Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL paplašina tiesnešu iespējas skatīties strīdīgo momentu atkārtojumus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL paplašina tiesnešu iespējas skatīties strīdīgo momentu atkārtojumus
Kodijs Īkins, Džo Pavelskis un epizode, kuras dēļ tiks pārskatīti lielie noraidījumi. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņa bija piepildīta ar dažādām tiesnešu kļūdām. Pieņemts lēmums paplašināt treneru iespējas pieprasīt atkārtojuma skatīšanos (coaches challenge).

Ceturtdien notikušajā ģenerālmenedžeru sanāksmē pieņemts lēmums atbrīvoties no pieprasījumu limita (iepriekš treneri varēja izmantot vienu atkārtojumu mačā). Pārbaudīt varēs situācijas, kurās traucēts vārtsargam, bijusi aizmugure, kā arī gadījumus, kad pirms gūtajiem vārtiem palaista garām epizode, kas būtu apturējusi maču. Pēdējais punkts ir jaunievedums.

Taču izmaiņas skars arī soda mērus – tieši tāpat kā iepriekš, pirmais nepareizais trenera izaicinājums komandai maksās divas minūtes mazākumā, savukārt nākamais nozīmēs jau 2+2 soda minūtes.

Tāpat pieņemts lēmums ļaut tiesnešiem atkārtojumā noskatīties piecu minūšu noraidījumus, lai pārliecinātos, ka viss izdarīts pareizi. Pēc atkārtojuma tiesneša rokās būs svira, kas ļaus sodu samazināt līdz divām minūtēm.

Šāds lēmums pieņemts pēc pirmās kārtas, kad Sanhosē "Sharks" septītajā spēlē ar 5:4 pieveica Lasvegasas "Golden Knights". Sanhosē atradās iedzinējos ar 0:3, kad pretinieku uzbrucējam Kodijam Īkinam tika piespriests nepelnīts 5+20 noraidījums, un vairākuma laikā "Sharks" iemeta četrus vārtus.

Savukārt punkts par atkārtojumu, kas būtu apturējis maču pirms vārtiem, ieviests, jo Rietumu konferences fināla trešajā spēlē "Sharks" aizsargs Ēriks Kārlsons guva vārtus pagarinājumā, bet pirms tam netika fiksēta piespēle ar roku. Tāpat bija mačs, kurā uzvaras vārti tika gūti, ripai dažas sekundes pirms tam ielidojot aizsargtīklā.

Starp jauninājumiem ir arī tiesnešiem dotā iespēja situācijās, kad piešķirts 2+2 minūšu sods par spēli ar augstu paceltu nūju, atkārtojumā pārbaudīt, vai pa seju trāpījusi pretinieka vai komandas biedra nūja. NHL komisārs Gerijs Betmens norādīja, ka šādā veidā tiesneši pagājušās sezonas laikā kļūdījušies tikai četras reizes.

Lai palielinātu iespējas gūt vārtus, komandai, kas ieguvusi iespēju spēlēt vairākumā, būs iespēja izvēlēties, kurā iemetiena punktā notiks pirmais vairākuma iemetiens. Savukārt, domājot par drošību, pieņemts noteikums, ka hokejistam, kurš pazaudējis ķiveri, jādodas uz nomaiņu vai ķivere jāuzliek atpakaļ galvā. Vienīgais izņēmums – ja brīdī, kad tiek pazaudēta ķivere, hokejists atradies pozīcijā, lai varētu spēlēt ar ripu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl-expands-vide...

Slēpts komentārs: FUNS

  -4 [+] [-]

, 2019-06-21 09:13, pirms 5 gadiem
Vai kāds zina, kad tiks publicēts jaunais KHL kalendārs?

  +4 [+] [-]

, 2019-06-21 10:51, pirms 5 gadiem
Tas ir tas par ko es rakstīju vēl PČ laikā pēc Bičevska noraidījumi ka jāļauj tiesnesim skatīties video ja ir nopietns pārkāpums bet nav pārliecība cik liels sods jādod un toreiz daudzi rakstīja ka tas būtu stulbums jo spēle ievilktos ļoti gara, jā spēle būs garāka, toties taisnīgāka.
Slēpts komentārs: FUNS

  -2 [+] [-]

, 2019-06-21 12:16, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Mīnusus ielika, bet kad būs jaunais kalendārs?
Uzraksti Celmiņam, gan jau paries atpakaļ. Nav īsti šis raksts par KHL, tāpēc arī mīnusiņi, ja tevi tas uztrauc

  -2 [+] [-]

, 2019-06-21 12:20, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Uzraksti Celmiņam, gan jau paries atpakaļ. Nav īsti šis raksts par KHL, tāpēc arī mīnusiņi, ja tevi tas uztrauc
Patīkami ka tu vienmēr komentē atbilstoši rakstam. Vismaz kāds adekvāts komentētājs.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-21 12:21, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Patīkami ka tu vienmēr komentē atbilstoši rakstam. Vismaz kāds adekvāts komentētājs.
Tikai tev atbildēju, lai beidz čīkstēt! Es tak neeju pie taviem Ģinamas rakstiem un neprasu, kad NHL notiks treniņnometnes ?

  -1 [+] [-]

, 2019-06-21 12:33, pirms 5 gadiem
Ja pie DR raksta kāds prasītu, kad būs NHL kalendārs, ja zinātu atbildētu. Kādēļ nepadalīties ar info ja zinu. Normāla komunikācija.

     [+] [-]

, 2019-06-21 12:45, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Vai kāds zina, kad tiks publicēts jaunais KHL kalendārs?
Pagajusogad bija 21. junija. Gan jau ka shogad bus lidzigi, ta ka driz bus.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-21 12:50, pirms 5 gadiem
Paldies. Arī atceros ka kaut kad ap Jāņiem bija iepriekš.

     [+] [-]

, 2019-06-21 16:36, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Tikai tev atbildēju, lai beidz čīkstēt! Es tak neeju pie taviem Ģinamas rakstiem un neprasu, kad NHL notiks treniņnometnes ?
čekas padauza sirgst ar UDS!