Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Edlers paliek "Canucks" un saņem algas pielikumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Edlers paliek "Canucks" un saņem algas pielikumu
Aleksandrs Edlers. Foto: PA Pictures/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Vankūveras "Canucks" pagarinājis līgumu ar vienu no aizsardzības balstiem Aleksandru Edleru, kurš nākamo divu sezonu laikā saņems 12 miljonus dolāru.

34 gadus vecais zviedrs Edlers ir spēlētājs, kurš "Canucks" pārstāv visilgāk – viņš komandai pievienojās jau 2006. gadā. Iepriekš tika parakstīts sešu sezonu līgums par 30 miljoniem, bet 1. jūlijā aizsargs būtu kļuvis par brīvo aģentu. Lai to nepieļautu, Vankūvera piedāvājusi algas pieaugumu – turpmāk Edlers sezonā saņems par vienu miljonu vairāk.

Pagājušajā sezonā Edlers savainojumu dēļ devās laukumā tikai 56 spēlēs, gūstot desmit vārtus un pievienojot 24 piespēles. Karjeras laikā viņš aizvadījis 814 mačus, un tas ir rekords starp "Canucks" aizsargiem. Savā rezultatīvākajā sezonā (2011./12.) skandināvs 82 mačos sakrāja 49 punktus.

"Viņš ir mūsu labākais aizsargs. Viņš ģērbtuvēs ir mūsu līderis. Viņš ir mentors Elīasam Pētešonam [vakar saņēma labākā debitanta balvu]. Viņš ir svarīgs cilvēks, lai mūsu jaunie talanti attīstītos," Edleru slavēja "Canucks" ģenerālmenedžeris Džims Benings.

Pārstāvot Zviedrijas izlasi, Edlers divas reizes kļuvis par pasaules čempionu, kā arī 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba medaļas. Kopā ar "Canucks" 2011. gadā izdevās sasniegt Stenlija kausa finālu, taču tika piedzīvots zaudējums pret Bostonas "Bruins".

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/vancouver-canuck...