Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Alerģija pret ekipējumu apdraud Hosas karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Alerģija pret ekipējumu apdraud Hosas karjeru
Marians Hosa
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējam Marianam Hosam alerģijas pret ekipējumu dēļ jālieto zāles, un pastāv iespēja, ka slovāks jau aizvadījis pēdējo maču karjerā.

Marians Hosa pievienojās Čikāgas "Blackhawks" 2009. gada vasarā – pēc diviem zaudējumiem Stenlija kausa finālā, pārstāvot Pitsburgas "Penguins" un Detroitas "Red Wings". Parakstītais ilgtermiņa līgums atmaksājās – slovāks sapni piepildījis trīs reizes, par čempionu kļūstot 2010., 2013. un 2015. gadā.

Tomēr pastāv iespēja, ka Hosa jau aizvadījis pēdējo spēli karjerā – tiek vēstīts, ka viņam ir alerģiska reakcija pret ekipējumu, kuru uzbrucējs lieto, un situācija ir ļoti nopietna. Pagājušās sezonas laikā Hosa lietojis zāles, lai tiktu galā ar problēmu, bet tās ir tik spēcīgas, ka ārsti likuši katru otro nedēļu veikt analīzes, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā.

Ārsti norādījuši, ka medikamentu ilgstoša lietošana varētu atstāt paliekošas sekas, tāpēc Hosas karjera ir apdraudēta. Nedz pats hokejists, nedz viņa aģents Ričs Vinters situāciju nekomentēja, klusēja arī Čikāgas "Blackhawks".

Pagājušajā sezonā Hosa aizvadīja 73 spēles regulārajā čempionātā, gūstot 26 vārtus un savācot 45 punktus. Savukārt četros izslēgšanas mačos viņš palika sausā. Rudenī Hosa spēlēja Eiropas izlases rindās Pasaules kausā, pārsteidzoši sasniedzot finālu.

2009. gadā viņš parakstīja līgumu ar Čikāgas "Blackhawks" uz 12 gadiem par 63,3 miljoniem dolāru. Pret algu griestiem tiek skaitīta vidējā summa jeb 5,275 miljoni, taču patiesībā Hosa katrā no nākamajām četrām sezonām saņems tikai vienu miljonu.

Izmantotie resursi:
30 Thoughts: Marian Hossa might have played his...

  +4 [+] [-]

, 2017-06-21 09:33, pirms 7 gadiem
miljonāram nevar uztaisīt ekipējumu no cita materiāla? Vai dēļ kā ir tā alerģija? Man jau liekas, ka par savu algu viņš var veselu rūpnīcu uzbūvēt, kur taisīs spec. ekipējumu..

     [+] [-]

, 2017-06-21 09:38, pirms 7 gadiem
Es domāju ka tas ir joks virsrakstā.ienācu un nezināju raudāt vai smieties.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-21 09:55, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: miljonāram nevar uztaisīt ekipējumu no cita materiāla? Vai dēļ kā ir tā alerģija? Man jau liekas, ka par savu algu viņš var veselu rūpnīcu uzbūvēt, kur taisīs spec. ekipējumu..
Jā piemēram ķiveri no titāna ne plastmasas.

Bet skaisti otrādi apgriezts raksts un viena lieta izrauta un uzlikta par visa pamatu Lai gan raksts ir par komandas plānotajām pārmaiņām, nevis Hosas alerģiju, dēļ kuras būs pārmaiņas.

  +4 [+] [-]

, 2017-06-21 10:00, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: miljonāram nevar uztaisīt ekipējumu no cita materiāla? Vai dēļ kā ir tā alerģija? Man jau liekas, ka par savu algu viņš var veselu rūpnīcu uzbūvēt, kur taisīs spec. ekipējumu..


Tu nevari vienkārši tā paņemt un uztaisīt ekipējumu no cita materiāla, jo tas cits materiāls pavisam noteikti būtu daudz smagāks, neērtāks, iespējams ar mazāku aizsardzību, utt.. Ekipējumu ražotāji pavada daudzus gadus, lai izgudrotu un izveidotu šos produktus. A ko tu gribi, lai tagad pa vasaru tā vienkārši uztaisa ekipējumu no cita materiāla? Tā tas dzīvē nenotiek.

 +10 [+] [-]

, 2017-06-21 10:37, pirms 7 gadiem
No dabīgiem materiāliem jātaisa ekipējums. Piemēram, nātru krekli, kā zinām no stāsta " Meža gulbji", pārvērš par gulbi noburtu ļaudi atpakaļ par brašuli. Tādu alerģiju uz 60 min tad jau pieslāpēs bez sasprindzinājuma Ķivere no vērša galvaskausa, slidas no pingvīna pleznām, cimdi no lāčādas un karjera tikai pa īstam sākas

  +2 [+] [-]

, 2017-06-21 12:48, pirms 7 gadiem
ViIks rakstīja: No dabīgiem materiāliem jātaisa ekipējums. Piemēram, nātru krekli, kā zinām no stāsta " Meža gulbji", pārvērš par gulbi noburtu ļaudi atpakaļ par brašuli. Tādu alerģiju uz 60 min tad jau pieslāpēs bez sasprindzinājuma Ķivere no vērša galvaskausa, slidas no pingvīna pleznām, cimdi no lāčādas un karjera tikai pa īstam sākas
Uzsaucu Tev aliņu par šo komentu. Mēneša labākais komentārs. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-06-21 13:08, pirms 7 gadiem
Skitakus var no ozola mizām uztaisīt.

     [+] [-]

, 2017-06-21 13:40, pirms 7 gadiem
naurisk rakstīja: Skitakus var no ozola mizām uztaisīt.
No ozola mizām ir jābrūvē sīvais. Grēks izniekot tās kaut kādos schitakos. Schitakus var ražot no ķirbja mizām - der pēc formas un pēc bioķīmiskā sastāva. Prozit!

  +4 [+] [-]

, 2017-06-21 13:49, pirms 7 gadiem
Nezinu, bet baumo, ka Rīgas Dinamo rindās daudziem esot alerģija pret sudrabu (gagarina kausa svarīgāko sastāvdaļu), tāpēc viņi drošības dēļ izvairas pat no domas iekļūt plejofos.

     [+] [-]

, 2017-06-21 14:51, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Nezinu, bet baumo, ka Rīgas Dinamo rindās daudziem esot alerģija pret sudrabu (gagarina kausa svarīgāko sastāvdaļu), tāpēc viņi drošības dēļ izvairas pat no domas iekļūt plejofos.
Kā teica alergologs Savickis - nemī... riepā, kauss būs mūsu. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-06-21 15:15, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Kā teica alergologs Savickis - nemī... riepā, kauss būs mūsu. Prozit!
Ja gagarina kauss nonāktu saskarē ar Savicki, tam momentā uzmestos pumpas! (kausam, nevis jurijam).