Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Kanādiešu vārtsargs Žigērs paziņo par karjeras beigām

Kanādiešu vārtsargs Žigērs paziņo par karjeras beigām
Žans Sebastjēns Žigērs
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja vārtsargs Žans Sebastjēns Žigērs noslēdzis savu hokejista karjeru, oficiālā paziņojumā šodien atklāja pats sportists.

37 gadus vecais kanādietis Žans Sebastjēns Žigērs savā Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjerā kopumā aizvadījis 597 regulārās sezonas un 52 Stenlija kausa izcīņas spēles. Izslēgšanas spēlēs Kanādas vārtsargam nedaudz labāka statistika – 92,5% atvairīto metienu un 2,08 ielaistas ripas pret 91,3% un 2,53 ripām.

Savas karjeras laikā Žigērs spēlēja piecos klubos – Kolorādo "Avalanche" (kur noslēdza karjeru), Toronto "Maple Leafs", Anaheimas "Ducks", Kalgarī "Flames" un Hārtfordas "Whalers" (Karolīnas "Hurricanes" priekštecis). 1995.gada draftā Žigēru ar 13.numuru izraudzījās Hārtfordas vienība, kuras rindās Žigērs paguva aizvadīt vien astoņas spēles, pirms "Whalers" pārcēlās un kļuva par Karolīnas "Hurricanes".

Lielākie Žigēra panākumi saistāmi ar laiku Anaheimas "Ducks" rindās. 2007.gadā kopā ar pīlēm kanādiešu vārtsargs izcīnīja Stenlija kausu, bet divus gadus vēlāk piedalījās Visu zvaigžņu spēlē. 2003.gadā Žigērs saņēma Kona Smaita balvu (Stenlija kausa izcīņas MVP), lai gan "Ducks" finālā piekāpās Ņūdžersijas "Devils" – kanādietis aizvadīja izcilu "play-off" posmu, vidēji 21 mačā neitralizējot 94,5% pretinieku metienu un ielaižot tikai 1,62 ripas. Žigērs ir arī spēlējis Kanādas izlasē, 2004.gadā izcīnot pasaules čempiona titulu.

Jāpiebilst, ka par Žigēra plāniem noslēgt karjeru Ziemeļamerikas mediji ziņoja jau vasaras sākumā, tomēr oficiāls punkts karjerai likts tagad. Bijušais vārtsargs turpinās darbu Kvebekas junioru hokeja līgas klubā Blenvilas-Buābriānas "Armada" (tur spēlē Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs). Žigēram daļēji pieder "Armada" organizācija, bet pagaidām bijušais vārtsargs strādās kluba ģenerālmenedžera Žoela Bušāra vadībā.

Izmantotie resursi:
The Official Web Site - Colorado Avalanche


, 2014-08-21 22:54, pirms 10 gadiem
man ir vinja hokejista kartiite kur veel vinsh paarstaveja anaheimas mighty ducks
, 2014-08-21 23:04, pirms 10 gadiem
Viens no labākajiem vārtusargiem pasaulē!
, 2014-08-21 23:15, pirms 10 gadiem
Latvijā par Žigēru, esmu pārliecināts, daudzi uzzināja 2003. gada pavasarī, kad kopā ar Ozoliņu "Mighty Ducks" rindās cīnījās par Stenlija kausu.
, 2014-08-22 08:27, pirms 10 gadiem
Zel reiz bija lielisks gk bet pec anaheimas pazuda vina spele
, 2014-08-22 11:22, pirms 10 gadiem
arvids1991 rakstīja: Zel reiz bija lielisks gk bet pec anaheimas pazuda vina spele
No Anaheimas viņš aizgāja 33 gadu vecumā un visās komandās viņš izteiktāk vai ne tik izteikti bija otrais numurs. Protams, ka tāpēc kopējais iespaids ir pablāvāks.
, 2014-08-22 15:18, pirms 10 gadiem
Ir ari vartussargi kas tik uz to laiku sak atverties
33 vartussargam ir lielisks vecums!!!
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.
Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
2

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.