Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pirmā Stenlija kausa fināla spēle notiks 29. maijā

Pirmā Stenlija kausa fināla spēle notiks 29. maijā
Kolorādo "Avalanche" galvanais treneris Bobs Hartlijs paceļ Stenlija kausu 2001. GETTY IMAGES

Nacionālā hokeja līga (NHL) paziņojusi Stenlija kausa fināla datumus. Pirmā spēle notiks 29. maijā, bet ņemot vērā laika joslu atšķirības starp Latviju, ASV un Kanādu, mūsu zemē pirmo maču varēs redzēt naktī no 29. uz 30. maiju.

Finālu mājās uzsāks tā komanda, kurai labāk veicies regulārajā turnīrā. Ja finālā iekļūs Pitsburgas "Penguins", tad šī komanda aizvadīs sērijas pirmo un otro spēli mājās, jo komandas kontā ir 111 punkti. Anahaimas "Ducks" uzsāks sēriju mājās gadījumā, ja finālā spēlēs pret Otavas "Senators", kurai arī ir iespējas aizvadīt pirmās divas spēles mājas laukumā - tas notiks, ja komanda no Kanādas finālā tiksies ar Nešvilas "Predators" - vienīgo komandu, kura nevarēs uzsākt sēriju mājās.

Pēc ASV un Kanādas laika joslām, pirmās divas spēles notiks 29. un 31. maijā. Fināls turpināsies 3. un 5. jūnijā, bet nepieciešamības gadījumā arī 8., 11. un 14. Jūnijā. Pēdējo reizi ar četrām spēlēm uzvarētāja noskaidrošanai pietika 1997./1998. sezonā, kas Detroitas "Red Wings" Skotija Boumena vadībā pārspēja Vašingtonas "Capitals". Stenlija kausa esošie īpašnieki ir "Penguins". Vienīgais kausa ieguvējs no Latvijas ir Sandis Ozoliņš, kurš to izcīnījis 1995./1996. sezonā Kolorado "Avalanche" sastāvā.

Stenlija kausa fināls tiks izspēlēts līdz kādas komandas četrām uzvarām. Pirmā un otrā spēle notiek vienā laukumā, trešā un ceturtā spēlē - citā, tālāk spēles laukums tiek mainīts katrā cīņā. NHL Rietumu konferences fināla sērijā Nešvilas "Predators" ir vadībā ar 3:2 pret Anahaimas "Ducks", bet Austrumu konferences finālā sērijā rezultāts starp Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators" ir 2:2.

Izmantotie avoti:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2017-05-21 09:55, pirms 7 gadiem
Autor, piestrādā pie gramatikas