Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL hokejists Džeks Džonsons paziņo par bankrotu

Juris Miņins
Juris Miņins

NHL hokejists Džeks Džonsons paziņo par bankrotu
Džeks Džonsons (ar ripu)
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas “Blue Jackets” aizsargs Džeks Džonsons ir paziņojis, ka, neskatoties uz pirms dažām sezonām noslēgto 30 miljonus ASV dolāru lielo līgumu, viņš ir bankrotējis.

27 gadus vecais Džeks Džonsons, kuru 2005. gadā ar kopējo trešo numuru NHL draftā izvēlējās Karolīnas “Hurricanes”, bet kurš pašlaik pārstāv Kolumbusas “Blue Jackets”, ir paziņojis par savu bankrotu.

Problēmas, kā tagad to var teikt, sākās 2008. gadā, kad hokejists atteicās no sava aģenta, Peta Brisona pakalpojumiem, jo, kā teica zinoši ļaudis, hokejista ģimene nevēlējās maksāt aģentam procentus no līguma. Tā vietā pats hokejists savu finansiālo jautājumu kārtošanu pilnībā uzticēja vecākiem. Pēc oficiālas pilnvaras saņemšanas, viņu “Holivudas dzīve” (pats Džeks tajā laikā spēlēja Losandželosā), tikai sākās, jo dēls bija noslēdzis 7 gadus ilgu 30.5 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu. Vecāki viņa vārdā pirka automašīnas (“Ferrari” markas), nekustamos īpašumus, devās ceļojumos utt. Kad nauda aptrūkās, viņi, kā tiek ziņots to aizņēmās no citām privātpersonām ar atrunu, ka dēla nākotnes ienākumi visus šos izdevumus tāpat segs. Tiek ziņots, ka abi vecāki dēla naudu tērēja ar tādu ātrumu, ka vēl pirms hokejists bija saņēmis savu algas čeku, šī nauda jau bija iztērēta.

Uz šo brīdi hokejists (visi darījumi tika veikti viņa vārdā, taču ne par visiem viņš pats bija informēts) dažādiem cilvēkiem, kuru vidū ir gan kongresmenis, gan kāds naftas “barons”, gan citi sportisti, ir parādā ap 16 miljoniem ASV dolāru. Tāpat vairāki uz viņa vārda iegādāti īpašumi ir arestēti.

Pašlaik pats spēlētājs ir atcēlis iepriekš piešķirtās pilnvaras un nodevis savu finanšu uzraudzību atpakaļ profesionāļu rokās, kas, kā pats Džonsons ir izteicies, visas naudas lietas sakārtos. Cilvēki, kas savu identitāti nevēlējās atklāt, ziņo, ka hokejists uz šo brīdi ir pārtraucis visas attiecības ar savu ģimeni, kā arī nomainījis telefona numuru. Savukārt viņa vecāki izvairās no kumunicēšanas ar medijiem.

Šosezon Džeks Džonsons Kolumbusas “Blue Jackets” rindās ir aizvadījis 15 mačus, kuru laikā guvis septiņus punktus, visus par rezultatīvām piespēlēm. Savukārt NHL karjeras 505 mačos viņš ir guvis 44 vārtus un atdevis 153 rezultatīvas piespēles. Pašlaik viņš no jau pieminētā 30 miljonu līguma aizvada ceturto sezonu, kas viņam nodrošina 5 miljonu ienākumus šajā un visās pārējās sezonās.

Izmantotie resursi:
BlueJackets Xtra | Columbus Blue Jackets news,...

 +24 [+] [-]

, 2014-11-20 18:52, pirms 9 gadiem
Pretīgi vecāki. Pareizi vien ir, ka ar viņiem vairs nekontaktējas

  +8 [+] [-]

, 2014-11-20 18:58, pirms 9 gadiem
Žēl šo spēlētāju.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-20 19:02, pirms 9 gadiem
vajadzēja braukt uz cska, tie visus zaudējumus nosegtu..

  +9 [+] [-]

, 2014-11-20 19:03, pirms 9 gadiem
vecākiem pilnīgs tukšums galvā.

 +10 [+] [-]

, 2014-11-20 19:04, pirms 9 gadiem
Šausmīgi- nekā citādāk to nevar nosaukt. Saprastu, ja tā izrīkotos kaut kādi kantori vai paziņas, kam dota uzticība, bet paša vecāki??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-11-20 19:22, pirms 9 gadiem
Vecāki laikam no kolhoza nākuši, vismaz spriežot pēc tā, kādā veidā naudu tērē...

  +3 [+] [-]

, 2014-11-20 19:38, pirms 9 gadiem
Njā. Dies kas nav...

     [+] [-]

, 2014-11-20 22:04, pirms 9 gadiem
pats jau nav diez ko gudrāks, ja reiz tik tālu nonācis. Kas tad tu neredzi, ka tava nauda no tava konta izgaist? Pats nekad neskaties, kas notiek tavā kontā, ja reiz esi devis pilnvaru rīkoties kādam citam, tad vismaz paseko mazliet līdzi!

