Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Penguins" par nestandarta summu pagarina līgumu ar Makannu

"Penguins" par nestandarta summu pagarina līgumu ar Makannu
Džereds Makanns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Pitsburgas “Penguins” uz divām sezonām pagarinājis līgumu ar uzbrucēju Džeredu Makannu, kurš būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu. Līguma vērtība ir 5,88 miljoni dolāru.

24 gadus vecais Džerdens Makanns aizvadītajā sezonā laukumā devās 66 spēlēs, izceļoties ar 14 vārtiem un 21 piespēli. Sakrātie 35 punkti bija atkārtots karjeras rekords. Pitsburgas “Penguins” neizdevās kvalificēties Stenlija kausa izcīņai, kvalifikācijas kārtā atzīstot Monreālas “Canadiens” pārākumu. Makanns trīs mačos tika pie vienas piespēles.

Viņš Pitsburgā nonāca 2019. gada februārī, tiekot iekļauts maiņas darījumā ar Floridas “Panthers”. Kopā ar Makannu tika iemainīts arī Niks Bjugstads, kurš jau komandu pametis. Makanns jaunajā līgumā sezonā pelnīs 2,94 miljonus.

“Runāju ar spēlētājiem, kuri nav izcīnījuši Stenlija kausu, kaut viņi spēlējuši daudzas sezonas. Man šķiet, kā jaunajam hokejistam tādas lietas reizēm var paslīdēt garām. Domā, ka vienmēr būs iespēja. Nav daudz hokejistu, kuri izcīnījuši Stenlija kausu. Es gribu būt viens no viņiem. Uzskatu, ka tagad esmu komandā, kas to var paveikt,” teica Makanns.

Līgums ar “Penguins” ir arī latviešu centra uzbrucējam Teodoram Bļugeram.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jared-mcca...


Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Uvis Balinskis. Foto: Florida Panthers
7

Balinska ''Panthers'' Stenlija kausa izcīņu svētdien sāks ar agro maču

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noslēgusies regulārā sezona un noskaidrojušies Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas pāri. Uvja Balinska pārstāvētā Floridas ''Panthers'' izslēgšanas spēles sāks svētdien, aizvadot agro maču, bet Teodora Bļugera ''Cancuks'' pirmo maču aizvadīs naktī uz pirmdienu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.