Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canucks" pagarina līgumu ar ģenerālmenedžeri Beningu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canucks" pagarina līgumu ar ģenerālmenedžeri Beningu
Džims Benings. Foto: PA Pictures/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vankūveras "Canucks", kas četras sezonas pēc kārtas nav kvalificējies izslēgšanas spēlēm, pagarinājis līgumu ar savu ģenerālmenedžeri Džimu Beningu.

56 gadus vecais Benings ģenerālmenedžera amatā stājās 2014. gadā, un gaidāmā sezona būtu pēdējā viņa pašreizējā līgumā, tomēr noslēgta jauna vienošanās uz trim gadiem, tādējādi viņš postenī atradīsies līdz pat 2022./23. gada sezonas noslēgumam. Kopš 2018. gada februāra Benings ir ne tikai ģenerālmenedžeris – viņa amata nosaukumā ir arī Hokeja daļas vadītāja pienākumi, pie tiem tiekot pēc prezidenta Trevora Lindena aiziešanas.

Beningam atrodoties ģenerālmenedžera amatā, "Canucks" tikai vienu reizi piecās sezonās sasniegusi Stenlija kausa izcīņu, pie tam ar 2-4 tika zaudēts Kalgari "Flames". Beidzoties brāļu Sedīnu ērai, Vankūvera cīnījusies par nepalikšanu Rietumu konferences pēdējā vietā. Pagājušajā sezonā 82 spēlēs izdevās izcīnīt 35 uzvaras.

Pazīstams kā viens no labākajiem jauno spēlētāju skautiem, Benings organizācijai draftējis tādus spēlētājus kā Elīass Pētešons, Broks Besers un Kvins Hjūzs. Tomēr viņam tiek pārmesta nevajadzīgu spēlētāju piesaistīšana brīvo aģentu periodā. Šovasar "Canucks" pievienojās Dž. T. Millers, pretī atdodot pirmās kārtas drafta izvēli, Tailers Maierss, Džordijs Bens un Maikls Ferlands.

Tiesa, Beninga lielākā kļūda meklējama mazliet senākā pagātnē. 2016. gada vasarā viņš parakstīja 36 miljonus vērtu līgumu ar brīvo aģentu Luī Ēriksonu, uzskatot, ka zviedrs kļūs par "Canucks" līderi. Tomēr Ēriksons nevienā sezonā nav ticis pat pie 30 punktiem, un ļoti iespējams, ka savu pēdējo maču Vankūveras rindās viņš jau aizvadījis, jo ir neapmierināts ar trenera attieksmi.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/vancouver-canuck...