Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons tiek iespēlēts "Sabres" otrajā maiņā kopā ar pazemināto(?) Aikelu

Rolands Eliņš

Girgensons tiek iespēlēts "Sabres" otrajā maiņā kopā ar pazemināto(?) Aikelu
Džeks Aikels
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Bufalo „Sabres” šodienas rīta treniņā, kas tika aizvadīts pirms šonakt paredzētās spēles pret „Blue Jackets”, latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons tika iespēlēts otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Džeku Aikelu un Džeisonu Pominvilu. Lai arī „Sabres” to noliedz, Bufalo mediji to uzskata kā Aikela pazeminājumu, sodot viņu par vājo sniegumu iepriekšējās spēlēs.

Zemgus Girgensons šosezon 17 spēlēs guvis trīs punktus (1+2). Ar rezultativitāti viņš nav izcēlies 12 spēlēs pēc kārtas, turklāt, regulāri spēlējot ceturtajā maiņā, laukumā pavada salīdzinoši nelielu laiku, lai gan joprojām tiek izmantots kā viens no galvenajiem uzbrucējiem mazākumā. Taču Girgensonam arī ir vienīgais „Sabres” spēlētājs šosezon, kura lietderības koeficients nav negatīvs (viņam tas ir neitrāls).

Pirms šonakts spēles pret Kolumbusu Girgensons atgriezies maiņā, kas tika izmēģināta treniņnometnes laikā, proti, kopā ar komandas jauno zvaigzni Džeku Aikelu centra uzbrucēja pozīcijā un Džeisonu Pominvilu. Bufalo mediji gan norāda, ka tas ir nevis Girgensona paaugstinājums, bet Aikela pazeminājums.

„Sabres” treneris Fils Hauslijs sarunā ar medijiem gan atteicās to tā nosaukt, turklāt piebilda, ka komandā netiek skaitīti virkējumu kārtas numuri. Taču līdz ar jaunajiem pārkārtojumiem Aikels ir ticis izņemts no divām vadošajām maiņām, kurās savukārt ievietots zviedrs Jūhans Lāšons. „Sabres” sniegtā informācija gan liecina, ka Aikela un Girgensona maiņa ir nomināli otrā.

Izteikumam, ka viņš ticis pazemināts, nepiekrita arī pats Aikels, kurš izteicās lakoniski: „Tā nav. Vienkārši ir pamainīti maiņu virknējumi, un es spēlēšu ar diviem citiem puišiem.”

Aikels 20 spēlēs šosezon guvis 16 punktus (5+11), taču komandai lielus panākumus tas nav nesis, un „Sabres” ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē. Aikels pavisam nesen parakstīja ilgtermiņa līgumu par 80 miljoniem dolāru, taču saņēmis pamatīgu kritikas devu par pēdējo spēļu sniegumu. No pēdējām piecām spēlēm viņš tikai vienā guvis punktus (1+1 pret Pitsburgu) un iekrājis lietderības koeficientu mīnus pieci, turklāt iepriekšējā spēlē pret Karolīnu parādīja neieinteresētu sniegumu, lēni atgriežoties aizsardzībā, kad „Hurricanes” guva pirmos vārtus, netraucēti realizējot ātro uzbrukumu divi pret vienu.

Šonakt spēle pret „Blue Jackets” paredzēta 2:00. Uz Kolumbusas komandu nedēļas nogalē bija izsaukts latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks, taču viņš jau nosūtīts atpakaļ, pie NHL komandas aizvadījis vienu dienu.


Izmantotie resursi:
Mike Harrington's Hot Read: Denials aside,...

  +4 [+] [-]

, 2017-11-20 20:02, pirms 6 gadiem
Tas labi
Bet golus tāpat pašam jāmet

  +2 [+] [-]

, 2017-11-20 20:04, pirms 6 gadiem
Pouliot-Larsson-Okposo
nu kā var kļūt par Lāšonu. Kur palicis "R" burts.
Endzelīns šo lasot, zārkā uz otriem sāniem pagriezās.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-20 20:13, pirms 6 gadiem
evenks rakstīja: Pouliot-Larsson-Okposo
nu kā var kļūt par Lāšonu. Kur palicis "R" burts.
Endzelīns šo lasot, zārkā uz otriem sāniem pagriezās.
Ar Endzelīnu te nekāda sakara. Gribējās izcelties, ja?

  +2 [+] [-]

, 2017-11-20 20:14, pirms 6 gadiem
Uz ilgu tas nav, Hauslijam lielāks bardaks galvā, kā Bailsmam bija.

     [+] [-]

, 2017-11-20 20:19, pirms 6 gadiem
Varbūt Girgensons tiks pie rezultivitātes punkta.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-20 20:23, pirms 6 gadiem
njā tā pārbuvē komandai ir pamatīgi ieilgusi un rezultāti kaut labāki ar nepaliek

     [+] [-]

, 2017-11-20 20:28, pirms 6 gadiem
paskatoties uz Ryan O'Reilly koeficentu,i acis deg kopā

     [+] [-]

, 2017-11-20 20:39, pirms 6 gadiem
Vajag beidzot kādus punktus dabūt, lai sasniegtu tos apaļos 100. punktus!!

  -1 [+] [-]

, 2017-11-20 21:25, pirms 6 gadiem
Aikels ir labs NHL spēlētājs, bet PČ viņš pierādīja, ka nav tā saucamais Team Leader - komandas līderis un vilcējs kā tas ir ar Porziņģi iekš Knicks.

     [+] [-]

, 2017-11-20 22:37, pirms 6 gadiem
Zemgum jāspēlē ar Minskas nēģeri, tad nāks punkti!