Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ar "Kings" Stenlija kausus izcīnījušais Saters liek punktu trenera karjerai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar "Kings" Stenlija kausus izcīnījušais Saters liek punktu trenera karjerai
Derils Saters
Foto: USA Today Sports/Scanpix

59 gadus vecais Derils Saters, kurš kopā ar Losandželosas "Kings" 2012. un 2014. gadā tika kronēts par Stenlija kausa čempionu, vairs negrasās trenēt Nacionālās hokeja līgas komandas.

Pašreizējā Stenlija kausa čempione Vašingtonas "Capitals" palikusi bez galvenā trenera, jo ar mazo algu neapmierinātais Barijs Trocs atteicās pagarināt līgumu. Atbildot uz jautājumu, vai viņš izskatītu iespēju kļūt par "Capitals" vadītāju, bez darba esošais Derils Saters sacīja, ka viņš noslēdzis trenera karjeru. "40 gadi – tas ir pietiekami. Nepieņemšu nevienu darbu, jo tas nozīmētu, ka atrodos pārāk tālu prom no saviem mazbērniem."

Satera karjera sākās 1978. gadā, kad viņu ar 178. numuru draftēja Čikāgas "Blackhawks". Karjeras otrajā pusē viņš bija komandas kapteinis, un labākajā sezonā kreisās malas uzbrucējs izcēlās ar 62 punktiem. Tomēr spēlētāja karjeras laikā viņam neizdevās izcīnīt Stenlija kausu. Saters uzreiz pievērsās trenēšanai, un sešu gadu laikā viņš kļuva par "Blackhawks" galveno treneri. Taču lielākie panākumi izcīnīti kopā ar Losandželosas "Kings" – 2012. un 2014. gadā virs galvas celts Stenlija kauss.

Pirms gada Losandželosas "Kings" izšķīrās par labu pārmaiņām un atlaida gan Sateru, gan ģenerālmenedžeri Dīnu Lombardi. Tomēr galvenais treneris joprojām saņem brangu algu – līgumā vēl palikušas divas sezonas, un Saters par vienu saņem vairāk nekā trīs miljonus dolāru. "Man ļoti patīk mans tagadējais grafiks. Labprāt skatos spēles pa televizoru un jūtu līdzi konkrētiem spēlētājiem. Un esmu priecīgs, ka vairs netrenēju. Par to esmu pārliecināts," teica Saters. Ar 635 uzvarām viņš ieņem 12. vietu NHL treneru topā.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl...