Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Florida pie sezonas pirmās uzvaras tiek mačā pret "Capitals", Rinnem trauma

Florida pie sezonas pirmās uzvaras tiek mačā pret "Capitals", Rinnem trauma
Žonatans Iberdo pēc izšķirošā bullīša realizācijas. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt aizvadītas trīs spēles, un par savu pirmo uzvaru beidzot parūpējās Floridas „Panthers”, viesos ar 6:5 pēcspēles metienos pieveicot Vašingtonas „Capitals”. Pie uzvarām šonakt tika arī Minesotas un Nešvilas komandas.

„Panthers” sezonas pirmajās četrās spēlēs bija guvusi divus punktus, bet uzvaru ailītē līdz šodienai bija tukšums. Mačā pret pašreizējo čempioni „Capitals” Floridas komandai izdevās izcils pirmais periods, kurā tā izvirzījās vadībā ar 4:1. Taču līdz otrā perioda vidum „Capitals” jau bija visu deficītu dzēsusi un panākusi neizšķirtu 4:4.

Floridai vēlreiz vadību pasniedza Žonatans Iberdo, otrā perioda izskaņā realizējot vairākumu, un šoreiz „Panthers” pārsvaru saglabāja daudz ilgāk. Pie uzvaras pamatlaikā gan neizdevās titk, jo 59. minūtē Niklass Bekstrēms pie tukša vārtu stūra vairākumā sagaidīja dāņa Lārsa Ellera piespēle. Bekstrēms panāca 5:5, bet Elleram šī bija trešā piespēle šodienas mačā.

Uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz pēcspēles metienu sēriju, kuras ceturtajā kārtā Vašingtonai neveiksmīgs bullītis bija tieši Bekstrēmam, kamēr Iberdo nokārtoja „Panthers” sezonas pirmo uzvaru. Iberdo un Vinsents Tročeks „Panthers” rindās guva pa trim punktiem (1+2), bet 1+1 Jevgeņijam Dadonovam. Šis mačs jāatzīmē arī tādēļ, ka abas komandas spēles gaitā veica vārtsargu nomaiņu. Pēc „Panthers” uzvaras šosezon bez uzvarām palikusi vairs tikai viena komanda – Detroitas „Red Wings”.

Minesotas „Wild” tikmēr ar 3:1 pieveica „Stars”. Visi četri vārti tika gūti trešajā periodā, kura 36. sekundē rezultātu atklāja Dalasa ar Džeisona Specas vārtu guvumu. Minesotai izdevās atspēlēties un uzvaras vārtus 53. minūtē guva Raiens Saters. „Wild” šī ir trešā uzvara septiņās spēlēs.

Sesto uzvaru septiņās spēlēs guva Nešvilas „Predators”, ar 5:3 pārspējot „Flames”, tiesa, šī uzvara var izrādīties ar dārgu cenu. Trešā perioda sākumā traumu guva Nešvilas pamatvārtsargs Peka Rinne, kad viņš cieta sadursmē ar pretinieku un deva vietu vārtos Jūsem Sarosam. Pēcspēles intervijā Nešvilas treneris norādīja, ka viņam vēl nav konkrētāk zināms par Rinnes traumu un tās nopietnību.

NHL spēļu rezultāti, 20. oktobris

KomandasRez.
Capitals-Panthers5:6 PM
Stars-Wild1:3
Flames-Predators3:5

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...


Gerijs Betmens un Raiens Smits. Foto: AP/Scanpix
1

NHL pārcelšanās uz Jūtu: rezervēti 20 tūkstoši sezonas abonementu

Nākamajā sezonā Nacionālā hokeja līga (NHL) vairs neuzturēsies Arizonā, pie komandas tiekot Jūtas štata galvaspilsētai Soltleiksitijai. Komandas īpašnieks Raiens Smits norādījis, ka mazāk kā diennakts laikā rezervēti 20 tūkstoši sezonas abonementu.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
8

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.