Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kelahenam muguras savainojuma dēļ jānoslēdz karjera

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kelahenam muguras savainojuma dēļ jānoslēdz karjera
Raiens Kelahens. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas "Lightning" uzbrucējam Raienam Kelahenam ārsti rekomendējuši beigt karjeru, jo viņam konstatēts muguras savainojums.

34 gadus vecajam Kelahenam aizvadītā sezona bija neizteiksmīga – spēlējot NHL labākās komandas ceturtajā maiņā, viņš piedalījās 52 mačos, izceļoties ar septiņiem vārtiem un desmit piespēlēm. Ņemot vērā, ka viņš sezonā pelna 5,8 miljonus, bet "Lightning" būs problēmas iekļauties zem algu griestiem, kā augsta tika vērtēta iespēja, ka uzbrucējs tiks aizmainīts, tomēr Tampai izdevies atrast citu veidu, kā atbrīvoties no viņa līguma.

Proti, hokejisti, kuri savainojuma dēļ nevar spēlēt, tiek ievietoti ilgstoši savainoto spēlētāju sarakstā. Tādējādi Kelahens saņems algu (viņa līgumā palikusi vēl viena sezona), bet tā netiks skaitīta klāt "Lightning" izdevumiem, tādējādi iekļaušanos zem algu griestiem padarot vieglāku.

Kelahens karjeras pirmās septiņas sezonas pavadīja Ņujorkas "Rangers" rindās, turklāt bija komandas kapteinis, bet 2014. gada ievadā viņš tika aizmainīts uz Tampu. Pretējā virzienā ceļoja "Lightning" kapteinis Martēns Senluī, kurš bija neapmierināts ar ģenerālmenedžeri Stīvu Aizermenu par neiekļaušanu Kanādas olimpiskajā komandā.

Pirmā pilnā sezona "Lightning" rindās Kelahenam bija veiksmīga – 54 punkti 77 mačos. Taču turpinājums izpalika – nākamajās četrās sezonās kopā viņš sakrāja vien 67 punktus. NHL karjeras laikā amerikānis, kurš izcīnījis olimpisko sudrabu, piedalījies 757 spēlēs un guvis 386 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/callahan-diagnos...

     [+] [-]

, 2019-06-21 10:17, pirms 5 gadiem
''tomēr Tampai izdevies atrast citu veidu, kā atbrīvoties no viņa līguma.''

Vai tiešām Tampa meklēja šādu variantu? Tas skan nedaudz bezkaunīgi un necienīgi.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-21 12:13, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: ''tomēr Tampai izdevies atrast citu veidu, kā atbrīvoties no viņa līguma.''

Vai tiešām Tampa meklēja šādu variantu? Tas skan nedaudz bezkaunīgi un necienīgi.
Gan jau ka abpusēja vienošānās, īpašnieks pēc tam atnesīs koferīti uz mājām Kā arī domāju, ka viņš ir labi apdrošināts un dabūs piķi par savu traumu!

     [+] [-]

, 2019-06-21 12:37, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: ''tomēr Tampai izdevies atrast citu veidu, kā atbrīvoties no viņa līguma.''

Vai tiešām Tampa meklēja šādu variantu? Tas skan nedaudz bezkaunīgi un necienīgi.
"atbrīvoties no līguma" ir domāts salary cap kontekstā, jo rakstā tālāk skaidri uzrakstīts, ka algu viņš tāpat saņems.

     [+] [-]

, 2019-06-21 13:14, pirms 5 gadiem
edzinss rakstīja: "atbrīvoties no līguma" ir domāts salary cap kontekstā, jo rakstā tālāk skaidri uzrakstīts, ka algu viņš tāpat saņems.
to es saprotu.. es tikai neticu, ka Tampa ''cerēja'', ja to var tā teikt, uz to, ka Kelehens nevarēs turpināt spēlēt dēļ savas traumas un gaidīja, kad viņš to oficiāli paziņos.

     [+] [-]

, 2019-06-21 15:02, pirms 5 gadiem
Number 0 rakstīja: to es saprotu.. es tikai neticu, ka Tampa ''cerēja'', ja to var tā teikt, uz to, ka Kelehens nevarēs turpināt spēlēt dēļ savas traumas un gaidīja, kad viņš to oficiāli paziņos.
ne viņi pirmie tādi- Toronto ar Lupulu un Klārksonu, Čikāga ar Hossu, Otava ar Gaboriku utt.