Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blackhawks" uzbrucējs Hosa ādas saslimšanas dēļ izlaidīs nākamo sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Blackhawks" uzbrucējs Hosa ādas saslimšanas dēļ izlaidīs nākamo sezonu
Marians Hosa
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Marians Hosa ādas slimības dēļ izlaidīs nākamo sezonu.

Šorīt jau ziņojām, ka apdraudēta slovāku hokejista Mariana Hosas turpmākā karjera, jo viņam izveidojusies alerģiska reakcija pret lietoto ekipējumu. Lietotie medikamenti bijuši tik nopietni, ka komandas ārsti likuši katru otro nedēļu veikt asins analīzes, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā.

"Pēdējos gados Čikāgas "Blackhawks" medicīniskā personāla vadībā esmu cīnījies ar ādas slimību un medikamentu, kurus lietoju, blakusparādībām. Ņemot vērā, ka blakusparādības ir ievērojamas, nākamajā sezonā spēlēt hokeju nebūs iespējams," paziņojumā sacīja Marians Hosa. "Lai gan esmu vīlies, ka nevarēšu doties laukumā, jāsaprot mana stāvokļa nopietnība un fakts, ka cīņa ar slimību ietekmē dzīvi gan laukumā, gan ārpus tā."

"Gribu pateikt paldies Čikāgas "Blackhawks" organizācijai par izrādīto atbalstu visas ārstēšanas laikā. Tāpat gribu pateikties komandas biedriem un līdzjutējiem par izrādīto sapratni. Respektējot manas ģimenes privātumu, turpmāk situāciju vairs nekomentēšu," norādīja Hosa.

"Čikāgas "Blackhawks" pilnībā atbalsta Marianu Hosu, kamēr viņš cīnās ar slimību. Ziņas mums ir trieciens, jo visi zinām, cik lielisks cilvēks un spēlētājs viņš ir – kaujiniecisks, lojāls un cieņpilns," pauda kluba ģenerālmenedžeris Stens Boumens. "Viņš bija liela daļa no mūsu pēdējo gadu panākumiem, tāpēc sastāvs piedzīvos milzu triecienu. Treneri un spēlētāji zina, ka Hosa cīnījās ar lielām grūtībām, bet nekad nesūdzējās un neizlaida nevienu spēli. Organizācija turpinās apgādāt viņu ar visu nepieciešamu, lai palīdzētu cīņā par veselību."

"Marians cīnījies ar ādas saslimšanu, kuru kontrolēt laikā, kamēr viņš spēlē hokeju, kļūst arvien grūtāk un grūtāk. Ņemot vērā nepieciešamo medikamentu nopietnību un zūdošo efektivitāti, mēs pilnībā atbalstām viņa lēmumu nespēlēt nākamajā sezonā. Uzskatām, ka šis ir labākais veids, kā palīdzēt Marianam būt veselīgam gan tuvākajos gados, gan turpmāk dzīvē," sacīja Čikāgas "Blackhawks" galvenais ārsts Maikls Terijs.

Trīskārtējais Stenlija kausa ieguvējs 2009. gadā parakstīja līgumu uz 12 gadiem par 63,3 miljoniem dolāru. Vienošanās vēl būs spēkā četrus gadus, katrā no tiem Hosam saņemot vienu miljonu. Visdrīzāk, uzbrucējs tiks ievietots savainoto spēlētāju sarakstā un tur pavadīs ilgus gadus. Ja viņš paziņotu par karjeras beigām, Čikāgas "Blackhawks" līdz pat 2021. gadam būtu 3,675 miljonu soda nauda par katru sezonu, un šo summu nevarētu tērēt līgumos jeb tā skaitītos algu griestos.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blackhawks/news...

     [+] [-]

, 2017-06-21 15:51, pirms 7 gadiem
Tatad cik saprotu, realitate visticamak vairs nespeles (ne tikai nakamo sez.)

  +1 [+] [-]

, 2017-06-21 16:02, pirms 7 gadiem
Četrus gadus sēdēs tagad un ārstēsies līdz līgums beidzas...

  +7 [+] [-]

, 2017-06-21 16:14, pirms 7 gadiem
Jap izskatās, ka vairs nespēlēs un visdrīzākais, ka čalim hokejista karjera ir beigusies.... nav jau arī vairs jēga sevi mocīt, jo ir jau šo to arī sasniedzis un izcīnijis.

  -4 [+] [-]

, 2017-06-21 16:33, pirms 7 gadiem
Var jau būt, ka tiešām tik nopietna slimība, bet varbūt plāns kā nebeidzot karjeru BH nemaksāt štrāfus.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-21 18:52, pirms 7 gadiem
Slēptais diskābelis par dopingu? T.i. cerams ka tā nevis tiešām kaut kādas nopietnas veselības problēmas...

     [+] [-]

, 2017-06-21 20:35, pirms 7 gadiem
Zel, bija tik tuvu olimpiskajai bronzai ar Demitru prieksgala, bet nu nhl 3 kausi ir daudz un vel 2 finali.
Jacer ka tiks gala ar veselibu

     [+] [-]

, 2017-06-22 09:05, pirms 7 gadiem
Iepriekšējā rakstā neiekomentēju, bet man arī neliekas ka nevar atrast veidu kā šo problēmu novērst, ar to cīnīties. Neesmu dzirdējis līdzīgas problēmas vēl kādam, jebkurā citā veidā. Kas ir tas, kas par inventāru kas rada tādas ādas problēmas? Aizsargi, cimdi, ķivere? Tur pamatā kaut kādas plastmasas liekas, polimēri. Netixu ka kāda eksperimentāla laboratoriha var izstrādāt inventāru no cita materiāla. Turklāt kā jau iepriekš teica, ja pats esi miljonārs un vari to atļauties, jo skaidrs ka veselība pirmā vietā. Un ja nekomentēs neko, kā arī sīkāk neko nesaka kas, kāpēc, no kā tieši, tad izklausās aizdomīgi. Kas tur baigi ko slēpt?