     [+] [-]

, 2014-11-20 22:25, pirms 9 gadiem
Sančesai-Vikario izgāja līdzīgi - senči notrallināja visu kortos sapelnīto.

     [+] [-]

, 2014-11-20 22:36, pirms 9 gadiem
Krosbijs gan jau arī ''izpalīdzēja''. Viņi labākie draugi vismaz kādreiz bija.

     [+] [-]

, 2014-11-20 22:39, pirms 9 gadiem
Krosbijs gan jau dienā nopelna tik cik šitais mēnesī

     [+] [-]

, 2014-11-20 22:52, pirms 9 gadiem
Amazing rakstīja: Krosbijs gan jau arī ''izpalīdzēja''. Viņi labākie draugi vismaz kādreiz bija.
Atšķirībā no Džonsona, Krosbijam ir komanda ar juristiem un finansistiem, kuri arī palīdz. JMFJ atteicās no aģenta un tagad ir tur kur ir.

Lai gan tāpat, tikai retajam ZAmerikas sportistam sanāk pēc karjeras dzīvot no sportojot nopelnītās naudas. Cita lieta, ka šis gadījums ir tāds netipisks hokejam (beisbolā, basketbolā vai amfutbolā tādi gan ir bieži).

     [+] [-]

, 2014-11-20 23:08, pirms 9 gadiem
Tur ir vairāk melno, tapēc arī biežāk tā notiek! Bet pats jau noteikti ka nav no gudrajiem ja vismaz dažreiz nepaskatās konta atlikumu!

     [+] [-]

, 2014-11-20 23:09, pirms 9 gadiem
..Es par šito..Cita lieta, ka šis gadījums ir tāds netipisks hokejam

     [+] [-]

, 2014-11-20 23:17, pirms 9 gadiem
Vitinka rakstīja: Tur ir vairāk melno, tapēc arī biežāk tā notiek! Bet pats jau noteikti ka nav no gudrajiem ja vismaz dažreiz nepaskatās konta atlikumu!
Konta atlikums ir viena lieta, taču, būsum reāli, ir rets tas sportists, kurš ir eksperts kā juridiskos, tā finansiālos jautājumos.

Nevajag arī domāt, ka ir viņiem bankas konts, kurā visu laiku ripo nauda un šamie ar skaitīkļiem rēķina un pieraksta blociņā. Nauda tāpat tiek ieguldīta, tāpat kkas tiek pirkts utt. Ja ir gana izmanīgs un bezkaunīgs finansists, kā arī ne pārāk izglītots sportists ar briesmīgu tērēties kāri, tad iedzīvoties uz viņa rēķina var ļoti viegli.

     [+] [-]

, 2014-11-20 23:50, pirms 9 gadiem
Būtu puisis mācījies Mičiganā, nevis šaibu daudzījis, nebūtu tāda situācija. Kā vispār var ienākt prātā tāda doma - atteikties no aģenta?

Es saprotu, ka jāmaksā viņam, taču kas ir alternatīva? Es nezinu kādas viņam bija attiecības ar vecākiem un kas viņi vispār ir, taču pieļauju, ka parasti kaut kādi redneki, ja jau tā izrīkojas.

     [+] [-]

, 2014-11-20 23:54, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Būtu puisis mācījies Mičiganā, nevis šaibu daudzījis, nebūtu tāda situācija. Kā vispār var ienākt prātā tāda doma - atteikties no aģenta?

Es saprotu, ka jāmaksā viņam, taču kas ir alternatīva? Es nezinu kādas viņam bija attiecības ar vecākiem un kas viņi vispār ir, taču pieļauju, ka parasti kaut kādi redneki, ja jau tā izrīkojas.
Tēvs ir NHL draftēts bijušais koledžu hokeja spēlētājs, kurš pēc studijām tālāk negāja profesionāļa ceļu.

     [+] [-]

, 2014-11-21 00:16, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Konta atlikums ir viena lieta, taču, būsum reāli, ir rets tas sportists, kurš ir eksperts kā juridiskos, tā finansiālos jautājumos.

Nevajag arī domāt, ka ir viņiem bankas konts, kurā visu laiku ripo nauda un šamie ar skaitīkļiem rēķina un pieraksta blociņā. Nauda tāpat tiek ieguldīta, tāpat kkas tiek pirkts utt. Ja ir gana izmanīgs un bezkaunīgs finansists, kā arī ne pārāk izglītots sportists ar briesmīgu tērēties kāri, tad iedzīvoties uz viņa rēķina var ļoti viegli.
Kļičko brāļi ir experti visur- paši sev promouteri un arī treneri.

     [+] [-]

, 2014-11-21 00:33, pirms 9 gadiem
Problem? rakstīja: Kļičko brāļi ir experti visur- paši sev promouteri un arī treneri.
Runājot Vitālija vārdiem - mūdienās ne visi var būt promouteri un treneri, precīzāk, treneri un promouteri var būt ne tikai vis katrs, maz kuram tas ir izdevies.