Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

NHL komisārs Betmens neizslēdz nākamās sezonas sākšanos 2021. gadā

NHL komisārs Betmens neizslēdz nākamās sezonas sākšanos 2021. gadā
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadība tradicionāli pirms Stenlija kausa fināla sākuma rīko preses konferenci, atbildot uz aktuālajiem jautājumiem. Izņēmums nebija arī šis gads. Komisāram Gerijam Betmenam daudz tika jautāts par nākamās sezonas izspēles modeli.

Sākotnēji nākamās sezonas sākums tika nosprausts 1. decembrī, tomēr jau iepriekš izskanēja runas, ka nāksies pagaidīt. Tās apstiprināja arī Gerijs Betmens - viņš norādīja, ka sākuma datums varētu tikt pabīdīts atpakaļ, iespējams, līdz decembra beigām vai janvāra sākumam. Protams, šobrīd jautājumu ir daudz vairāk nekā atbilžu.

“Sagaidu, ka aizvadīsim pilnu 82 spēļu regulāro čempionātu, pilnas izslēgšanas spēles. Kā un kur tas notiks - pagaidām mums nav tik daudz informācijas, lai pieņemtu jebkādus lēmumus. Izteikt prognozes - tās šobrīd būtu tikai spekulācijas. Mūsu mērķis ir aizvadīt pēc iespējas normālāku sezonu, ņemot vērā apkārt esošos apstākļus,” teica Betmens.

“Priekšroku dotu, ja mūsu sezona spētu pēc iespējas vairāk izvairīties no ieiešanas vasarā. Mūsu faniem patīk vērot mačus rudenī, ziemā un pavasarī. Mērķis vienmēr ir sezonu pabeigt līdz jūnija noslēgumam. Spēlēt jūlijā, augustā un septembrī tagad bija ļoti svarīgi. Turpmāk gan centīsimies no tā izvairīties, ja vien tas būs iespējams.”

Betmens arī izteicās, ka pastāvot iespēja, ka nākamā sezona tiek sākta pie tukšām tribīnēm, sezonas gaitā tribīnēs parādās sociāli distancēti līdzjutēji, bet sezonas beigas tiek sagaidītas jau pilnās arēnās. Pārfrāzējot - tas, kā tiek sākta sezona, vēl nenozīmē, ka tāpat tā tiks arī pabeigta.

“Ir tik daudz informācijas, ko mēs nezinām. Neviens nezina, vai robeža starp Kanādu un ASV būs slēgta. Neviens nezina, kāda būs situācija ar Covid-19. Neviens nezina, vai mūsu arēnās drīkstēs būt līdzjutēji,” teica Betmens. NHL play-off risinās īpaši izveidotos burbuļos. Kopumā tikušas veiktas 30000 analīzes, nevienam no burbulī esošajiem cilvēkiem tās nav bijušas pozitīvas. Slimošana notika tikai treniņnometņu laikā, kad komandas nebija īpaši noslēgtos apstākļos.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/bettman-nh...


Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
1

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
7

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
8

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.