Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karjeru noslēdzis Stenlija kausa MVP Ričardss

Karjeru noslēdzis Stenlija kausa MVP Ričardss
Breds Ričardss
Foto: AP/Scanpix

Par 15 gadus ilgās Nacionālās hokeja līgas karjeras beigām paziņojis uzbrucējs Breds Ričardss, kurš kopā ar Tampabejas "Lightning" un Čikāgas "Blackhawks" izcīnīja Stenlija kausu.

"Paldies visiem treneriem par bīdīšanu uz priekšu, mācīšanu un doto iespēju. Izcīnīt Stenlija kausu kopā ar Tampabejas "Lightning" un Čikāgas "Blackhawks" bija manas karjeras labākā daļa, un nekad neaizmirsīšu šādus mirkļus. Nekas nestāv klāt naktij kopā ar komandu, kad zini, ko esat paveikuši kopā," pēc karjeras beigām sacīja Breds Ričardss. "Man bijuši lieliski komandas biedri, kuri kļuvuši par tuviem draugiem, un nekad neaizmirsīšu brīžus, kuri mums bija kopā."

36 gadus vecais centra uzbrucējs pagājušajā sezonā pārstāvēja Detroitas "Red Wings", 68 regulārās sezonas spēlēs izceļoties ar desmit vārtu guvumiem un 28 rezultativitātes punktiem. 2015. gada sezonā Ričardss pārstāvēja Čikāgas "Blackhawks", 23 izslēgšanas mačos izceļoties ar 14 punktiem un otro reizi karjerā izcīnot Stenlija kausu.

Pirmā reize bija 2004. gadā kopā ar Tampabejas "Lightning" - komandu, kurā tika pavadītas pirmās septiņas sezonas karjerā. 23 spēlēs viņš guva septiņus uzvaru nesošos vārtus, sakrāja 26 punktus un tika atzīts par Stenlija kausa vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Tāpat 2004. gadā tikai ar 64. numuru draftētais spēlētājs kopā ar Kanādas valstsvienību uzvarēja Pasaules kausā.

Pēc Tampabejas "Lightning" sekoja aizmainīšana uz Dalasas "Stars", kuras rindās centra uzbrucējs aizvadīja trīs pilnas sezonas, labākajā sakrājot 91 rezultativitātes punktu, kas 2010. gadā bija septītais labākais rezultāts Nacionālajā hokeja līgā. Pēcāk sekoja trīs sezonas Ņujorkas "Rangers" sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.
Ņikita Kučerovs (Nr. 86) ar komandas biedriem. Foto: Mike Carlson/AFP/Scanpix
4

Zvaigznes pirmās Rietumos, koijoti atvadās no tuksneša, "Canucks" uzzina pretinieci

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Rietumu konferences kopvērtējumā pirmo vietu nodrošinājusi Dalasas "Stars" vienība, savukārt latviešiem aktuālā Vankūveras "Canucks" uzzinājusi, ka Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Nešvilas "Predators".
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.