarīgu pieredzi"

Rolands Eliņš

Girgensons: "Bufalo komandas daudzās pārmaiņas devušas man svarīgu pieredzi"
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA

Zemgus Girgensons ir spēlētājs, kurš no pašreizējiem NHL kluba „Sabres” hokejistiem Bufalo pavadījis visilgāko laiku. Viņš izteicies, ka daudzās pārmaiņas ir norūdījušas viņu līgā salīdzinoši īsā laikā, kā arī pauda apņēmību sniegt lielāku pienesumu komandas vārtu guvumos.

„Tas ir daudz,” smējās Zemgus Girgensons par intervijas laikā izdzirdēto faktu, ka savās četrās NHL sezonās viņš vismaz vienu spēli aizvadījis ar 92 dažādiem partneriem. „Esmu pieredzējis vairākus trenerus (četrus), vairākus ģenerālmenedžerus (trīs), taču bijis tikai vienā komandā.”

Vienā sezonā ar Girgensonu „Sabres” sastāvā debitēja un joprojām ir arī Rasmus Ristolainens un Jūhans Lāšons, taču viņi šo četru sezonu laikā arī aizvadījuši vairākas spēles AHL, kamēr Girgensons uz leju nosūtīts nav.

„Esmu bijis ar komandu daudzu pārmaiņu laikā,” sacīja Girgensons. „Nevaru teikt, ka tā ir slikta lieta. Noteikti, ka tas palīdzējis sagatavoties, palīdzējis iegūt šāda veida pieredzi. Esmu vēl jauns, taču jau šobrīd esmu pieredzējis.”

Girgensons jaunā trenera Fila Hauslija vadībā pirmajos treniņos tika iespēlēts kopā ar spēcīgajiem uzbrucējiem Raienu O`Railiju un Kailu Okposo, par ko Girgensons neslēpa savu prieku: „Tas ir lieliski. Domāju, ka mums laukumā ļoti labi saskanēja. Spēlēju kopā ar diviem elites līmeņa spēlētājiem.”

Spēlēšana kopā ar rezultatīviem maiņas partneriem varētu palīdzēt Girgensonam pašam uzlabot savu statistiku, par kuras pieticību viņš labi zina. Pēdējās 146 spēlēs Zemgus guvis tikai 14 vārtus.

„Mana statistika uzbrukumā ir vāja,” sacīja Girgensons. „Taču kopumā mana spēle bijusi visai stabila. Bet noteikti, ka man nepieciešams sniegt lielāku ieguldījumu komandas uzbrukumā. Vasarā daudz strādāju pie sava metiena.”

Pagaidām Girgensons tiek iespēlēts kā malējais uzbrucējs, un viņa maiņas centrs O`Railijs par viņa sniegumu izteicies atzinīgi: „Ir prieks spēlēt ar Girgensonu viņa prasmju un hokeja izjūtas dēļ. Viņš vienmēr dodas uz pareizo vietu.”

Bet Girgensons pats izteicās, ka nebūtu īpaši sarūgtināts, ja sezonas sākumā tomēr tiktu iespēlēts atkal centra uzbrucēja pozīcijā: „Varu spēlēt abās pozīcijās. Savā karjerā esmu spēlējis pietiekami daudz gan malā, gan centrā, ka vairs nav svarīgi, kur tieši treneris mani iespēlē.”

Izmantotie resursi:
Zemgus Girgensons Sabres' mainstay through...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-21 20:56, pirms 7 gadiem
Pieredze laba lieta, cerams būs arī punktu raža!

 +11 [+] [-]

, 2017-09-21 21:07, pirms 7 gadiem
Nav jau brīnums, ka statistika nepārāk, šitā mētāšanās nevienam nevar nākt par labu. 92 maiņas partneri! Bailsmas vadībā man liekas, ka nevienā spēlē nebija vienādi virknējumi, katrā spēlē kaut kas cits, un vēl spēles laikā 10x kaut kas tika mainīts, labi, ka viņš ir prom, jo jaunas vēsmas tiešām bija nepieciešamas gan komandai, gan Girgensonam. Vienmēr esmu teicis, ka Girgensons ar savu tehniku, spēku un ātrumu varētu būt viens no rezultatīvākajiem komandā, atcerieties kaut vai pirmās sezonas, kad viens pats apspēlēja aizsargus un vēl vārtsargu izģērba, tie carugājieni, ripas izvešana starp kājām un aiz aizsargu mugurām, tas nekur nevar tā vienkārši pazust, cita lieta, kad tu tiec mētāts no maiņas uz maiņu, no spēles uz spēli un tā īsti nevari ieiet nekādā ritmā. Cerams šosezon kas mainīsies.

