Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ar 1. numuru draftētais Hišīrs pandēmijas laikā pievienojies Šveices armijai

Ar 1. numuru draftētais Hišīrs pandēmijas laikā pievienojies Šveices armijai
Niko Hišīrs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Ņūdžersijas "Devils" sezona ir beigusies, un centra uzbrucējs Niko Hišīrs pandēmijas radīto pauzi izmantojis, lai pievienotos Šveices armijai.

Sezona tika apturēta 12. martā, un drīz pēc tam Niko Hišīrs atgriezās Šveicē. Paziņots, ka cīņu par Stenlija kausu turpinās 24 komandas, taču Ņūdžersijas "Devils" rezultāti bija pārāk slikti, tādējādi sezona jau ir beigusies. Centra uzbrucējs laiku izmantojis lietderīgi, pievienojoties Šveices armijai. Dienests ir obligāts visiem vīriešiem, kuri sasnieguši 18 gadus, bet Hišīrs NHL karjeras dēļ nevarēja iestāties armijā.

"Šajā vasarā armijai jāvelta 18 nedēļas, un tad nākamos sešus septiņus gadus man jābūt armijā trīs nedēļas, taču tikai no pirmdienas līdz piektdienai, un šis laiks jāpavada treniņu centrā," teica 21 gadu vecais Hišīrs. "Spēlēšana pasaules čempionātā arī skaitās kā dienests – ja Šveices izlasē pavadu trīs nedēļas, tad tās skaitās kā trīs nedēļas dienestā."

"Tā ir armija sportistiem, atsevišķa nodaļa. Manā grupā kopumā ir septiņi hokejisti. Koronavīrusa dēļ pirmās četras nedēļas mēs pavadījām mājās, bija attālinātās mācības. Sēdējām pie datora un mācījāmies. Pēc tam devāmies uz treniņu centru. Sākumā bija vairākas 45 minūšu nodarbības, kurās pasniedza pirmās palīdzības kursus. Centrā bijām no pirmdienas līdz piektdienai, notika divi treniņi dienā," teica Hišīrs. Viņš atzina, ka sportistu apmācības krietni atšķiras no ierastajiem armijas treniņiem, piemēram, sportistiem nenotiek treniņi ar ieročiem.

Hišīrs 2017. gadā kļuva par pirmo Šveices hokejistu, kurš draftēts ar 1. numuru. Aizvadītajā sezonā centra uzbrucējs piedalījās 58 spēlēs, izceļoties ar 14 vārtiem un 36 punktiem. Oktobrī viņš parakstīja septiņu gadu līgumu par 50,75 miljoniem dolāru, un tas stāsies spēkā no nākamās sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/new-jersey...


, 2020-06-21 12:26, pirms 4 gadiem
Tātad Šveicē karadienests ir obligāts, bet kad dienēt, to var izvēlēties ... kaut vai pensijas gados?
, 2020-06-21 13:46, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Tātad Šveicē karadienests ir obligāts, bet kad dienēt, to var izvēlēties ... kaut vai pensijas gados?
No 19 līdz 34 gadu vecumam var dienēt, ja nemaldos. Bet tur esot kaut kādi izņēmumi, ka var arī vēlāk. Šveices pilsoņiem, kuri dzīvo ārvalstīs, nav obligāts militārais dienests. Par Hišīru grūti spriest, vai šis skaitās, kā ārzemēs dzīvojošs šveicietis. It kā darba vieta ir ASV. Iespējams, pats pieteicās.
, 2020-06-21 20:35, pirms 4 gadiem
Ierindniek Hišīr! Jūs esat govs izkārnījums! Gulties! Ne šeit, bet tur blakus, peļķītē! Celties! Gulties! Celties! Gulties! Tagad rāpot pa slapju grāvi uz priekšu un atpakaļ, uz priekšu un atpakaļ, uz priekšu un atpakaļ! Armija tev nav gumijas ripuli stumdīt!
, 2020-06-21 23:44, pirms 4 gadiem
Ne velti Šveices armija ir viena no kaujasspējīgākajām pasaulē. Un viena no vislielākajām vajadzības gadījumā, jo dienests ir obligāts un līdz diezgan nopietnm vecumam.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Teodors Bļugers cīņā ar pretinieku. Foto: AFP/Scanpix
20

Bļugeram un Šilovam zaudējums, "Panthers" bez Balinska izcīna uzvaru

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles Stenlija kausa izcīņā aizvadījušas Teodora Bļugera, Artūra Šilova un Uvja Balinska pārstāvētās komandas. Vankūveras "Canucks" ar 1:4 piekāpās Nešvilas "Predators", ļaujot tai panākt izlīdzinājumu sērijā (1-1), bet Floridas "Panthers" pagarinājumā pārspēja Tampabejas "Lightning", tiekot pie otrās uzvaras sērijā (2-0).
Kolorado hokejisti pēc gūtajiem vārtiem. Foto: USA Sports Today/Scanpix
3

"Rangers" vēlreiz pārspēj "Capitals", "Avalanche" panāk izlīdzinājumu sērijā

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņā pie panākumiem tikušas Ņujorkas "Rangers" un Kolorado "Avalanche", kas uzvarējušas attiecīgi Vašingtonas "Capitals" un Vinipegas "Jets". "Rangers" sērijā ir vadībā ar 2-0, bet "Avalanche" un "Jets" sērijā ir līdzsvars (1-1).