Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Korpisalo: "Iekšējā konkurence par vietu vārtos palīdz gan man, gan Merzļikinam"

Rolands Eliņš

Korpisalo: "Iekšējā konkurence par vietu vārtos palīdz gan man, gan Merzļikinam"
Jonass Korpisalo. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Somijas vārtsargs Jonass Korpisalo, kurš pirms dažām dienām pagarināja līgumu ar NHL klubu Kolumbusas „Blue Jackets”, NHL mājaslapā citēts, norādot, ka sagaida veselīgu iekšējo konkurenci ar Elvi Merzļikinu arī turpmāk, jo uzskata, ka tā nāk par labu viņiem abiem.

„Esmu cīnījies par vietu savas komandas vārtos lielu daļu savas karjeras, tādēļ tas nav nekas jauns,” sacīja Jonass Korpisalo. „Neliela sāncensība mums abiem palīdz parādīt savu labāko sniegumu.”

Korpisalo bija „Blue Jackets” pirmais vārtsargs sezonas pirmajā pusē, taču tad guva traumu, un Kolumbusas vārtos ar lielisku sniegumu stājās Merzļikins. „Dažreiz bija visai grūti skatīties savu komandu spēlējam tik labi, kamēr pats nevari būt daļa no tā,” izteicās Korpisalo. „Tā ir daļa no sporta. Tā man arī bija vērtīga mācību stunda – mācīties saglabāt pacietību, atgūt sportisko formu un atgriezties laukumā.”

Par savu pieredzi šosezon Korpisalo arī nosauca iegūto mācību, cik svarīgi ir saglabāt vienmērīgu ritmu: „Jābūt gatavam vairākām spēlēm pēc kārtas, jāpadara atšķirība starp labu spēli un sliktu spēli patiešām maza. Spēlējot kā pirmais vārtsargs, šosezon iemācījos, ka jāprot noturēt savs līmenis.”

Somu vārtsargs, izsakoties par iekšējo konkurenci ar Merzļikinu, uzsvēra, ka tā ir tikai laukumā. „Esam draugi jau kopš agrīnajām attīstības nometnēm. Dzīvojām vienā istabiņā, tad nu bijām draugi jau iepriekš. Patīkami strādāt kopā ar Elvi, treniņos smagi nopūlamies, bet tāpat ir jautri. Nav arī svarīgi, kurš tieši spēlē, tāpat atbalstām viens otru. Jā, pēc rakstura esam tendēti uz sacenšanos, taču tā ir lieta, kas palīdz būt labākam vārtsargam. Uzskatu, ka mums un vārtsargu trenerim Menijam Legasam ir ļoti labas attiecības.”

Korpisalo ar „Blue Jackets” noslēdza līgumu uz diviem gadiem, kamēr Merzļikina sarunas ar „Blue Jackets” vēl turpinās, nesen pastāstīja kluba ģenerālmenedžeris. Arī Merzļikins šovasar teorētiski var kļūt par brīvo aģentu, taču Kolumbusas kluba vadība skaidri darījusi zināmu, ka cer uz abu vārtsargu palikšanu sastāvā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/blue-jacke...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-21 19:22, pirms 4 gadiem
Nav svarīgi kurš spēlē!aha,sejā smaida bet aiz smaida grib tev novilkt ādu pār acīm ... Runā parāk saldi lai būtu patiesība,dzīvē tā nenotiek!

     [+] [-]

, 2020-04-21 20:34, pirms 4 gadiem
Ar vartusargiem ir traki , tiem ir nereāla konkurence līdz pat naidam aiziet , kad kādam iet slikti otrs sirdī smaida.

     [+] [-]

, 2020-04-22 01:03, pirms 4 gadiem
domaju visiem ir liels prieks par to kad soms dabuja savainojumu un ogreniets pieradija ka ir pietiekami labs,reali,ja somam nav savainojums musejais butu norakstits