  +7 [+] [-]

, 2017-09-21 21:35, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Pieredze laba lieta, cerams būs arī punktu raža!
Domāju, ka Girgensonam būs vairāk rezultativitātes punkti nekā Dinamo punkti turnīra tabulā! 😀

  +6 [+] [-]

, 2017-09-21 21:52, pirms 7 gadiem
san4ito rakstīja: Nav jau brīnums, ka statistika nepārāk, šitā mētāšanās nevienam nevar nākt par labu. 92 maiņas partneri! Bailsmas vadībā man liekas, ka nevienā spēlē nebija vienādi virknējumi, katrā spēlē kaut kas cits, un vēl spēles laikā 10x kaut kas tika mainīts, labi, ka viņš ir prom, jo jaunas vēsmas tiešām bija nepieciešamas gan komandai, gan Girgensonam. Vienmēr esmu teicis, ka Girgensons ar savu tehniku, spēku un ātrumu varētu būt viens no rezultatīvākajiem komandā, atcerieties kaut vai pirmās sezonas, kad viens pats apspēlēja aizsargus un vēl vārtsargu izģērba, tie carugājieni, ripas izvešana starp kājām un aiz aizsargu mugurām, tas nekur nevar tā vienkārši pazust, cita lieta, kad tu tiec mētāts no maiņas uz maiņu, no spēles uz spēli un tā īsti nevari ieiet nekādā ritmā. Cerams šosezon kas mainīsies.
Ta tas patiesam ir, tev taisniba. Velejos tikai piebilst, ka Zemgus neskatoties uz necilo rezultativitati ir ari loti gudrs speletajs, vienmer nospeles komandas intereses nevis prieks savas statistikas. Mana skatijuma spelejot NHL, tas ir loti svarigi, ari treneri to redz un saprot. Atliek ceret, ka Zemgum gaidamaja sezona "panaks vala" ar vartu gusanu un punktu pelnisanu. Jebkura gadijuma, lai Zemgum veicas!

  -4 [+] [-]

, 2017-09-21 22:00, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Domāju, ka Girgensonam būs vairāk rezultativitātes punkti nekā Dinamo punkti turnīra tabulā! 😀
nav ko, murīt, rakstīt par rd neatbilstošā sadaļā, saprotu, ka tu kā kvēls rd fans nevari noturēties.
ja par Girgensona pieredzi nhl vārtiņus virinot un dvielīšus pasniedzot, tad viņam pagaidām tā maz noderējusi, šogad izlasē ar lietderību -6 viņš bija vājākais posms, tālu aiz taviem mīļajiem rd spēlētājiem, pat ņemot vērā to, ka spēlēja pretinieku līderu neitralizācijas maiņā.
skat.
eliteprospects.com

     [+] [-]

, 2017-09-21 23:24, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: nav ko, murīt, rakstīt par rd neatbilstošā sadaļā, saprotu, ka tu kā kvēls rd fans nevari noturēties.
ja par Girgensona pieredzi nhl vārtiņus virinot un dvielīšus pasniedzot, tad viņam pagaidām tā maz noderējusi, šogad izlasē ar lietderību -6 viņš bija vājākais posms, tālu aiz taviem mīļajiem rd spēlētājiem, pat ņemot vērā to, ka spēlēja pretinieku līderu neitralizācijas maiņā.
skat.
http://www.eliteprospects.com/team.php?year0=2017&status=stats&team=1643
Pasaki vēl ja Girgensons vainīgs pie tā ka RD nevelk

  +2 [+] [-]

, 2017-09-21 23:30, pirms 7 gadiem
Nekāda pieredze nav salīdzināma ar NHL spēlētāja nosūtišanu uz AHL. Tas iedvesmo kā nekas cits. Priekā!

     [+] [-]

, 2017-09-22 08:31, pirms 7 gadiem
Pirms sezonas viņš vienmēr tāds plapīgs,nu redzēs ko teiks vēlāk.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-22 09:41, pirms 7 gadiem
Pēterburgas SKA - Buffalo Sabres 7:1

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 10:43, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Pēterburgas SKA - Buffalo Sabres 7:1
Mhhh, noteikti

  +1 [+] [-]

, 2017-09-22 10:44, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Pēterburgas SKA - Buffalo Sabres 7:1
No 10 spelem 1 varbuut paceltu