Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Golden Knights" debijas sezonā sasniedz Stenlija kausa finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Golden Knights" debijas sezonā sasniedz Stenlija kausa finālu
Marks Andrē Flerī kopā ar komandas biedriem atzīmē uzvaru
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālu sasniegusi pirmo sezonu aizvadošā Lasvegasas "Golden Knights", kas izbraukumā ar 2:1 pieveica Vinipegas "Jets", sērijā ņemot virsroku ar 4-1. Izšķirošos vārtus guva Vinipegā dzimušais uzbrucējs Raiens Rīvzs.

Četros iepriekšējos mačos bija uzvarējusi komanda, kas guva pirmos vārtus, un sestajā minūtē smaidīt varēja Lasvegasas "Golden Knights" spēlētāji. Kļūdījās laukuma saimnieku aizsargs Džošs Morisejs, ripai nonākot pie Aleksa Taka, kurš dāvanu nekavējoties izmantoja ar precīzu metienu tālajā stūrī.

Tomēr pirmās trešdaļas noslēgumā Morisejam izdevās izpirkt vainu – Vinipegas "Jets" centra uzbrucējs Braiens Litls pārliecinoši uzvarēja iemetienā, ripa nonāca pie aizsarga, un viņš trāpīja tālajā devītniekā, panākdams 1:1. Šajā brīdī Lasvegasā parādījās satraukti skatieni, jo Marks Andrē Flerī abās iepriekšējās sērijās pretiniekus izslēdza ar sauso spēli. Tomēr izrādījās, ka šoreiz pietiks arī ar vienu ielaistu ripu.

Uzvaras vārtus spēles vidū guva spēka uzbrucējs Raiens Rīvzs, kuram tas bija pirmais precīzais metiens izslēģšanas spēlēs – iepriekš viņš sēdēja rezervē, sastāvā parādoties tikai nesen. Vinipegā dzimušais uzbrucējs veiksmīgi pielaboja aizsarga Lukas Sbizas no zilās līnijas izdarīto metienu – 2:1. Tādējādi Vinipegas "Jets" vārtsargs Konors Helebaks, kurš vakar svinēja 25. dzimšanas dienu, kapitulēja vēlreiz.

Rīvza iemestā ripa kļuva par uzvaras, Lasvegasas "Golden Knights" debijas sezonā sasniedzot Stenlija kausu un turpinot pelnrušķītes stāstu. Spēles beigās laukuma saimnieki Helebaku nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr sāncenšu cietoksni apdraudēt īsti neizdevās. Turklāt pirms tam tikai Helebaka meistarība ļāva saglabāt tikai vienu vārtu deficītu – teicamas iespējas neizmantoja gan Viljams Kārlsons, gan Ēriks Haula.

Austrumu konferences finālā rezultāts ir 3-2 Tampabejas "Lightning" labā, komandai uzvarot trīs mačos pēc kārtas, taču šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika sērijas sestā cīņa notiks Vašingtonas "Capitals" laukumā.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-21 08:15, pirms 6 gadiem
Tas ir bomba!

  +7 [+] [-]

, 2018-05-21 08:29, pirms 6 gadiem
Sezonas mērķis bija tikt play-off

  +2 [+] [-]

, 2018-05-21 08:31, pirms 6 gadiem
Yesss!!!!!!!!!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-21 08:32, pirms 6 gadiem
Tagad jau noteikti par Vegasu,lai ņem kausu. Tas tik būtu kaut kas.

 +10 [+] [-]

, 2018-05-21 08:33, pirms 6 gadiem
Driz komentaros paradisies homoseksualis hilss un teiks cik zems NHL limenis. Es gan teiktu, ka augsts, jo komandas speku samers ir labi sabalansets, interisanti visiem, bizness. Nav ka kosmonautu liga, kur visu sezonu skalda un valda 2 komandas, tiesa sogad netika pie vimpelja, bet nu tapat, boooring sezona.

 +13 [+] [-]

, 2018-05-21 08:37, pirms 6 gadiem
Kur varēja būt tāds ņuhs, paņemt tieši tos spēlētājus, lai viss strādātu kā viens vesels mehānisms. Tāpat oktobrī padzīt Šipačovu, laicīgi jūtot, ka tāds neder komandā. Kā viņi to paveica? Apbrīnojami, tas ir menedžeru un treneru mākslas darbs

  +6 [+] [-]

, 2018-05-21 08:56, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Kur varēja būt tāds ņuhs, paņemt tieši tos spēlētājus, lai viss strādātu kā viens vesels mehānisms. Tāpat oktobrī padzīt Šipačovu, laicīgi jūtot, ka tāds neder komandā. Kā viņi to paveica? Apbrīnojami, tas ir menedžeru un treneru mākslas darbs
Komanda no spēlētājiem, kurus tā brīža komanda neuzskatīja par gana labiem, lai aizsargātu. Iedodot pareizo motīvāciju un atrodot pareizo ķīmiju starp spēlētājiem, lai veidotos komanda, tu ir milzīgs potenciāls, jo kuram gan ar cīņas sparu apveltītam cilvēkam un par profesionāļiem sportistiem kļūst tikai tādi, nav vēlme pierādīt savam vecajam klubam, ka jūs pieļāvāt kļūdu mani neaizsargājot. No sirds novēlu viņiem kausu, kur vēl skaistāku pelnrušķītes stāstu profesionālajā sportā.

