Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Bruins" ar 3:0 pieveic NHL pēdējās vietas īpašnieci "Panthers"

"Bruins" ar 3:0 pieveic NHL pēdējās vietas īpašnieci "Panthers"
Jaromīrs Jāgrs (pa labi) ar Maiku Vīveru cīnās, pat esot guļus uz ledus
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 3:0 izcīnījusi Bostonas „Bruins”, kura vakara agrajā spēlē pārspējusi NHL pēdējā vietā esošo Floridas „Panthers” komandu. Kaspars Daugaviņš šajā mačā nepiedalījās. Šī uzvara arī ļāvusi "Bruins" atgūt pirmo vietu divīzijā

Bostonas „Bruins” par mača uzvarētāju sevi nevarēja saukt jau pēdējos četros mačos, tādēļ šodienas agrā spēle pret NHL pēdējās vietas īpašnieci Floridas „Panthers” bija kā iespēja atgūt pārliecību pār saviem spēkiem, kā arī beidzot izcelties ar rezultatīvu maču (13 no pēdējām 17 spēlē „Bruins” nav guvusi vairāk par diviem vārtiem).

„Bruins” sastāvā šodien nebija Natana Hortona, kurš iepriekšējā spēlē kautiņā ar Džeromu Iginlu guva savainojumu, un Adama Makveida, taču vietas tukšas nepalika un „Bruins” rindās pēc pāris spēļu izlaišanas bija atgriezies Milans Lucičs, kā arī Dagijs Hamiltons. Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš palika rezervē.

Vismaz pats spēles sākums ļāva cerēt uz rezultatīvu maču, jo jau ceturtajā minūtē Jaromīrs Jāgrs ar spēcīgu plaukstas metienu pārspēja „Panthers” vārtsargu, izvirzot „Bruins” vadībā 1:0. Ar rezultatīvu piespēli šajā vārtu guvumā tika atalgots arī zviedrs Karls Sēderberjs, kurš „Bruins” komandai pievienojās pavisam nesen un kuram šis bija pirmais punkts NHL karjerā.

Perioda 15. minūtē „Panthers” bija lieliska iespēja rezultātu izlīdzināt, taču vārtsargs Tuka Rasks paspēja pārvietoties vārtos un ar kāju atsist Drū Šora raidīto ripu. Tiesa, tā bija viena no retajām floridiešu iespējām, jo „Bruins” kontrolēja spēles gaitu un otrā perioda vidū arī izvirzījās vadībā, kad Dagijs Hamiltons no zilās līnijas ar spēcīgu metienu nogādāja ripu vārtu iekšpusē.

Tā gan nebija vienīgā „Panthers” nelaime, jo trešā perioda otrajā minūtē pēc neveiksmīgas sadursmes ar Jāgru savainojumu guva „Panthers” aizsargs Dmitrijs Kuļikovs. Jāgrs pēc sadursmes uzkrita virsū Kuļikova rokai, un krievu hokejists laukumu spēja pamest tikai ar komandas biedru palīdzību.

„Panthers” vēlāk arī nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas veiksmi nenesa, gluži, otrādi, Breds Maršāns raidīja ripu tukšos vārtos, un „Bruins” svinēja pirmo uzvaru mājās pēc maratonā notikušās traģēdijas, ar 3:0 pieveicot „Panthers”.

Šī uzvara ļauj „Bruins” nostāties Ziemeļaustrumu divīzijas priekšgalā, apsteidzot Monreālas„Canadiens” (abām komandām gan ir pa 59 punktiem, taču "Bruins" aizvadījusi vienu spēli mazāk), savukārt somu vārtsargam Tukam Raskam šī bija 15. sausā spēle karjerā. Tikmēr "Panthers" zaudējumus piedzīvojusi jau sešās spēlēs pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2013-04-21 22:18, pirms 11 gadiem
Ai ai daugaviņš sēž rezervē naw labi!
, 2013-04-21 22:25, pirms 11 gadiem
Jēga mainīt klubu ja tāpat sēž rezervē?
, 2013-04-21 22:29, pirms 11 gadiem
A kas ar daugavu,kad spēlēs,kādas izredzes ???
, 2013-04-21 22:30, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka vispār vairs šosezon neizies laukumā, ja nu vienīgi atkal kāds savainosies.....
, 2013-04-21 22:35, pirms 11 gadiem
ja no sākuma redz Soderborg, tad jau skaidrs, ka Daugava nespēlēs.
Bet līderus parasti pietaupa izšķirošajām spēlēm
, 2013-04-21 22:38, pirms 11 gadiem
Daugava nākamgad vai nu pa KHL ganīsies vai iekš tiesas...mēģinot atkal dabūt vienvirziena līgumu ar kādu klubu, kuram viņš ne īsti vajadzīgs ne īsti dos iespēju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-21 22:56, pirms 11 gadiem
Šobrīd Bostonai ir 15 veseli uzbrucēji, no kuriem 13 ir objektīvi labāki par Kasparu. Kaspars un Pandolfo ir šie 14. un 15.
Bostonai ir spēcīgs sastāvs un to arī pierāda, ka šodien healthy scratch bija Hortons, pagājušajā spēlē tāds bija Lučičs.
, 2013-04-21 22:58, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Kāda vispār Jāgram jau statistika iekš Bruins? un cik spēles?
9 spēlēs 2 goli (starpcitu, abi bija game-wining goals) un 6 rezultatīvas piespēles, tātad 8 punkti.
, 2013-04-21 23:06, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka, pat SC autori sāk zaudēt ticību. Vairs nav "Daugaviņa Bruins", bet vienkārši Bruins.
, 2013-04-22 00:42, pirms 11 gadiem
Kas labāk, tupēt uz soliņa līdz sezonas beigām, ar cerībām tikt iegravētam stenlija kausā, vai arī lauzt līgumu un palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempī?
, 2013-04-22 12:38, pirms 11 gadiem
janisberzins2010 rakstīja: Kas labāk, tupēt uz soliņa līdz sezonas beigām, ar cerībām tikt iegravētam stenlija kausā, vai arī lauzt līgumu un palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempī?
Palīdzēt izlasei varēs arī citus gadus, bet tikt iegravētam Stenlija traukā būs tikai šogad, tā kā- pirmais variants.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
1

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.
Ēriks Kārlsons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
5

Latvijas pretiniecei Zviedrijai palīdzēs arī NHL dārgākais aizsargs un topošais brīvais aģents

Zviedrijas hokeja izlases galvenais treneris Sams Hallams oficiāli paziņojis pirmos trīs Nacionālās hokeja līgas spēlētājus, kuri pārstāvēs valstsvienību pasaules čempionātā Čehijā.