Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hols kļūst par pirmo "Devils" spēlētāju vēsturē, kurš atzīts par MVP

Hols kļūst par pirmo "Devils" spēlētāju vēsturē, kurš atzīts par MVP
Teilors Hols
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga aizvadītajā naktī sveikusi pagājušās sezonas izcilniekus, sadalot individuālos apbalvojumus, un vērtīgākā spēlētāja jeb MVP balva tika Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējam Teiloram Holam, kurš apsteidza Neitanu Makinonu no Kolorado "Avalanche".

Balsojumā par MVP balvu Teilors Hols saņēma 72 pirmās vietas un sakrāja 1264 punktus, tuvāko sekotāju Neitanu Makinonu, kuram bija 60 pirmās vietas, apsteidzot par 70 punktiem. Tādējādi uzbrucējs kļuvis par pirmo Ņūdžersijas "Devils" spēlētāju vēsturē, kurš izcīnījis MVP balvu, lai gan komandu pārstāvējušas neskaitāmas zvaigznes.

Pateicoties Hola lieliskajam sniegumam, "Devils" izdevās sasniegt izslēgšanas spēles, lai gan nācās izstāties pirmajā kārtā. Viņš 76 mačos guva 39 vārtus un sakrāja 93 punktus, par 13 punktiem labojot līdzšinējo labāko sasniegumu karjerā. To, cik lielisku sezonu aizvadīja Hols, pierāda fakts, ka "Devils" otrais rezultatīvākais spēlētājs – pirms gada ar pirmo numuru draftētais Niko Hišers – savāca vien 52 punktus jeb par 41 mazāk nekā Hols.

Savukārt par visas līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuvušais Konors Makdeivids saņēma Teda Lindsija balvu, kas tiek pasniegta labākajam hokejistam pēc Spēlētāju asociācijas balsojuma (par MVP balso žurnālisti). Makdeivids apbalvojumu ieguva otro reizi pēc kārtas, tādējādi kļūstot par pirmo hokejistu līgas vēsturē, kurš Lindsija balvu ieguvas divas reizes vēl pirms 22. dzimšanas dienas.

Par labāko aizsargu tika atzīts Tampabejas "Lightning" balsts Viktors Hedmans, kuram izdevās apsteigt Drū Dautiju, bet trešo vietu ieguvušais Pīkejs Subens atpalika jau krietni vairāk. Aizvadītajā sezonā Hedmans sakrāja 63 punktus. Viņš kļuvis par pirmo "Lightning" aizsargu, kurš izcīnījis Norisa trofeju. Pirms Hedmana pie balvas tikuši divi citi zviedri – Ēriks Kārlsons un Niklass Lidstrems.

Pirmoreiz karjerā pie Vezinas balvas, kas tiek pasniegta labākajam vārtsargam, tika Peka Rinne no Nešvilas "Predators". Viņš 2012. un 2015. gadā balsojumā palika otrais, bet vienu reizi ierindojās arī trešajā vietā. Rinne izcīnīja 42 uzvaras, kas gan nebija labākais rādītājs līgā, taču viņš palīdzēja "Predators" pirmoreiz vēsturē kļūt par regulārās sezonas labāko komandu.

Labākais debitants bija Metjū Barzals – Ņujorkas "Islanders" centrs aizvadītajā sezonā sakrāja 85 punktus, kļūstot par rezultatīvāko savā komandā un rezultatīvāko starp visiem pirmziemniekiem. Viņš kļuva par septīto debitantu vēsturē, kurš savā pirmajā sezonā iemeta vismaz 20 vārtus un atdeva 60 piespēles, un tas nebija izdevies nevienam kopš Sidnija Krosbija 2006. gadā.

Protams, labākā trenera un labākā ģenerālmenedžera balvas saņēma debitantes Lasvegasas "Golden Knights" pārstāvji – Žerārs Galāns un Džordžs Makfī. Tāpat Viljams Kārlsons tika atzīts par džentlmeni uz ledus, bet aizsargs Deriks Engelands saņēma balvu kā labākais līderis.