  +6 [+] [-]

, 2018-05-21 08:57, pirms 6 gadiem
tik Vašingtona aizķērusies sērija
un diez gan reāli, ka pagrūdīs, sapriecājās par ātru

  +2 [+] [-]

, 2018-05-21 09:15, pirms 6 gadiem
Donalds Daks rakstīja: Sezonas mērķis bija tikt play-off
Golden Knights Owner Bill Foley originally "set a timeline for success" that had the first-year team making the playoffs in three years and winning the Stanley Cup in six.
https://www.sportsbusinessdaily.com...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 09:33, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Komanda no spēlētājiem, kurus tā brīža komanda neuzskatīja par gana labiem, lai aizsargātu.
Citreiz arī nedārgiem utt., respektīvi, nācās izdarīt izvēli, ne vienmēr tik daudz "mums viņu nevajag".

  -1 [+] [-]

, 2018-05-21 09:34, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Kur varēja būt tāds ņuhs, paņemt tieši tos spēlētājus, lai viss strādātu kā viens vesels mehānisms. Tāpat oktobrī padzīt Šipačovu, laicīgi jūtot, ka tāds neder komandā. Kā viņi to paveica? Apbrīnojami, tas ir menedžeru un treneru mākslas darbs
Atriebība spēlētāju iepriekšējām komandām par to, ka to neaizsargāja. Protams, ka dažām komandām, piemēram, pingvīniem, bija sāpīgi dažus palaist, jo pēc titula visi spēlētāji ir vērtīgi, bet tādi bija nosacījumi. LasVegasa dabūja gatavus spēlētājus, atceros, ka pat ņēma speciāli vairāk aizsargus nekā nomināli būtu vajadzīgi, iespējams arī tādā veidā vājināja citu komandu aizsardzības spējas.
Un tagad visi raujas, lieku motivāciju nevajag, lai rautos pēc uzvarām (atšķirībā no daža laba NBA profiņa, kurš pēc maiņas sabrūk, pazūd, atrodas pārdozējis viagru), un personīgi man gribētos, lai paņem titulu, un tad nākošā sezona parādīs īsto līmeni, kur LasVegasa atrodas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-21 09:43, pirms 6 gadiem
Nu pretinieki arī bija ne paši ..., finālā būs grūtāk!

     [+] [-]

, 2018-05-21 09:46, pirms 6 gadiem
Irbes "pārmācītājs" Moriss ierija. Vienmēr prieks par to.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-21 11:54, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Nu pretinieki arī bija ne paši ..., finālā būs grūtāk!
Sharki bija stipri, kas pirms tam iznīcināja Ducks. Tie arī visvairāk "iekoda", bet Vegasas bilance 12-3 ir fantastika.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 12:14, pirms 6 gadiem
Nedaudz atsit slaveno filmu - moneyball ,kur lidzīgs sižets ,bet šeit ,tas notiek realitātē. Neskatos NHL ,bet kkur gribas ,lai viņi to paveic .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:59, pirms 6 gadiem
Ravix rakstīja: Kur varēja būt tāds ņuhs, paņemt tieši tos spēlētājus, lai viss strādātu kā viens vesels mehānisms. Tāpat oktobrī padzīt Šipačovu, laicīgi jūtot, ka tāds neder komandā. Kā viņi to paveica? Apbrīnojami, tas ir menedžeru un treneru mākslas darbs
Tīrs GMa un trenera nopelns vienam savācot to komandu un otram saliekot vajadzīgos "zobratus" pa vietām, ka Vegasa ir tāda un ir tur, kur ir tagad! Ja neskaita Flerī un Nīlu tad pārējie bija tādi "average joe", kapļi vai vienkārši gana labi kadri vai neslikti prospekti kā piem. Karlsons, kas CBJ bija tāds "Girgensons" arī pēc statistikas(nu varbūt bišķi labāk bija), bet šogad Vegasā čalis sameta 2x vairāk vārtus nekā iepriekšējā sezonā punktus savāca un bija viens no pretendentiem uz Rišāru!

     [+] [-]

, 2018-05-21 22:39, pirms 6 gadiem
blu3 rakstīja: Sharki bija stipri, kas pirms tam iznīcināja Ducks. Tie arī visvairāk "iekoda", bet Vegasas bilance 12-3 ir fantastika.
Pelnrušķītes stāsts, bet ne Oklendas neiespējamā uzvaru sērija, kuru vēroju pie Tv ekrāna.Brīnums pat šos notikumus, kuri jau ir ierakstīti vēstures treknajās sporta avīzes lapās, īsti nevieno..Vegasai bija jābūt veiksmīgai, sporta mīļotāji zinàs atrast argumentus.Oklendas brīnums bija viens cilvēks.