Par labāko uzbrucēju aizsardzībā tika atzīts Anže Kopitars, karjeru beigušie Henriks un Daniels Sedīni saņēma balvu, kas tiek pasniegta hokejistiem, kuri ir līderi gan laukumā, gan ārpus tā, kā arī palīdzējuši līdzcilvēkiem un padarījuši apkārti labāku. Savukārt Villija O'Rī (pirmais melnādanais spēlētājs NHL) varoņa balvu saņēma Dārsijs Hogans. Viņš bija junioru komandas Humboltas "Broncos" galvenais treneris. Komandas autobuss, dodoties uz izbraukuma spēli, cieta avārijā, bojā ejot 16 cilvēkiem, arī Hoganam. Balvu viņa vietā saņēma sieva Kristīna, uz skatuves atrodoties spēlētājiem, kuri izdzīvoja.

Apbalvojumi

BalvaIeguvējsKlubs
Hārta trofejaTeilors HolsDevils
Teda Lindsija balvaKonors MakdeividsOilers
Norisa trofejaViktors HedmansLightning
Vezinas trofejaPeka RinnePredators
Kaldera trofejaMetjū BarzalsIslanders
Selkes trofejaAnže KopitarsKings
Džeka Adamsa balvaŽerārs GalānsGolden Knights
Lēdijas Bingas balvaViljams KārlsonsGolden Knights
Kinga Klensija balvaHenriks un Daniels SedīniCanucks
Mastertona balvaBraiens BoilsDevils
Mesjē līdera balvaDeriks EngelandsGolden Knights
Labākais ģenerālmenedžerisDžordžs MakfīGolden Knights
Villija O'Rī iedzīvotāju varonisDārsijs HogansHumboltas Broncos

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/2018-nhl-a...


, 2018-06-21 09:33, pirms 6 gadiem
Aiz pieklājības varēja arī minēt Arta Rosa un Raķetes Rišārā balvu ieguvējus, vai arī šogad, kas mainījies un tādas balvas vairs nedod?
, 2018-06-21 10:04, pirms 6 gadiem
Viss ir super, bet varētu arī norādīt par ko dod balvas, savādāk parastajiem mirstīgajiem cilvekiem nav ne jausmas par ko dod, piemēram, Norisa trofeja.
, 2018-06-21 10:13, pirms 6 gadiem
piejoda rakstīja: Viss ir super, bet varētu arī norādīt par ko dod balvas, savādāk parastajiem mirstīgajiem cilvekiem nav ne jausmas par ko dod, piemēram, Norisa trofeja.
Pamēģini izlasīt rakstu!
, 2018-06-21 11:59, pirms 6 gadiem
Uz Dinamo!
, 2018-06-21 12:03, pirms 6 gadiem
Kāpēc Ovečkinam nevienas balvas?!
, 2018-06-21 12:12, pirms 6 gadiem
Ovi arī saņēma Rocket Richard Trophy kā labākais vārtu guvējs
, 2018-06-21 12:17, pirms 6 gadiem
Quick saņēma William M. Jennings Trophy
Autors lažo
, 2018-06-21 13:10, pirms 6 gadiem
mxs rakstīja: Aiz pieklājības varēja arī minēt Arta Rosa un Raķetes Rišārā balvu ieguvējus, vai arī šogad, kas mainījies un tādas balvas vairs nedod?
Rosa un Rišāra balvu ieguvēji kļuva zināmi jau pēc reg. sezonas beigām, tāpat Conn Smyth jeb Stenlija pleiofu MVP bija jau zināmi pēc pēdējās finālspēles, kamēr rakstā nosauktās balvas tika piešķirtas aizvadītajā naktī.

šajā NHL lapā tās ir pārskatāmāk parādītas ar īsiem skaidrojumiem par balvām:
https://www.nhl.com/fans/nhl-awards...
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Panthers" lūkos dubultot pārsvaru Floridas sērijā

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
9

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.